Jump to content

Finito

Members
  • Posts

    156
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Finito

  1. Husker ikke om min Browning var under 70 eller over. Den var hvertfall jævlig god og rask å treffe med. Har aldri tenkt dette kunne ha noe med lengde og gjøre. Må jo tru dere , alle sier langløperne er tingen.
  2. Ja har eid Glock, walther gsp, walther cp ett eller annet, Steyr lp 10 mekanisk og sist en matchgun hybrid som jeg solgte til en her i kammeret. Jeg ble aldri sterk nok i skuldra for luftpistol og finpistol. De andre grenene prøvde jeg ikke siden jeg prøvde å bli flink i ovennevnte. Var sykemeldt med voldsom smerter i høyre skulder lenge. Siste årene var jeg skyteleder i Tromsø og slapp kontigent inntil kassereren mente jeg ikke var aktiv og meldte det til Politiet. Da solgte jeg pistolene. Luftpistol er meditasjon en kamp om og bli bedre enn du var dagen før.
  3. Det er det jeg prøvde og få frem. Min beretta var noen år gammel når jeg kjøpte den og det var antagelig 4 år siden jeg solgte den. Ser også at de fleste Berettaene hår billigere en Browningene på brukt. Så det er antagelig mye mere hagle for pengene i en brukt Beretta.
  4. Finito

