Jump to content

Zardoch

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Zardoch's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • One Year In
  • Collaborator
  • One Month Later
  • Reacting Well Rare
  • First Post

Recent Badges

2

Reputation

  1. Ja, sannsynligvis en form for "rettledning" fra POD. Jeg tenkte mest fra et mentalhygienisk synspunkt her. En rekke personer vil nok føle seg bedre hvis de får sagt det, samtidig som de ikke ønsker å rote det til for våpensøknaden sin. På denne måten kan de "få det ut" samtidig som de gjør det de får beskjed om
  2. Må vel gå an å skrive i mailen noe sånt som at "Jeg tviler på at dere har hjemmel til å kreve slik dokumentasjon, men her er den" og vedlegge de nødvendige bildene.
  3. Nei. Jeg registrerte en rifle etter min onkel (affeksjon - gratis). Men han hadde ingen egne barn, så det kan kanskje ha en betydning?
  4. Men våpnene ble jo aldri registrert på Sjøvold, så da ville enken fått et forklaringsproblem, - og hvis det var påstand mot påstand, - hvem tror du ville bli trodd? (Jeg vet at dette ville være pill råttent, men fra Sjøvolds synspunkt hadde det kanskje vært en enklere løsning...).
  5. Hvis jeg var i Sjøvolds situasjon tror jeg at våpnene hadde gått rett i restavfallet
  6. Har aldri hørt at de sender kvittering. Men de tar kontakt dersom det er noe de lurer på.
  7. Jeg tror at den nye grensen for magasinkapasitet for rifle er 10 skudd uten spesialtillatelse. Men mye er uklart fremdeles, så vi får vente og se...
  8. Det er ingen fin historie dette. Forskjellsbehandling er forkastelig, og behandlingen av en ansatt ennå verre, - men når det er sagt, så tror jeg at alle, - utenfor og innenfor politiet, - bør prise seg lykkelig hvis de slipper å komme ut for en konsulent av dette kaliberet på våpenkontorene (eller andre steder). Han hevder jo selv at han var kjent som en fanatiker i avissaken.
  9. Jeg tror at man skal være litt forsiktig med å beskylde Sjøvold for mer enn det som har med brudd på våpenloven å gjøre. Denne typen etater har sin egen "justis," og underordnede ledere driver ofte med smisking ovenfor overordnede ledere, for å fremme sin egen posisjon. Jeg tror ikke at Sjøvold har gitt noen ordre eller antydning om å "sette 'C' på plass." Det ligger i selve systemets natur at dette skjer automatisk. Sparke nedover og smiske oppover er nok svært vanlig i institusjoner som Politiet, og hvis overordnet leder får nyss om det som folkene hans gjør for å "hjelpe," så virker det ofte mot sin hensikt.
  10. Tror ikke at antall våpen man eier har noen betydning for lån. Det står i hvert fall ikke noe om det i lov eller forskrift. Men hvis det oppbevares mer enn 25 våpen er det krav om fg-fodkjent alarm.
  11. Dersom en av foreldrene har våpenkort fra før er det bare å fylle ut et skjema om utlån i to eksemplarer for hvert av våpnene, tror jeg. Politiet skal ikke ha kopi. Det er også et skjema for oppbevaring på annen adresse. Dette skal sendes til Politiet. Begge deler er gratis. Prøvde å laste opp skjemaene, men forumet tar visst ikke .pdf. Men de kommer opp på Google.
  12. Herregud !!! De som har skrevet denne artikkelen... Jeg har ingen ord
  13. Tusen takk for tipset. Breakfree CLP ser ut til å være tilsvarende No. 9. Action Blaster ser også ut til å være en ganske nyttig ting å ha.
  14. Noen som kan anbefale en god solvent/løsemiddel? Har alltid brukt Hoppes no. 9, men nå er den omtrent umulig å få tak i både i inn- og utland, og jeg er nesten gått tom...
  15. Tusen takk for svar:-) Da antar jeg at den beste løsningen er å etterregistrere denne haglen når den er reparert.
×
×
  • Create New...