Jump to content

Bäke

Members
 • Content Count

  260
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

48 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg mener det var det siste Stortinget før det ble innført almen stemmerett for menn (at eiendomsløse også kunne stemme) som fratok almenheten jaktretten og gav den til grunneierne. Det var nok i siste liten.
 2. Det der lyder som sorbet. Slå opp oppskrifter på sorbet.
 3. Jeg har lagt merke til at CCI std er kommer i ny innpakning, men er det noe nytt med patronen?
 4. Og da har du prøvd den med annenammo i det siste, slik at du er sikker å på at feilen skyldes CCI? Min måtte en tur til børsemaker og få en ny fjær da den begynte å fuske.
 5. Disse fungerer bra for meg som må ha vernebrille utenpå den vanlige brillen : https://www.globaltools.no/sikkerhetsutstyr/verneutstyr/vernebriller/briller-zekler-25-hcaf Ellers har denne nettbutikken mange andre vernebriller.
 6. Prøv også kartene på frikart.no
 7. Lee har dette: https://www.hjemmelading.no/products/lee-ladebenk
 8. Ser jo lekker ut, men jeg skrev 9mm på søknaden. Vet ikke om det kan omgjøres etterpå. Skulle gjerne prøvd den. Jeg holder til sentralt på Østlandet.
 9. Jeg tar oppigjen denne tråden ettersom jeg fikk sendt avgård søknaden for en tid tilbake. Jeg får ikke bestemt meg, så jeg har etpar spørsmål til: 1. Er det lurer å kjøpe en pistol med metallramme enn en pistol med plastikramme? 2. Er det lurer å kjøpe en pistol med hane enn en såkalt "striker fired"?
 10. Jeg har lyst til å prøve disse GGG kulene https://www.jaktdepotet.no/display.aspx?menuid=-6077&prodid=17301 til treningsammunisjon i .308 Winchester. Jeg mangler imidlertid ladedata. Kruttet jeg bruker til rifle er Vectan Tuball 5000, og Vectan har ikke data for denne kulen med TU5000. Det nærmeste de har er en Grand Slam i 150 grains og en RWS Kegelspitze i samme vekt. De to kulene er ikke så like den fra GGG. Har noen her en ide til hvordan jeg kan finne en trygg ladning?
 11. Jeg fant en inflasjonskalkulator her: https://www.smartepenger.no/105-kalkulator/939-inflasjonskalkulator En Brno mod 2 kostet altså 475 kroner i 1969. I følge kalkulatoren tilsvarer det 4570 i dagens kroner. Nesten en 10-ganger. Jaktdepotet selger i dag CZ 455 for 4495. Et annet eksempel: Schulz Larsen rifle kostet i 1969 kroner 1995 ifølge annonsen. Det blir 19195 i dagens kroner ifølge kalkulatoren. Hos Jakt og friluft får man en S&L Classic DL for 15990. Salongriflen koster altså omtrent det samme som i '69. S&L er billigere i dag. Dette var bare 2 eksempler fra annonsen, og kanskje er kvaliteten på våpnene bedre (eller dårligere?) idag. Denne sammenligningen ble gjort ved hjelp av ved hjelp av inflasjonsindeks. Hadde jeg funnet en indeks for en gjennomsnittlig arbeiderlønn (netto etter skatt) , kunne det ha sett annerledes ut.
 12. Joda, NM60 fungerte , det. Sparket litt mer en den treningsammoen jeg lader selv, og jeg måtte skru endel på kikkerten for å få plassert skuddene
 13. Jeg har noe NM60 fra 1977 liggende på kistebunn. Jeg har også en rifle kamret for .308win som er bygd på en Mauser M98 låskasse, sikkert fra krigens dager. Den har serienummer begynnende med HÆR. Er det noe problem med sikkerhet eller noe annet i forbindelse med å avfyre min NM60 i den gamle Mauseren?
 14. Hvorfor er den juks? Er det fordi den er i .22lr, eller er det fordi det er gjort en lørliten endring i forhold til originalmodellen for å få den opp i kassen?
 15. @Elmer K Angående synet: Gå til Nille eller er annet sted der de selger billige briller. Prøv briller som lar deg fokusere på den avstanden kornet er på , samtidig som du ser klart nok på avstand. Bruk en f eks. en pinne med en liten skrue i for å få noe som ligner kornet på riktig avstand. (Det er nok en tabbe å ta med pistolen). Du sier at du bruker lesebriller i pluss. Det gjør jeg også, men i utgangspunktet er jeg nærsynt med -3,5 på høyre øye. En brille med -2,5 gjorde for meg at jeg igjen kunne få kornet i fokus. Ellers finnes det optikere som lager dyrere og kanskje bedre løsninger.
×
×
 • Create New...