Jump to content

Brunauge

Members
 • Content Count

  15
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Brunauge

 1. Er på jakt etter optikk til min Sauer 100. Sjeldent at skyteavstanden er mer enn 100m, som regel innenfor 50m, så jeg har innsett at mye forstørrelse på siktet er unødvendig for min del, men liker å ha stor lysåpning. Tenker at jeg ikke vil bruke mer enn 4000, maks 5000, på optikk, og har trålet hovedsakelig finn.no Er det noen av disse jeg burde gå for? https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=122290480 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=194543730 https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=101000877 https://www.fi
 2. Noen som vet hvorvidt dette gjelder på Løvenskioldbanen i Oslo?
 3. skytereim kan du "surre" rundt armen når du skyter for økt stabilitet.
 4. Hei. Var på min første jakt i dag, og fikk halvparten av en ung rådyrbukk og er nå litt rådvill... Jeg fikk beskjed om at når jeg kom hjem, måtte jeg skjære opp bitene og deretter skulle jeg skylle de med rent vann, for videre å legge de til mørning i kjøleskapet: ytrefilet, bog, lår. Jeg bor i blokk og har ikke tilgang på annet enn kjøleskap, og ble da fortalt at jeg skulle legge det i kjøleskapet 40 døgngrader. ca 1 uke på 5 grader. Vommingen på slaktstedet (i skogen) gikk uten problem. Jaktleder utførte alt og viste oss hvordan det gjøres. Derimot
 5. Hei. Skulle gjerne skutt litt med rifla og øvd meg på distanser på over 100meter, gjerne 200 og mer. Er det noen baner i Oslo-området som tilbyr dette? Å kjøre et lite stykke er ikke noe problem.
 6. Er det mulig å bytte/skru av bolt knob på sauer 100?
 7. Hei. Jeg har en Garmin Etrex 32X GPS og har tenkt meg på jakt nå til høsten. Jeg synes ikke kartene på Etrex 32X er superbra, og lurer på om det er noen anbefalte kartpakker jeg kan laste ned som er å anbefale til å gå på jakt. I tillegg lurer jeg på: når man kjøper jaktkort ser man på et kart oversikt over hvor jaktterrenget befinner seg med avgrensninger i området. Er det mulig å laste ned et slikt kartutsnitt og få det inn på GPS'en slik at man vet hvorvidt man befinner seg på jaktterrenget eller utenfor?
 8. Er det mulig å kjøpe en slik kabel i Norge? Takker for svar for øvrig
 9. Finn.no, 450 kroner. Tok en råsjangs og kjøpte den uten å vite noe.
 10. Har fått tak i en slik radio og tenker å bruke den til jakt. Har derimot ingen peiling på hvordan jeg stiller den inn til jaktkanaler. Er det noen som har peiling og som kan veilede meg litt? Har hørt at jeg bør bytte ut antenna og til en lang en, og skaffe meg øreplugg med mic. Er det noen som har noen anbefalinger til dette? Det er en Hyt TC-700, 2 veis radio, 136-174mhz.
 11. Hei. Jeg har en Sauer 100 Classic XT i.308 og har bestilt en GRS Sporter stock i laminat. Jeg leste på nettsiden til GRS at det står følgende: Er bedding noe jeg kan gjøre selv, eller bør en børsemaker gjøre det for meg? Og hva er original pillar bedding block?
 12. Hei. Jeg har tenkt meg på rådyrjakt i Stor-Elvdal kommune til høsten sammen med en kamerat. Dette er vår første sesong begge to, og vi så da vi bestilte jaktkort at man må kunne dokumentere tilgang på ettersøkshund. Har søkt meg frem til at det ligger en oversikt over dette på nettet på nkk.no. Det jeg lurer på er; hvordan skaffer man seg tilgang til slik ettersøkshund. Er det bare å ringe noen på lista og høre om de eventuelt er tilgjengelige på kort varsel de datoene vi skal jakte? Isåfall, hvordan dokumenterer man tilgangen?
 13. Tusen takk for svar Hva synes du da med tanke på pris. Er 5500 for mye/for lite? Og er det noe jeg burde tenke/undersøke ekstra over når jeg møter selger for å undersøke haglen, alder tatt i betraktning. Er en gammel hagle virker det som.
 14. Så bra:) Om du har en begrunnelse på hvorfor det er et kupp tar jeg gjerne imot informasjon Har snakket litt med selger, og han sier de har 2 like slike hagler, at de har gått i arv, og så vidt selger bekjent ikke brukt av forrige eier, og heller ikke arvtager. Han sa at han trodde hagla var fra 80-tallet, men hadde ingen annen informasjon enn serienummeret på haglene som står skrevet i cyrillisk: herunder Hagle nr.1 PAB N2953 Hagle nr.2 PAB N2681
 15. Hei. Jeg har akkurat bestått jegerprøven, og skal til å kjøpe meg min første hagle. Om det er 12/70 eller 12/76 spiller liten rolle for meg, og budsjettet mitt ligger på 6000 akkurat nå (jeg vet det ikke er mye). har derfor sett litt på bruktmarkedet, og kom over denne. Er det noen tanker rundt om det er et godt kjøp eller ikke? Eventuelt noe annet jeg burde gå for? https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=174952267
×
×
 • Create New...