Jump to content

Østledningen

Members
  • Posts

    162
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

Everything posted by Østledningen

  1. Jeg har ei dyr berghans jaktbukse, og en billig alaska jakke. Brukt jakka masse, denner fortsatt vanntett og god. Har ingenting å utsette på den. Overraskende god for pengene. Hadde med glede kjøpt en sånn igjen. Eneste tipset mitt sånn generelt er at det er fint å ta en bukse som er ørlite stor, og bruke buksesele. Stramme små bukser og belte er virkelig ikke digg på jakt mener nå jeg. Kjøp størrelsen du tror du skal ha, samt en ekstra og returner de som ikke passer.
  2. Jeg kjenner ikke saken (det må være noe mer enn det som kommer frem?) Men jeg tenker jo at dette er markedsføring 101 å ikke komme seg opp i slike situasjoner. Uansett om "fienden" brenner ned huset og ligger med kona di, så er det dårlig Pr å holde på sånt. Finn en løsning, eller vær "the bigger man".... Du heter ulfhednar, ikke Tesla
  3. Jeg gikk faktisk for noe så kjedelig som et 60cm 6,5x55 løp. Meg MYE krutt bak kula. 2 grain over tabellmax om jeg ikke husker feil. Snusa på 880ms med 143gr kule på en varm sommerdag og medvind. Dette ga litt "lause" tennhettelummer (men fint ladbare hylser), så jeg backet litt av og la meg på 840ms. Utmerket jaktladning til litt lengre hold. Dette var kanskje ikke svaret du søkte, men slik ble det hos meg. Uansett hva jeg simulerte i gordons, sleit meg med å finne noe som slo 6,5x55 x (xtreme) med mere enn 50-60ms. Disse 50-60ms mister man på svært få meter uansett. Og hvor langt man kan skyte med bondstrike i 840ms er ikke begrenset av farta, men av skytteren. Ikke at jeg har planer om å gjøre det, men pr dags dato føler jeg at jeg personlig kan vælve elg på 5-600m om været er rett. Ellers er mitt tips : Kjøp 6,5PRC og fyll opp med 565 krutt. magnum bolthode, lapuahylser ifra jaktdepotet og match grade diesett ifra hornady/jakt og friluft. Da kan du kose deg og brenne løp. Også ser det jo unektelig tøft ut med 6,5prc på banen.
  4. Slenger inn noen tanker uten å ha lest hele tråden. Kjøoer ikke noe mer A-tec dempere. Hadde en H2 på en 6,5 jaktrifle, og den ble spist opp innenfra og ut. Nye hausken tåler langt flere skudd. Så er jeg også meget imponert over schultz sine dempere. De er både stygge og tunge, men slitesterke som fy inni grunnet rustfrie ringer i kjernen. 2000 skudd igjennom en thunderdome. Ingen tegn til slitasje. Ellers vasker jeg aldri noe som helst. Kondom på demperen dersom regn/snø på jakt, og fett på gjengene en gang i blant. Skrur av demper da jeg kommer hjem og legger i hylla på våpenskapet. Whatever floats your boat. Jeg ser ihvertfall ikke noe poeng i å dele og vaske dempere. De holder neppe noe lengre, og en aludemper etter 3-5k skudd er bare å pælme i søppla uansett. Enkelt og greit.
  5. Drammensfjorden fryser helt over på kalde vintere Isfiskerene er på plass allerede, Men det er som du sier. Du blir nok ikke "dømt" her, men en klekkelig bortvisning kommer nok etter xx antall telefoner til ops. sentralen.
  6. Uten å strekke strikken alt for langt her? Men hva om saltvann er under liggeunderlaget da man skyter? Meg bekjent eier ingen grunneiere sjøen, og skytetrening her burde vel være like lovlig som hagleskyting med stålpatroner på leirduer midthavs? Stedet jeg har sett meg ut har dessuten ca 6km inn til land i bakgrunn og er således trygt.
  7. Drar opp igjen denne nå nesten "Forhistoriske" tråden. Båten er i opplag for tiden, og det å dra på "sjøfugljakt" for å skyte 1000m blir for tiden umulig. Noen som de seneste årene har vært ute på mjøsisen og skutt langt? Har ei 50x50 hardox plate jeg pleier å bruke. Og hva er egentlig regelverket her? Det er jo vanvittig mange grunneiere rundt mjøsa, og sånn sett ingen som "eier" vannmassene. men det faller jo heller ikke under "sjø" i lovverket? ringe Onkel blå og spørre pent, eller prøve å grave seg ned i noen lover og forsvare handlingen da/om man blir kontrollert? Hadde jo vært artig å fått til noe halvorganisert en gang?
