Jump to content

AnJo

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by AnJo

  1. AnJo

    Rifle til rypejakt

    @Polardego Låner tråden litt - Importerte du Wildcatstokken selv eller kjøpte du via Rafdal?
  2. Om noen i tråden mot formodning skal kvitte seg med en i 222, ta kontakt! Har søknad klar
  3. AnJo

    Tikkaklubben

    Er dette skjeftet som Rafdal selger? Hvor mye ca. måtte du ut med for skjeftet og jobben?
  4. AnJo

    Tikkaklubben

    Det kan jeg tro… Ser vanskelig ut å oppdrive varmint-stokk - så da får det vel bli GRS berserk isåfall. Takk for svar!
  5. AnJo

    Tikkaklubben

    Noen som vet/tør anta om en T3 varmint vil passe i en standard T3x-stokk?
  6. Jeg gikk gjennom og sjekket selv, og tenkte akkurat det samme; hvor i h…. er 6,5x55?? Var innom alle de ulike typene av Sako 90, og selv ikke Hunter-varianten som, slik jeg ser, skal være den rifla for folk flest ikke har 6,5x55. Ser ut som at samtlige har 6,5 creedmoor som en mulighet da, så sikkert kjekt for de over dammen…
  7. Aha, jeg skjønner. Jeg kjøpte min hos XXL, så da har kanskje de ulike forhandlerne litt ulik prosedyre på det. Jeg har jo egentlig ingen interesse av ny rifle i annet kaliber, men her må man vel sikkert gå via forhandleren man kjøpte rifla av…
  8. Det var vel først snakk om bytting av pipe, men nå er den «nye» instruksen å levere ut helt ny rifle i .308 (i følge XXL sine sider). Er snakk om 12 mnd ventetid ved løpsbytte, så for min del blir det å ta imot ny rifle. Plaster på såret er ny demper (Hausken eller Atec), samt gavekort på 1000,-
  9. Ser ut som Minox er ute med nytt kikkertsikte i år, kom vel i våres/sommer. Dette ligner jo voldsomt på ZP5, og har jo lovende funksjoner. Prisen ser også fin ut, rett over 15 lapper. Noen som har gjort seg opp noen tanker om denne? Retikkelet ser noe snodig ut, særlig på lav forstørrelse. Ikke sett noen praktisk test av dette heller, og er vel få som fører Minox i Norge.
  10. Det var det jeg tenkte også. Holdet ble veldig kort også, typ 50 meter siden jeg skremte den opp fra bakken. Var vel sikkert allerede litt på alerten idet skuddet gikk..
  11. Skøyt på en tiur tidligere idag med helmantel i 6,5x55. Tiuren flaksa ut fra toppen av grana og seilte/fløy ned og bortover før den forsvant bak en haug. Jeg gikk rett mot der jeg sist så den, men ingen tegn på fjær eller blod. Gikk rundt i området der en halvtimes tid før jeg sjekket grana den satt i. Ikke en dråpe blod eller fjær der heller. Etter en times leting etter spor gav jeg opp, sikker på at dette var en bom. I og med at den flakset så voldsomt i det den kastet seg ut fra grana var jeg sikker på at det var treff, noe ettersøket mitt motbeviste. Er det noen her med erfaringer på hvordan en truffet tiur oppfører seg? Ville det vært blod hvis dette hadde vært et treff? Er relativt ny på dette med toppjakt.
  12. Må si meg enig her. Som nevnt over: Klikktabell på kolben for hver patron er nok heller å foretrekke. Bør nok markeres tydelig, gjerne i ulike farger.
  13. Dette blir bare teori fra min side, men hvis du er interessert i å ha ulike avstander lett tilgjengelig på ASV’en din kan du feks teipe og markere avstandene rett på teipen etter å ha verifisert kulebanen(e). Har du litt tjukk teip kan du vel kaaaanskje klare å skvise inn tre rader for de ulike patronene over hverandre. I og med at du har ASV+ vil jo en av de medfølgende ringene passe rimelig godt for (minst) én av patronene du skyter. (Dette kan jo da feks være, som du sier, den med høyest treffpunkt) Også teipe og tusje over der igjen. Nødvendigheten av dette kun ut til 200 meter vet jeg ikke helt men....
  14. Følger denne. Mine kriterier er ca. de samme som dine, og jeg har også sett en del på V6 (3-18x50 ASV)
  15. Det er et godt poeng, samt ny lærdom. Takk for det
  16. Men trenger man relatere antall cm til antall klikk i en jaktsammenheng? Gitt at man merker tårnene med avstand og bruker avstandsmåler. Har du noen formening om Optika 6 / PST II, om ikke i praksis så kanskje på papiret? Skulle jeg måtte trenge et ffp mil/mil senere kan jeg jo like gjerne kjøpe det med en gang..... Skal sies at jeg får både Zeiss og Vortex til hyggeligere priser gjennom jobb. Tenkte vel egentlig ikke at dette skulle bli enda en tråd om "Hvilken sikte må jeg ha!!??", men nu vel..
  17. @FreeSkier Takk for godt svar Som nevnt over er det jo stort sett jakt jeg skal bruke den til, så får evt. bli et dedikert langholdssikte hvis selve skytingen alene skal bli en aktivitet. Har mangelen på rødpunkt vært et handicap, eller går det greit?
  18. Hvor godt vil et langholdssikte fungere på jakt? Har PST II og Optika 6 også i tankene hvis jeg skulle valgt en mer langholds-tilnærming, men foreløpig er det jakt jeg stort sett bedriver, med mulighet for å skyte litt stål på jordet. Hadde i tankene å teipe og tusje avstander på rattene på V6 etter å ha verifisert kulebanen. Vil MOA-ratt gjøre dette vanskeligere enn hvis det hadde vært MIL? 3-18x50 er oppgitt til 103 MOA i høyde, jeg skyter 6,5x55.
  19. Noen som har erfaringer med dette siktet (evt. tilsvarende type/prisklasse) til all slags bruk og gjerne toppjakt/langholdskyting? Langholdsskyting er kanskje relativt, men kommer jeg ut til 6-700 meter er jeg fornøyd.
  20. @Mix i og med at tårnet må løftes, er det da utsatt for smuss og skit «under» tårnet? Er det mye fett eller smøring der? Vet dette har vært problemet på eldre sikter av samme patent..
  21. Prøvde en tur nå på ettermiddagen. Snøen minner mest om en god creme brulée.... Ikke en fugl å se, så forsåvidt ikke så mye annet heller grunnet tjukk tåke. Blir å prøve imorgen tidlig uansett.
  22. Hei Ny toppjeger av året og kun prøvd meg en tur her om dagen. Støkte en tiur som satt under ei skjørtegran og så to orrer på 500m som flaksa rundt og blei borte momentant. Hvordan bør været være? Solskinn, overskyet, har temp noe å si? Jakte tidlig eller sent på dagen? Alt av info er til stor hjelp!
  23. @bback interessert i 4-16x50 selv. Hørt noe mer om salg her på berget?
×
×
  • Create New...