Hei.
Var på min første jakt i dag, og fikk halvparten av en ung rådyrbukk og er nå litt rådvill...
Jeg fikk beskjed om at når jeg kom hjem, måtte jeg skjære opp bitene og deretter skulle jeg skylle de med rent vann, for videre å legge de til mørning i kjøleskapet: ytrefilet, bog, lår.
Jeg bor i blokk og har ikke tilgang på annet enn kjøleskap, og ble da fortalt at jeg skulle legge det i kjøleskapet 40 døgngrader. ca 1 uke på 5 grader.
Vommingen på slaktstedet (i skogen) gikk uten problem. Jaktleder utførte alt og viste oss hvordan det gjøres. Derimot ble det underveis et lite hull på blæra, så det kom litt urin ut, men veldig lite.
Det var og litt hår igjen på kjøttet, spesielt låret, så vi ble instruert til å skylle av skjøttet i springen med rent vann, for å fjerne evt jord, blod, urin og hår.
Jeg har nå lest at man IKKE skal bruke vann, og blant annet at : Bruk av vann kan dessuten føre til vansker med å oppnå beskyttende tørkehinne på kjøttet, forklarer slakteeksperten.
Kjøttet ligger nå i kjøleskapet, ferdig oppkuttet, men det er jo fuktig og vått.
Er dette greit, eller burde jeg gjøre noe annerledes?
Vil ikke at kjøttet skal bli ødelagt.
Jaktleder vommet den, uten problem. Flådde den, men