Jump to content

Forsete

Members
 • Content Count

  47
 • Joined

 • Last visited

Everything posted by Forsete

 1. Takk for svar, jeg har ikke sett på dette siden, bruke sommeren på masteroppgave og kaperhistorier... Det med «skruen» i grepet (til hanefjæra?) lurte jeg bare på hva konsensus er, siden på amerikanske forum skrives det at den må være helt inn. Jeg har ikke problemer med den, den er egentlig vanskelig å skru, uansett retning. Nå, om eg skrur den innover (for å få hardere slag?) blir «rebounden» som å dra et anker i en steinur. Jeg regner med at for å få sikker drift med fabrikkamo må eg bytte den lange fjæren (hanefjær?) OG rebound-fjæren? jeg har sett på br
 2. Takk for svar. jeg tok av platen, renset og smurte (rørte ikke delene). Har ikke tenkt å hjemmelade, i hvert fall ikke foreløpig. Men hva tenker dere om det med strain-screw? Skulle den være skrudd helt inn eller ikke?
 3. Hei Jeg eier en tunet 929 som jeg kjøpte brukt fra forretning i fjor. Den har apex hammer og triggeren er også byttet, men jeg vet ikke hva er byttet ellers. Jeg fikk i de siste stadig flere light strikes, både med maxxtech og med Geco. Etter det jeg forsto fra amerikanske forumer er ofte kilden til dette problemet en strain-screw som ikke er skrudd helt inn. Det sies også at denne skruen skal alltid vært skrudd helt inn, og at å skru den ut for å bl.a får lettere avtrekk er feil fremgangsmåte å gjør ting på. Jeg tok da grepet av og det stemmer, skruen var skrudd ut.
 4. Bredde og lengde er godt innenfor, men den er for høy. Dersom en vil få den til å gå i boksen må siktene fjernes og / eller chunk av frontsiden på grepet og grepplatene kuttes. Mulig den passer om kun baksiktet fjernes. Jeg vet ikke om Kimber opplyser en høyde målt diagonalt, altså i grepets axis, med fra pistolens øverste til nederste punkter, altså fra baksiktet til fronttuppen av magasinbunnen, er det for stort.
 5. Ultra CDP II er i hvert fall for stor, selv om opplyste målene er "innenfor". Den passer ikke i boksen
 6. Lawman passer ikke som stock. Det ligger en fett Lawman tilpasset spesialpistol på finn, 17k. Ultraene med back-sikring, altså de med ekte 1911-mekanismer, er også for store, en i klubben måtte sende sin tilbake.
 7. Takk, da vet jeg det. Eg håpet å kunne få innvilget 10/22 sånn generelt og velge senere. Da må jeg nok finne noen rifler å prøve før eg søker.
 8. Jeg tenkte å søke på en 10/22 med minirifle som grunnlag. Men jeg vet enda hvilke type, må det presiseres på søknaden? Siden jeg tenker å kjøpe brukt. Jeg tenker spesielt på løpslengde.
 9. Helgens nøtt! Jeg holder på med det som skal bli en masteroppgave om fremmede kapere i Bergen mellom 1799 og 1807. Oppholdet av en fransk kaper i 1804 er hovedmomentet. Serenader, svartkrutt, sabelhugg og slåsskamp hører til historien. Noen av momentene som dukker opp i kildene er rene movie-materiale. I en av de veldige mange brevene jeg har om det oppholdet, tar den franske kaper farvel med generalløytnant Hesselberg, daværende kommandant på Bergenhus festning. Han er den eneste i hele korrespondansen, sett bort fra K.P Fredrik, som er på "Min kjære General" nivå, noe som viser
 10. Jeg har i tankene å begynne med svartkrutt. Flint. Tenker mest på korte våpen. Pistol, karabine, ev. musketoon. Har først og fremst lyst på pistol, og etter det jeg har sett på nett noe à la An IX pistol dersom jeg får tak i en Pedersoli. Eller en Queen Anne kit, mye billigere. Men er åpen for andre ting. Er det noen som skyter slike i Bergen som hadde vært villig til å la meg prøve? Jeg ser det vanskelig å anskaffe seg krutt etter forskriftene, fungerer erstatningene type Pyrodex greit? An IX er en kla .69, ifølge Pedersoli må kuler på .675 brukes. Hvorfor ik
 11. Forsete

