Jump to content

Christian J.

Members
 • Content Count

  7
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Ser at Fällkniven F1 med 3G selges til 1600 ca nå, kan umulig være en dårlig deal? Eller ville folk her tatt VG-10 til samme pris uansett pga problemtatisk bryning?
 2. Utrolig mange bra anbefalinger her. Lommeboka dirrer av frykt i lomma. Fant nettopp bloggen til metallurgen hvor han selger kniver, skal innrømme at det frister noe hinsides..
 3. Vavlo jo alt råd fra erfaring og bruk kommer til nytte, så takk for det. Likte størrelsen på saga. Så den bryna er grei for å sette opp Eggen igjen? Har funnet fra gamle kniver her og der som må settes opp, så gjerne anbefal noe bra og enkelt av utstyr. Er mest fra helle og brunsletto. Har null erfaring med bryning så lurte på om alle kan brynes likt, eller om en må i betraktning om det er konveks eller scandi osv?
 4. Har tittet på cässtrom, flotte kniver. Har også en fetisj for kniver med tennstål i slira. Sett rundt etter puma white hinter også, men prisen er altfor stiv, ville ikke turt å bruke den skikkelig om jeg betaler så mye. Fällkniven er også interessant, men rimelig stygg
 5. Var ikke bamsen og femund modellene som ble brukt til å lage myrtass (laget for forsvaret men ikke til salg for allmenheten)? Har lest mye godt om moraknivene, men holder meg langt unna plast om jeg kan. Da blir det hvertfall en bamse på meg. Flott innlegg federal86. Lurer på hva folk driver med om de knekker kniven.. Lurte litt på øyo sin viking 2000 øks, men virker ikke som folk rundt på nettet er så imponert over øyo i det hele tatt. Også skeptisk til at de ikke oppgir info om stål eller herding.
 6. Takk for svar! Hva bruker du for å sette den opp igjen da?
 7. Hei, er ny på forumet men har spionert på dere en god stund. Sniffet litt rundt for anbefalinger av kniv, men innser at det er altfor mye å sette meg inn i over kort tid. Lurer derfor på om det er noen her som har klare anbefalinger av kniv til forskjellig bruk. 1. En all-round kniv. Blir primært noe spikking og sløying av fisk. 2. Jaktkniv. Sprette hjort. Ikke tatt jegerprøven enda, men det kryr av hjort her ( i hagen og), så det er bare et tidsspørsmål. 3. Øks. Lengre teltturer hvor man trenger slikt til bål osv. Her kan vel også En god samekniv anbefales i visse tilfeller. 4. Reservekniv. Drar ikke på lengre turer med bare en kniv. Så en mindre reservekniv er smart i mine øyne. 5. Multiverktøy. Noe som dekker det primære man kan få bruk for i marka uten for mye dill dall. Jeg har skjønt at det finnes ingen kniv til alt, så jeg tenkte heller å etterhvert skaffe en samling som dekker det meste totalt. Vil ikke ha noe plast i slira eller hanken, da jeg mener det er altfor mye plast i verden allerede. Hadde også vært fint med kniver som ikke er så vanskelige å sette opp for en grønnskolling. Jeg bor på vestlandet, så minst èn turkniv i rustfritt er nødvendig ettersom sola nesten bare er en myte her.. Gjerne kom med mange anbefalinger. Regner med å sende knivene til en proff for å bryne og slipe i starten. Trenger en ny kniv ganske fort, siden jeg har lånt vekk min gamle 5" strømeng til en kompis som skal sette den opp igjen. Har tittet på Helle GT og Brusletto Bamsen, da disse ser ut til å tåle en støyt og flere har anbefalt dem som en grei turkniv. Er også ute etter en kniv som man kan ha på seg når man går med tursekk. De fleste jeg har sett eller hatt treffer hoftebeltet på sekken. Ser Lars Monsen sine kniver har dette, men føler at jeg betaler mer for navnet enn kvaliteten. Men kunne kjøpt en slik om alternativet er å lage slire osv selv. Betaler gjerne mer for noe som varer. Ikke noen tilhenger av kast og bruk mentaliteten.
×
×
 • Create New...