Jump to content

Proton

Members
  • Posts

    183
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Proton's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Da har jeg selv løst dette ved å bestille en Forster FL die custom opning til maks slik at den ikke presser halsen Ladeprosedyre blir da: 1 ladning: Forste "Body Die" og Lee Collet. 2 til 6 lading: Kun Lee Collet die. 7 ladning: Gløding av hylsen og forster Body Die og Lee Collet. 8->13 kun Lee Collet 14: Gløding+Forster Body Die + Lee Collet osv.
  2. Proton

    Annealeez

    Hei! Er det noen som har testa denne : http://annealeez.com/ Koster ca. 3000 inkl frakt til Norge. Eller finnes det bedre alternativer til samme pris ev. billigere?
  3. Hei! Ikke enkelt dette her, men er en nerd på slikt så er det slike spørsmål som dukker opp i hodet iblant. Jeg vet jo selvsagt at det er bedre å bruke tiden på å trene skal en få gode resultater enn å site i ladebenken å gruble. 1: Generellt så er det da ikke feil å prøve med 1 grain mere. 2: Kan se for meg at komboen kule-løp-fart er mere signifikant enn hvilket krutt som skubber bak kula. Så den kjøper jeg gjerne. Takker og bukker for alle svar!
  4. samme her. N15 funker bra. Pass på å ikke få for mye fart for da får du mye spredning av blod i dyra. MAX 770 m/s
  5. Er det noen som har testet dette eller kan henvise til tester som underbygger temaet ?
  6. 2 NØTTER:: Jeg har jobbet meg frem til en god samling med en viss LOT og kruttmengde . Nå er jeg tom for denne LOT, men jeg har en annen LOT av samme krutttype. Jeg sammenligner boksene og ser at for min kule så er max mengde forskjellig med 1 grain. Den nye LOT kan lades med 1 grain mere for å oppnå max trykk for min kule altså. Nøtt 1 er: Kan jeg da bare øke mengden med 1 grain og så oppnå samme gode presisjon og fart ? Jeg har ladet meg frem til en god samling igjen og skyter glad og fornøyd. Hastigheten målt ved start er 850m/s. Etterhvert så har jeg skutt 1000 skudd med denne ladningen og måler ny fart til 835m/s Nøtt 2:For å beholde den gode presisjonen må jeg ØKE mengden krutt for å beholde 850m/s eller kan jeg bare beholde den ladevekten jeg hadde (og fortsatt ha samme presisjon) ?
  7. Er vel greit å bruke det som stemmer uansett tenker jeg.
  8. Når det gjelder BC så ser jeg at det er 0.548 som er oppgitt, men på nettet så finner jeg uavhengige tester som peker på 0.58. Noen synspunkter her ? Noen som har målt selv ?
  9. Takk for alle svar! Fikk vel egentlig bekrefta det jeg allerede trodde Skal teste i morra så får vi se presisjonen med N19 max ladning.
  10. Hei! Ønsker å teste kula Norma 8.4g Diamond line moly coated (sølvfarga) til feltskyting. Har sauer langt løp og ænsker anbefalinger som gir ca., 900 m/s og bra presisjon. Har følgende krutt å velge imellom: N19 N150 N11 N15 Andre krutt som er bedre ?
  11. Hei! Er det noen som vet om noen som lager Body Dier i 6.5X55 SKAN (Ikke SE) Jeg har en redding fra før men det er bare S.M. (Swedish Mauser)
  12. Ved di har på midway die sett med 2 dier til 407 kroner. Jeg har bare behov for collet dia i 6.5x55. Noen som vet hvor en kan kjøpe dette i Norge eller utland ?