  8. Toppes med litt 2k matt klarlakk. Burde vel være godt nok til å gå under radaren til @Skrueråmuttere. Ps. Resten av stokken får ett strøk også.
  9. Litt pussing og ny runde med finsparkel nå.
  10. Er eventuelt kun koldeforhøyeren det går utover. Regner med pse kan skaffe en ny slik en.
  11. Kolbeforhøyeren er desverre en bit støpt karbon i bunn og grunn, så den tror jeg blir vanskelig å forlenge. Enklere å legge på 1cm på toppen da. Står og skal handle glassfibersparkel nå. Samt litt finsparkel og primer. Svart og 2k matt klarlakk har jeg. Bilder kommer.
  12. Du har et godt poeng der. Jeg kunne vel ha støpt på i glassfiber ettellerannet noe som bygger 1cm oppå eksisterende. Eneste ulempen er at dette igjen vil "ødelegge" stokken om dette skulle blitt solgt en gang i fremtiden. Men tanken var god!
  13. Stemningen er høy, og ny rifle er i hus. Starter ifra toppen Kahles k525i DLR skmr3 ret. Spuhr Sp4601 (laveste "hele" spuhrmontasjen til 34mm kikkert) Schultz Larsen 10 moa piccatinny Schultz Larsen classic låskasse med et semi-match 18mm schultz løp. PSE composites e-tac stokk. Tiltenkt litt kose-langhold på bane. Liggende og plinge litt stål på lengre hold. Men, et ørlite problem her... Selv med GOD høyde på den justerbare kinnstøtta/koldeforhøyeren, så mangler jeg 6-8mm for å komfortabelt ha kinnbeinet på stokken, og øyet sentrert fint rett bak. Jeg må rett og slett strekke meg litt opp, eller legge litt "kinnflesk" imellom for å få det til å passe. Jeg har riktignok 10mm klaring mellom kikkert og løp fremme, men 19mm løp skal snart byttes ut med 27mm, så jeg ønsker litt å spille på her. Ett alternativ er å kjøpe løse spuhr ringer, men da kan jeg kun kjøpe ringer uten tilt i montasjen (har pr nå 6mil). Løse spuhr ringer vil også kun gi meg 4,6mm i riktig retning. Ikke nok. Er det stokken som er helt idiotisk utformet? (Det er en stokk som er laget for denne låsekassa). Og er kolbeforhøyeren helt nede, så kikker man sett inn i sluttstykket. (Noe jeg regner med ingen har behov for) Og hvordan løser jeg dette? Ikke veldig fysen på å lime på masse neopren på kolbeforhøyeren heller. Tanker eller inspill?
  14. Dette er også jeg intressert i. Hva er den optimale løsningen for å teste presisjon med x antall skudd? Med den menskelige faktoren (dårlige avtrekk i ny og ne) Så er det kanskje best og fjerne beste og dårligste skuddgruppe? Kanskje bare den værste?
  15. Om noen skulle ha interesse av det, så er det opprettet en Schults & Larsen facebook gruppe for Norge. https://m.facebook.com/groups/1257227131640818/?ref=share Fint sted å diskutere løst og fast samt poste litt skryt ifra jakta med våre danske børser!
  16. Kun gjort det en gang hos meg. J&F ordnet opp. På nybørsa funker alt perfekt!
  17. Dette er en S&L victory låskasse. Stappet ned i en S&L thumbhole stokk. Med en Zeiss V8 2,8-20x56 m/asv. Fluted 6,5x55 løp (45cm) og en hausken 151 demper. Den har vel gått ca 3000 skudd nå. Mye av de stående/sittende samt jaktfelt. (Vunnet min klasse mange ganger med den). Veier 5,2 kilo, men tyngdepunktet er nærme kroppen, og for meg med mine 184cm og 95 kilo, så går det helt fint. Men så syntes jeg at dette ble ørlite tungt på jakt. Bedre å beholde den som jaktfelt "våpen" samt litt langhold. (Da meg lengre og tyngre pipe vel og merke) Så, for noen dager siden kjøpte jeg meg noe litt lettere. Bare litt da. En S&L Classic med 60cm 15mm løp i 6,5x55. Med deres thumbhole stokk i svart, en freyr 159 demper, og en leupold vx-5hd 3-15x44. Rifla er tiltenkt toppjakt, og storvilt i dagslys. (Har termisk til da det blir mørkt) Så langt strålende fornøyd. Thumbhole stokken passer meg helt ypperlig. Ørlite kort å skyte med liggende, men ellers kjempegod. Skøyt opp til storvilt med rifla stående på kule nr 3-8 som gikk gjennom rifla. Null problem. Denne veier vel ca 4,5 kilo. Kan ikke annet enn å skryte av både S&L, samt jakt og friluft! Man kjøper rett og slett ei SKIKKELIG rifle, med holdbarhet langt utover ett liv, og får knakande god service i tillegg. Diverse gardenakobling-våpen og annet krimskrams kan bare gå å legge seg.