  S&W 929

  Jeg har en 929 som jeg kjøpte brukt fra Rogne. Den er tunet, nydelig avtrekk. Gøy å skyte, den samler, men jeg selv skyter ikke så bra Stock grep er klissete og tynn, jeg har en Nill grep på som er litt for stor og som skal byttes på sikt. Den jeg har er tunet. Apex hammer en en avtrekk som ikke er stock, ellers vet jeg ingenting om tuningen. Jeg får 1-2 clicks per stevne og det er en del forskjeller i hvor hardt / mykt hettene er slått inn. Har egentlig hylster og rigg til IPSC, men har ikke hatt tid til å bruke den til det formålet. Men for meg er det stort sett
 12. Bladet er dovetailed i siktet, som er dovetailed i sleiden. Med den mente jeg at jeg tror ikke det kan etterjusteres, det må være en ikke-optimalt fresing enten i dovetailen eller i delen av bladet som er dovetailed i sikten. Se på bildene og på den nedre / høyre dele av bladet. Se på bildet under med pilen som peker på der bladet er "dovetailed" i sikten. Vet ikke om windage-skruen holder noe der.
 13. Sikten er OEM på en STI Trojan. Pistolen er ny Selveste bladet er dovetailed i sikten. Usikker om det er holdt på plass av en eller en annen måte i tillegg. Bladet er litt skjev og heller mot venstre. Jeg tror ikke det er noe enkelt å fikse. Er dette en reklamasjonssak, eller en bagatelle en skal leve med? What has be seen can't be unseen... Flyt gjerne threaden i børsemaker-seksjon om det hører hjemme der.
 14. Jeg er høyrehendt og veldig kryssdominant. Jeg er nærsynt og har skjeve hornhinner i begge øyner. Da jeg begynte å skyte brukte jeg høyre øye, men jeg fant fort ut at jeg var venstredominant (hint: har tatt bilder på konsert i mange år, og brukte alltid venstre øye). Jeg er en veldig ujevn skytter som kan får 7 av 10 skudd innenfor 8-10'eren med 9mm fabrikkammo og feltpistol / revolver, og de 3 resterande skuddene med 20cm bom. Jeg lurer ofte på hvor det blir av de og om eg burde dekke elle skivestativet med papp for å kartlegge. En del av problemet er nok trening, t
 15. Takk for info, jeg har prøvd og målt - og nå bestilt - 10 -skudds wilson combat ETF. Det er godt innenfor 150mm. har forøvrig satt en arched mainspring / magwell fra Smith and Alexander også, så vi får se om de liker hverandre.
 16. Tilbake til Maxxtech. Det er nok ikke noe hemmelige forskjeller fant jeg ut. Om at det er stålhylse eller "vanlige" hylser er tydelig market på eskene. XXL selger ikke stålhylser. Som sagt jeg har prøvd med stålhylser. Batchnummer jeg kom med refererer da til stålhylsereferansen. I revolver sitter de fast i tønnen. Nå har jeg prøvd de med en (ny) STI trojan. Har en del utkastfeil (som jeg ikke har med Geco) så vi får se etter 1000 skudd om det er fortsatt problemer med Maxxtech. Samlingene er veldig ujevne, og ammoen soter / røyker / gnistrer betydelig mer enn Geco / Fiocchi o.l.
 17. Maxxtech som Jaktdepotet selger har stålhylser og innvendig kant. Har ike brukt de i pistol, men i revolver er det en no-go. Hylsene ekspanderer såpass at de sitter fast i tønnen, og må hamres ut. Batch 1735.
 18. Jeg gikk for en CR speed WSM-2 og ville anbefale andre i min situasjon og prøve de andre systemene før innkjøpt. Jeg har ikke prøvd, men jeg kan tenke med at AA sine hylstere ville være bedre alternativer for håndvåpen av den størrelsen. 1) CR speed WSM-2 er en haug med billig plast og myk metal. Absolutt ikke verdt den høye prisen. Skruene ploger i den myke plasten, så her må man være veldig forsiktig når man prøver seg frem ved å finne riktige instillingene. Samme gjelder justering av metaldelene. Der er såpass mye slitasje av overflatene bare av å sette greien sammen at det burd
 19. Jeg har nylig kjøpt meg en Trojan i 9mm. Får den i morgen. Er lite kjent med 1911-platformen. Reglene i Classic sier 150mm høyde. Pistolen er 13.462 cm høy Jeg vil gjerne hvor høy det blir med en 10-rounds magasin, er da man over grensen mon tro?
 20. Jaktdepotet har 9mm luger fra maxxtech til 1,49 stk. Jeg har ikke prøvd de i semiauto med de ekspanderer noe voldsomt, og de sitter dønn fast i tønnen dersom en bruker de i revolver. Måtte banke de ut og ofre en moon clip i prosessen... vet ikke om eg tør bruke de i pistol en gang
 21. Hei takk for input. Kjøpte du moon server fra nettsiden deres? Er vel ingen som selger den i Norge / Europa?
 22. Til SW 929 Jeg ønsker rett og slett råd og tilbakemeldinger på disse hylstere: - Double Alpha Alpha X. - Double Alpha Race Master - CR speed WSM-2 Double Alpha forteller i en mail til meg at dersom jeg kjøper Alpha X trenger jeg ikkje en muzzle support / revolver adaptor, men jeg skjønner ikke helt hvorfor Med tanke p at jeg trenger moon clips og moon clips holdere vil jeg gjerne kjøpe alt samlet et sted. Billigst mulig selvsagt. På denne siden ser man flere rigger med SW 929. Men jeg har fortsat
 23. Sendte søknad til Odda for 2 håndvåpen onsdagen før Påske (17.04). Fikk epost fra Odda i dag ettermiddag om betaling av gebyr. Forhåpentligvis er søknaden tilbake på torsdag, og da har vi nøyaktig 4 ukers behandlingstid.
 24. Bergen Pistolklubb har en slik, men den har Hogue grep. Merkelig at det er så få info på nettet. Kul revolver!
 25. Våpenkort eller våpensøknad? Fikk innvilget finpistol tidlig januar og har ennå ikke mottatt våpenkort. Har 2 søknader inne nå for 9mm mil / rev.
×
×
 • Create New...