  13. Har nå bestillt Pellets Brass Cleaning Media Stainless Steel Pins 5 lb bag Produktnummer: 635839 http://www.midway.no/epages/MidwayNorge.sf/sec422ae94e08/?ObjectPath=/Shops/MidwayNorge/Products/635839 fra midway til 870kr inkl frakt!. Håper de var rette størrelse. Så bestillte jeg Lemi Shine Automatic Dishwasher Soap fra ebay til http://www.ebay.co.uk/itm/220465819935?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649. og så tenkte jeg å bruke zalo, jepp fra Norge, som den patrioten jeg er Og Lee universal depriming dia fra ebay også http://www.ebay.co.uk/itm/361032965572?ssPageName=STRK:MEWNX:IT&_trksid=p3984.m1497.l2649. Utrolig hvor enkelt det er å bruke penger på ebay når kontoen er parret med min paypal konto Så skal jeg nok få brukt min RCBS sidewinder trommel som jehg kjøpte brukt fra en kompis for en tusenlapp for noen år siden. Jeg kjøpte meg også en slik: http://www.tretti.no/husholdningsapparater/ovrige-husholdningsapparater/ovrige-husholdningsapparater/obh-nordica-obh-6775?utm_source=prisguide&utm_medium=cpc&utm_campaign=ovrige-husholdningsapparater&utm_term=obh-6775 så slipper jeg å bruke stekeovnen på kjøkkenet
  14. Så det var ingen som ville anbefale å bruke min RCBS sidewinder til stainless steel da. hm! jeg fant dette på internett: http://ingunowners.com/forums/ammunition-reloading/218265-review-sidewinder-tumbler-stainless-steel-media.html Her ser det da ut som at dette funker som smør Jeg vil kjøpe stål og vaskemiddel "Dawn dish soap and LemiShine dish washing powder" så får vi se hvordan dette funker. Kan jo uansett kjøpe en annen trommel senere uten at jeg har rota bort noen cash om dette IKKE funker...
  15. Hei ! Jeg har lest utallige artikler her på forumet og ellers ute i det store internett om http://www.stainlesstumblingmedia.com. Jeg har skjønnt følgende: Ingenting gjør hylsene renere en denne metoden. Andre fordeler er også at jeg slipper å gjøre ren hettelommene manuellt, noe som er tung arbeid. I tillegg så slipper et allt støvet som kommer at hylsevibratorer. En liten bakdel er at en må ta ut primer før vasking. Ultralydvaskere har jeg ikke noe tror på (Har lest MYE om de også), og vanlige ristere med f.eks valnøtt syns jeg ikke gjør en god nok jobb spesiellt innvendig og i hettelommene. Jeg har brukt riste-metoden en del år... Jeg VET at ammoen sikkert blir bra nok med ristere, men jeg har desverre fått øya på dette med stainless steel media og da kan jeg ikke noe for at jeg vil prøve dette Må jo ha noe nytt å kose seg med Jeg har noen spørsmål som jeg gjerne vil ha kommentarer på: 1: Fra før av har jeg RCBS casetumbler. Kan denne brukes til dette eller bør jeg investere i en av disse:http://www.stainlesstumblingmedia.com/products/tumblers.html 2: Hvor mange 6.5x55 kan en putte oppi igangen? 3:Skjønner at en bør fjerne primer først, ser at noen anbefaler LEE UNIVERSAL DECAPPING DIE til det, men jeg har da andre dier som jeg bare kan skru ekspanderen lengre ned på? 4: media: Ser at de selger stainless steel media på midway til ca 700.- for 5lb. Usikker på om det er den rette størrelsen på pinnene. Passer de til 6.5x55? 5: Sjekka ebay og fannt mye av dette der men de vil jo ikke sende til Norge. Hva pokker?? Var jo endel biligere der. 6: Såpe. Hvilke media i tillegg til selve stålpinnene bruker dere, og hvor mye? 7: Er det kun midway som selger i norge? Syns denne http://www.stainlesstumblingmedia.com/products/package-kits/stm-40-tumbler.html såg veldig proff ut, men blir vel for stor ? til mitt bruk. Jeg trenger å vaske maks 200 pr gang. Svar mottas med takk!
×
×
  • Create New...