  18. Jeg har ikke velsig mye erfaring å komme med. Men jeg har tidligere (viktig å merke) hatt olje imellom disse flatene. Flere tusen skudd uten noe treffpunktforandring eller dåeligere presisjon. Nå er det helt tørt der. Men jeg er enig med deg, skulle gjerne hatt litt balistol der om man er på flere dager jakt.
  19. Drar opp denne tråden på nytt da jeg undrer på noe. Sitter nå med en god del 6,5x55 hylser som er skudd 1x i norma fabrikkammo og så 1x av meg i sub. Kan disse brukes på nytt? leser noen sier at de blir sprøe i halsen, sprekker osv. Men skjønner ikke helt hvorfor dette skulle skje? De soter ikke hos meg i sub, og ser helt brillefine ut etter avfyring? noen betenkligheter med å fortsette å bruke de?
  20. Dagens kjappe handlerunde mens jeg venter på rifla. 101 stykk 6,5 prc av finsk fabrikat som sådan. Freyr & devik 149 featherveight Og en del lakk til stokken. Litt kjapp trening i kveld på en planke uten att jeg hadde alle fargene. Skal prøve å gjennskape mosegrodd vidde-stein.
  21. Det var ikke dumt forslag. Jeg lekte meg litt på banen i dag. Med orrhanefigur på 300m. Liggende/tofot/sandbag bak. Skrudde litt på v8'n og kom frem til at jeg måtte ha 12 i forstørring eller mer for å være komfortabel og avslappa med skuddet. Så 14 i forstørring skal nok funke bra. Hyggelig pris på siktet også. Det mangler desverre 2 ting om jeg skal være litt kresen. Lys og paralaksejustering. Tror ikke jeg trenger det til reinsdyra mine. Men til toppjakta skulle jeg gjerne hatt begge deler. Man kan ikke få i pose og sekk desverre. Skal vurdere om jeg kan klare meg uten dette.
  22. Det der ser jo veldig så fornuftig ut! Alltid fint å legge noen kroner ekstra i et godt sikte. Det angrer man skjeldent på. Og det liktet der burde være godt nok til det aller meste av vanlig norsk jakt. Hausken er bunnsolid som vanlig. Fin størrelse på den også. Tikka er jo bunnsolide saker. Det er ikke high end på noen måte. Men jeg har akkuratt bestilt meg ny tikka selv. Av den enkle grunn at de er lette, gode, og sjelden feil. Det gjør alt det skal! MEN. Hva skal du jakte? Jeg personlig har ett lite hat forhold til 308. Verdens mest glorifiserte patron. Husk at du har vesentlig mer rekyl enn 6,5x55. Uten så forferdelig mange fordeler. Elgen blir kanskje litt mere død på 100m hold, men om elgen er 100 eller 104% død, så har vel ikke det så mye å si. Slår ett slag for 6,5x55 om du ikke skal jakte elg på post. Flatere kulebane, mindre rekyl, mindre vindavdrift, billigere om du skulle lade selv osv osv. Knallpatron. Også til småvilt du har tenkt til å spise etterpå! Mine 2 cent
  23. hmm... ja. Det er jo noe å sjekke ut. Eneste negative er toll, reklamasjon og kanskje litt vanskelig å bli kvitt senere? Men jeg skal regne litt på det!
  24. Nå strekker jeg kanskje strikken litt langt her, men hvilken montasje burde jeg leite etter? Tidligere har jeg brukt schultz picatinny (alu) og leupold qrw2 ringer for å forene en zeiss v8 og en schultz. Dette har fungert ekstremt bra, og jeg KAN gjøre det samme nå. Men qrw2 ringene er (litt) tunge. Er alu veien å gå? eller bør jeg kjøre safe med no jeg vet funker. Budget på 2-3 lapper Og et par andre ting jeg lurer på før jeg skal på handletur i morgen; Freyr og devik feather weight 149gr? innvendinger? er egt hausken mann, men devik sin er både lett og sexy! Tåler den munningsblåsen fra n565 kruttet ifra et lett kappet løp? (gordons sier 1300 bar muzzle pressure. mot f.eks x55 og n550 krutt som gir 850 bar. og hva er egt den letteste kikkerten jeg kan få tak i til under 20 lapper? (15x zoom eller mer er eneste kravet) Swaro hadde vel en z5 før i tiden med 1" rør. den veide vel snøtt 450gr? Enn så lenge tror jeg dette er det jeg har funnet som passer best. https://www.jaktogfriluft.no/jakt/optikk/kikkertsikter/leupold-vx-5hd-3-15x44mm-30mm-cds-zl2-side-focus-matte-illum-firedot-duplex 544gram... for tung?
×
×
  • Create New...