Jump to content

Jeger41

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Jeger41

  1. Var på jakt etter en liten spaserstokk i .44 mag når jeg handlet, men de var det ikke mange som ville gi fra seg gitt Endte opp med en snubb på drøye 6"
  2. Faktorkravet ble vel endret til 180 i år? Jeg har brukt N110, men som du skriver så blir hylsen nesten ubehagelig full så jeg gikk over til å bruke N350. N110 er i utgangspunktet min favoritt for behagelige magnumladninger, men magnum 1 er i utgangspunktet ikke så ille så forskjellen ved å bruke N350 (og sikkert N340 og) er helt grei. Den opplagte grunnen til å bruke N110 er du umulig kan bomme på kruttmengden. Med N350 er muligheten tilstede for å drite seg ut...
  3. Mulig jeg ikke skjønner helt hva du mener, men dette er normalen for mange (de fleste?) konkurranseskyttere. Når kommandoen "klar" kommer så drar du inn fortrykket og stopper på trykkpunktet. Har ikke tenkt at dette skulle være så farlig. Det er selvfølgelig flaut når skuddet går i benken eller grusen foran deg, men når du har fått kommandoen "klar" (og lenge før det) er banen klar og våpenet i sikker retning så farlig ser jeg ikke at det er.
  4. Det er litt søkt å skylde på mediehusene for at du (eller "folk") drar en feil konklusjon. Forventer du virkelig at mediehusenes rolle er å avkrefte alle spinnville teorier som "folk" kan finne på å lansere? Jeg for min del setter jaggu krav til de som danner seg en mening og konkluderer selv tar ansvar for å bygge den på noe. Å lansere en konspirasjonsteori for så å si at media har jo ikke skrevet at den var feil så da må det være rett, er jaggu lavmål. Men kanskje jeg tar feil, som @Olesøn spør, kanskje det finnes mange gode eksempler på at det er media som har skapt dette? Min Google viser at Islam Net er kontroversielt og at Oslo Skytesenter legges ned, men jeg kan jaggu ikke se at det er noen link mellom disse tingene. Så når du sier at det i innleggene her "preaches" til feil person så er jeg neimen ikke sikker på at du har rett.
  5. Den gamle Korth`n, vet ikke noe om den nye bortsett fra at jeg like utseende. Jeg har vært gjennom 2 Performance Center revolvere selv. Jeg er ikke imponert over at Smith sine våpensmeder har gått over dem og sørget for at de skal være topp kvalitet. Jeg har en i skapet som jeg er glad i, men den har krevd en del jobb for å bli slik jeg mener den burde blitt levert. Manurhin er ferdig når du får den. Og den er mye tightere enn Smith`n og samme ammo får mer fart i Manurhin til tross for at Smith`n har lengre løp (riktignok bare 1/2"). Så kan man si at en Manurhin koster mer så det skulle bare mangle at den er bedre. Poenget mitt var at den amerikanske Smith`n er gjennomgått og utbedret på et eget performance center og skal være det beste de leverer. Altså deres øverste hylle.
  6. Er det her vi skal begynne med at jeg kommer med eksempler på noe og så skal du motbevise det? Legg merke til at jeg skriver "som regel". Men et åpenbart eksempel kan du få. Jeg tror kvalitetskontrolløren på Smith sitt Performance Center vill fått sparken hvis han jobbet hos Korth eller Manurhin. Du har ikke sagt det, men bare så det er klart, jeg mener ikke at våpen produsert i USA er dårlig. Det er litt min oppfatning og. Jeg synes ofte at listen legges litt lavere rett og slett. Hvorfor vet jeg ikke, men det kan kanskje de produserer så stort volum at enkelt ting blir litt dårligere, eller kanskje det har noe med økonomi å gjøre. Har inntrykk av at det meste selges i bøtter og spann uansett så da slipper man unna med noen småting her og der.
