Jump to content

Bäke

Members
  • Posts

    478
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Bäke's Achievements

Proficient

Proficient (10/17)

  • Reacting Well Rare
  • Very Popular Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator

Recent Badges

125

Reputation

  1. Han selger også pussesnorer. Her fra annonsen på Finn: "--Boresnake--uten diskusjon verdens mest effektive våpen/løpspuss, du må "stake" den vanlige pussestokken 200ganger ut/inn for å oppnå det en Boresnake med messing børste utfører etter å ha blitt dratt gjenom EN gang, det skjønner man etter å ha prøvd det. "
  2. Jeg holder på å sette opp en SIG Sauer 200 STR for skyting på lengre hold. Kanskje melder jeg meg også på er PRS stevne. Jeg må få gjenget pipa. Såvidt jeg skjønner er det flere standarder for sånne gjenger. Hva bør jeg be børsemakeren lage? Hva bør jeg så sette på pipa, lyddemper eller rekylbrems?
  3. Du bør opplyse om det dreier seg om jaktvåpen eller sportsvåpen. Hvis det er sportsvåpen, stod det meste bak på søknadspapirene du sendte til politiet. Når den godkjente søknaden kommer til deg kan du lese det der. Hvis du søkte digitalt om jaktvåpen, kommer det en forklaring sammen med kjøoetillatelsen. Du kan jo også prøve politiet.no
  4. Snakk med Landrø. Børsemakeren der tuner S&W revolvere slik at de fremdeles kan skyte fabrikkammunisjon hvis du ber om det.
  5. Bøsemakeren rettet den bakre basen og monterte kikkertsiktet. Nå gjenstår det bare å komme seg av gårde og skyte siktet inn.
  6. Jeg lot meg overtale av forhandleren til å legge saken frem for en børsemaker før jeg sender siktet tilbake. Det hadde i grunnen vært gøy å fått mauseren oppgradert med en moderne kikkert.
  7. Hentet inspirasjon herfra for å tilberede bryst av røy for første gang. Benyttet meg av M67s tips til marinade. Sterkte bryststykkene i panne med rikelig smør i 2 minutter på hver side, så i stekeovnen på 200 grader I 15 minutter (ala Jaffa). Godt resultat. Kanskje litt kortere tid i stekeovnen neste gang. Med rosenkål, potetmos og tyttebærsylte som tilbehør pluss saus kokt av kraft fra fuglen og fløte, ble det nok til å mette tre personer når jeg la opp på tallerknene på forhånd. Jeg var litt spent på mørheten i kjøttet. Jeg lot nemlig ikke fuglen henge, men skar fri bryst og lår på jaktdagen og lot det mørne 8 døgn i kjøleskap, før det gikk i fryseboksen. Resultatet var helt ok.
  8. Takk for alle råd, men jeg har bestemt meg for å sende kikkerten tilbake. Jeg bruker ikke mer tid og penger på det gamle våpenet. Jeg kom forresten til å tenke på noe: For noen år siden da jeg tok Mauseren frem igjen, gikk jeg til en våpenbutikk og ba dem sette på ny kikkert. Mannen så knapt på børsa og nektet å foreta seg noe som helst, idet han sa at på M98 var basene nesten alltid skjeve. Han hadde vel rett.
  9. Den ser ok ut. Jeg tok den av (sittende i ringene) og satte den på igjen. Det er nok smalere ringer.
  10. Forhandleren sier skaff ei picatinny skinne. Men hvor finner jeg den og hvordan får jeg den til å passe til skruehullene i låskassa? Etter at jeg tok den M98 frem igjen, har jeg hatt den til service hos børsemaker, og jeg har fått satt inn et Timney avtrekk, og et eller annet til var det som jeg ikke husker. Jeg skjønner ikke hvorfor jeg driver og surrer med den gamle Mauseren, jeg har jo noe nytt og fint. Jeg tror jeg skal si stopp nå. Hvis en ny kikkert innebærer skinne til over 1000 kroner pluss børsemakerarbeid melder jeg pass. Lyder fornuftig?
  11. Nei, det er verst fremme. Gammel M98 og skjeve baser? Den ble ombygd til jaktgevær ca 1980 av en hærens børsemakere. Børsa har egentlig stått I skapet det meste av tiden, men i det siste har jeg brukt den til litt trening på 100m. Jeg tenkte jeg kunne få litt mer moro med den hvis jeg byttet ut den gamle Tasco-en med fast 2,5x forstørrelse med et moderne kikkertsikte. Hvordan fikk børsemakeren egentlig montert Tasco-en den gang? Tvang den på plass? Uansett, er det noe håp for prosjektet mitt? Kan noe gjøres? Jeg legger ved et bilde av det bakre festet også, så ser dere forskjellen.
  12. Jeg fikk en pakke i posten i dag med kikkertsikte til rifle og et par ringer til monteringen. Jeg har satt ringene på børsa, men når jeg legger kikkerten oppi, faller den ikke ned i bunnen av den halve ringen. Er dette normalt? Jeg har ikke turt å presse den nedi. Hva bør jeg gjøre? Se bildet.
×
×
  • Create New...