    Merkel mod 8

    Tja. Det er kommet en del interessante sideliggere på Finn nå. Ser en 20 kaliber her i Tromsø. Hvis d ikke blir den så blir det en drilling tror jeg
  5. Kan være misvisende. Enig der. Nen Berettaen min var ikke klein i den forstand. Har en kompis med beretta halvautomatisk. Samme sak der. Ikke uvanlig med noen hagle. Men Browning er tettere
  6. Du får mindre dritt imellom choke og løp på browningen sammenliknet med Berettaen jeg eide. Kjøpte Berettaen brukt og usett. Husker ikke hvor gammel den var. Men du fikk lekkasje mellom løp og choke. Jeg har ingen aning om dette er tilfelle på ny Beretta
  7. Fra min egen og bruksanvisningen. Jeg tok av chokene ofte pga Berettaen. Gjengene hadde ikke tegn til skitt av noe slag. Det står masse om hvor tett chokene er av deres design. Min erfaring med choke er begrenset til nevnte Beretta og Browning. Så jeg tar Brownings reklame med en klype salt. Det sto noe om spesielt utformet kammer og. Festet meg ikke ved det. Ord som innovativ og slikt. men den hagla er den jeg skjøt fortest med av de jeg har eid. 5 i tallet 2 av dem drilling. Antoni soli og Blaser
  8. Browning har mindre av de problemene da du ikke får slam mellom choke og løp. Ikke dermed sagt at man ikke skal ta de av innimellom. Til slitt setter de seg sikkert og. Dette var interessant. Skal prøve og ta den over telefon.
  9. Nettopp. Jeg sa jo det. Det er forklaringen på hvorfor jeg er uggen. Det var fordi jeg tidligere var litt negativ til Beretta. Så jeg innrømmer at det ikke har noe med Beretta å gjøre. Men hvis de ikke har fornyet garderoben sin siden sist så er det ikke noe innovativt med Beretta annet en en pedigree. Jeg sier jo at merket er kvalitet og blant de mest renommerte. I vår prisklasse
  10. Hva slags kikkert er dette monsteret? Jesus jeg kjenner plutselig en trang til å skyte 2000 mtr
  11. Boy. Nu har jeg fått det for meg at kipplauf er tingen. For fuglejakt må den være perfekt. Du får bare ett skudd uansett. Jeg trur jeg må ha pause. Flott rifle.
  12. For meg er det bestandig litt viktig å vite hva som passer. Dra innom en butikk og se og prøv. Så kikker du etter brukte i det du likte best. Som sagt Beretta har mange år på baken. Det betyr ikke at de er fremst. Mer at man vet hva man får. Jeg hadde en beretta jeg måtte få en børsemaker til å fjerne chokene på. De var sementert fast. Folk har en tendens og sette de på og glemme hele greia. Kolben var også forkortet og jeg fant liksom ikke feelen med den. Satte på en kolbeforlenger som hektet seg i jakken. Derfor jeg sikkert er litt uggen. Solgte den uten tap av penger og gikk for browning som var instant fit. Rizzini sier de og er excellent. Nei du må nok gå å prøve selv. Det kan hende du finner en billigere som passer så snart du holder i den.
  13. Uansett er det for meg uaktuelt med 76 løp. Liker kortere løp grunnet kupert fjellterreng Stener og slikt. Jeg bærer ofte hagla brekt med løpet ned og da skjer det ting med langløpet hagle. Jeg er veldig fram og tilbake selv. Trur jeg skipper hagle og går for kortløpet drilling. Vanskelig og bestemme seg.
  14. Jeg anbefaler Browning 525 over under hvis du går for dyr hagle. Chokene er tettere en på berettaen. I allefall på det jeg kan sammenlikne med. Men begge er gode hagler. Jeg har kikket litt på F. A. I. R haglene. De sies og være svært gode og bygd solid. Samt at de er rimelig. Det viktigste er at hagla passer deg og siden du er ny kanskje får hjelp til og tilpasse. Du treffer lettere og bommer mye mindre med en passelig hagle uansett pris. Jeg hadde ei over under baikal børsse fra jeg var 14 til 40 år. Det er dessuten litt gøy og rule leirduebanen med ei billighagle.
  15. Funnet ut at alle som tester våpen er rimelig konservative utfra generelle kommentarer på div. jaktblad. Men de alle sier at hvis du absolutt skal ha rettrekker er Blaser det eneste som er godt nok. Jeg har hørt noen skryter litt av Rösler som bruker en Mauser mekanisme som Mauser selv kuttet ut da de ikke kunne konkurrere med Blaser. Men dette er vel fra 223 og opp.
  16. Nei det jeg hadde er hunter. 725 har for det meste baneversjoner hvertfall på finn
  17. Hvordan er de med Engelsk skjefte? Jeg hadde selv bestemt meg for å kjøpe ny Browning 525 , da jeg var veldig fornøyd med den jeg hadde. Så fikk jeg lyst på sideligger. Men nye gode koster skjorta. Og er usikker om de rekker Browningen til helene. Utrulig lite utvalg foruten tyrkiske merker som alle har slarkete løpsvelger. Noe jeg hater. Knapper skal ha tysk presisjon. Nå heller jeg mot en lettbygd drilling med 5,6 mm rifle el. Man blir litt forvirret mao.
  18. Ja mitt inntrykk er at første hagleløp bør ha videre spredning og andre skudd kan for så vidt bare være trang. Er litt tregere med det andre skuddet siden jeg vurderer litt mer om det er verdt det. Jeg tar kontakt via pm. Når det er aktuelt for kjøp. Så får vi se om du har det enda. For meg er dette ett perfekt våpen
  19. Ja autokorrektur Ja jeg er interessert men litt mere ut i sommer. Driver og selger hus nå. Jeg har som sagt ikke erfaring med annet enn Italiensk billigere Drilling og Blaser som var mye billigere enn de som er nå. Kjøpte min Blaser for 38000kr fra fabrikk. Ser de vaker fra 85 til 115 tusen nå for tiden. Du er jo ærlig i denne tråden om tilstand. Men for meg ser den ut som en perfekt drilling. Lettere enn mange hagler jeg har eid. I sannhet blir jeg og bruke den som hagle og ta ryper opp til 100 mtr med riflen. Jeg blir aldri klok på choke på disse, for meg virker de trangboret. Er det mulig og brosje ett av løpene?
  20. Ble denne drillingen solgt? har fabulert litt, jeg hadde for en del år siden en Blaser drilling. Jeg solgte den da jeg syntes jeg ikke var noen god kikkert sikte på smådyr skyte mann. Angret på salget noen år senere da jeg drev og skaut litt med en kompis sin kombi. vi brukte åpent sikte for og se om vi klarte skyte rypestr mål på 50 til 100 mtr. Noe vi ikke hadde problem med. Blaseren jeg hadde, hadde bedre sikter enn den vi skjøt med. Trur kalibret var 7 mm m randhylse med kan ha vært litt mindre. Jeg er ute etter en 223 og hagle og skipper kanskje dette med fordel for en lett drilling. Planlagt investering på to år er egentlig rundt 70 til 90 tusen. Hvis jeg går for en 223 og hagle. Kanskje noe mindre. En god drilling med godt sikte kan fort bli billigere. Jeg trenger uansett bare ett skudd. I tillegg til hagle.
  21. Vel er den komplett. Så kan du sammenlikne det med butikkpris som ligger fra 6 til 9500kr og trekke fra fordi du ikke er butikk og trekke litt for politi merke. Markedet rår vel litt. Det er lagd 131000 av de. Låsekassa er litt sett etter som jeg forstår.
  22. 20 har mindre hagl men gir rimelig nær punch som 12. for meg har vektreduksjon mindre betydning men skulle gjerne visst noe om balansen på en langløperne 20 kalibret sak.
  23. Finito

    Grulla 209H

    jeg hadde bestemt meg for Browning 525 composite. Så begynte jeg og titte på sideliggere. Har en i magen jeg og. Men er usikker på de engelske skjeftene. Så begynte æ fan mæ å se på drilling igjen. å nu har æ ikke peiling. Hva enn det blir trur jeg at jeg går for 20.
  24. Chokene er geniale. Det spesielle med kammeret forsto jeg aldri. Men gode hagler. Gidder ikke bruke auto når du likevel ikke kan ha mer enn 2
×
×
  • Create New...