  7. Mulig det. Jeg tenker at det som er fra øverste hylle produsert i Europa overgår som regel tilsvarende nivå i USA.
  8. Jeg ville begynt på finn.no. Er ofte mye bra å finne til en grei pris, og finner du ut at du ikke gidder dette så er det lett å selge igjen, så det vil ikke koste deg en formue. Er enig med at skal du ha enstasjon Lee bør du i alle fall gå for Classic Cast. Billig og grei, men du merker forskjellen hvis du prøver noe dyrere. Jeg begynte med den og har den enda. Kjekk å ha. Ellers heller jeg vel til å være enig med M67, du får det du betaler for, men det meste funker jo. Mulig jeg har blitt en snobb, men når lading blir en hobby så synes jeg det er ok å ha litt bedre utstyr enn det som bare funker. Men for all del, jeg har Lee enstasjonspressen og kruttmålet enda (det er faktisk ikke dårlig!). Lee dier har jeg og liggende, jeg bruker dem innimellom. Men det er ikke det jeg plukker fram først. Mitt råd er vel at om du tenker du er anlagt for at dette er noe som du kommer til å like så er det bare å sette i gang. Det verste som kan skje er at du blir hekta og da er det mye du bare må ha, og mye du vil prøve ut. Da kan det fort bli noen utlegg, men ser du det over langen så sparer du noen kroner for hver gang det smeller. Blir penger av det og.
  9. Mener å ha lest da nedleggelsen av produksjon i Tyskland ble annonsert at de skulle produsere i USA. Men jeg tror ikke amerikanerne er like nøye med toleransene som tyskerne, så kvaliteten tviler jeg på om blir like bra.
  10. Ang søknader og kaliber. Du får som nevnt kjøpe våpen til hver øvelse, ikke noe problem. Jeg har en .357 og ville ha en revolver til. Søkte om et reservevåpen i 38 spesial til bruk i revolverfelt. Ble oppringt av saksbehandler på våpenkontoret som stusset litt over dette. Han sa at min .357 er til bruksområde Mag1 så jeg hadde ikke noe førstevåpen til revolverfelt så hvordan hadde jeg da tenkt at dette skulle være et reservevåpen..? Vi ble enig om at han strøk ut "reserve" og at jeg da søkte om førstevåpen til revolverfelt. Jeg spurte om jeg kunne få lov å kjøpe en .357 til revolverfelt siden utvalget var større enn ren 38 spesial. Det var ikke noe problem, det kunne jeg bare kjøpe. Men siden våpenet var til revolverfelt ville det i våpenkortet mitt stå 38 spesial. Mao, på dette våpenkortet ville kun fått kjøpt 38 spesial ammo, og ikke .357 mag. Helt greit og ryddig. Når det gjelder valg av våpen så kjøpte jeg et par pistoler "med øya" og ut fra tester. De er solgt. Sp22 skulle jeg aldri ha, en pistol skulle se ut som en pistol sa jeg da. Nå har jeg en Sp22 i skapet og den selges aldri:) Og så lærte jeg at tester ikke er tester...det som amerikanerne synes er skikkelig bra våpen etter deres standard er ikke like bra etter vår standard (i alle fall ikke etter min). Mulig jeg har lest "feil" tester, men det har nok noe med forskjellige bruksområder. Hos oss er bruksområde konkurranser, mens de skal treffe en diger stålplate på 15 meter eller en tjuv på 2 meter. Litt satt på spissen, men jeg tror jeg har et poeng.
  11. Har lyst å prøve Vectan SP12 og 140 grains Nosler competition kule i en Tikka T3 (6,5x55). Vectan oppgir ikke ladedata for dette, men på www.nobelsport.it sammenligner de Vectan SP12 med VV N560. Jaktdepoet skriver at det er "nært" Norma MRP. Både kruttmengde og hastighet på N560 og MRP er i nærheten av hverandre så ting tyder på at dette burde gå, men jeg er av den litt forsiktige typen så om noen har innspill eller erfaring setter jeg pris på det:)
×
×
  • Create New...