Jump to content

Per Hjalmar

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Per Hjalmar

  1. Min Mathelon dobbeltrifledrilling manglet fransk selskap i våpenskapet, så det ble en Chapuis i 9.3X74R. Det står 2 spanske hagler og 2 engelske hagler der. Så nå er det system.
  2. Gujord har lagd stokken, Ragnar Hansen har satt på Doglaspipe, veldig bra presisjon og glatt låskasse gange. 300 H&H er jo lett og kamre også. Hadde en helt lik i 8X68S, den ble solgt tilbake til den gamle eier. 300 hadde litt penere treverk.
  3. Har en med låskasse fra 1950 i 300H&H
  4. Purdey anbefaler fortsatt ikke mer enn halv choke på stål. https://www.purdey.com/wp-content/uploads/2021/01/The-Use-of-Lead-and-Non-Toxic-Steel-Shot-in-the-UK.-A-Guide-for-Purdey-Customers.pdf
  5. Har fått litt info fra sønn til Kjell Hallbing, dobbeltrifla fra Browning ble kjøpt for bjørnejakt i USA/Canada. De kom bare dit i bokform, da var de på Kodiak. De var vel også i Afrika i bokform. Etter han solgte parhaglene fra Boss, hadde han en Browning (B25)? og en Merkel. Det kan nok stemme at de ble brukt i Skottland, han som solgte de til Kjell var en tur sammen der. De ble kjøpt hos Boss & Co. i 72-73, solgt til Kjell som bl.a. var i Ungarn på jakt med de. Det var sammen med eier før meg. Skjeftet på den ene brakk, de ble sendt til Rigby sammen med andre våpen som skulle fikses. Det ble satt på et stykke fransk valnøtt som var lik det orginale. (1989) Den andre ble pusset ned, så de fremstår i dag som strøkne. De ble også godt over av Holts børsemaker før de kom tilbake til Norge. De passer meg greit, har treft en del lerduer med de. Det er booket fasanjakt i Danmark til de i høst. Det blir en artikkel om de i Vapentidningen etterhvert. Har 50 års norsk historie, mangler 50 års engelsk historie på de. De ble bestilt i Sept. 1918 av en Ltn. som kom hjem fra krigen. Hans niese giftet seg med Winston S.Churchill, barnebarn av sir. Winston. Eier døde i 34, har ikke funnet ut hvor de havnet etter det.
  6. Takk for svar. Haglene fra Boss har jeg skaffet meg, vet han hadde dobbel 9.3x74R fra Browning. Haglene fra Boss ble nevnt i bok nr. 3 om El Diablo, der skriver han en del om parhagler fra EJ Churchill. Browning blir nevnt i flere bøker.
  7. Hei, er det noen som kjenner til jaktvåpen som Kjell Hallbing har eid/brukt?
×
×
  • Create New...