Jump to content

Bäke

Members
 • Content Count

  132
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

20 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg vil tippe at politiet trener anderledes enn jegerne.
 2. Ok. Som sagt helpresset jeg hylsene før jeg ladet dem første gang. da målte jeg også lengden på alle og trimmet enkelte. Dem jeg halspresser nå, kontrollere jeg ikke lengden på. Dvs jeg tok noen stikkprøver.
 3. Foreløpig har jeg ikke plukket noen riflepatroner fra banen. Hylsa jeg finner der kan jo nettopp være fra ham som har ladet 5-6 ganger og så kastet den. Eller kan man på noen måte se at den er skutt bare en gang?
 4. Du kan jo ha et poeng. Jeg ladet først bare for revolver. Da jeg kjøpte automatpistol hadde jeg lyst til å prøve å lade for denne også, og skaffet meg et die-sett. Siden har jeg fortsatt. Det har igrunnen fungert greit. Aldri klikk, og aldri mateproblemer. Jeg skjøt en del fabrikkammo i starten, og jeg kan ikke si at jeg merket noen forskjell da jeg gikk over til hjemmeladet. Nå må det sies at jeg har litt trening igjen før jeg kan si at ammoen er et problem. Det meste av 9mm jeg har ladet, har kostet meg rundt 1,60 kr pr skudd.
 5. Jeg er forundret over alt folk husker fra barndommen på 60- og 70-tallet. Men også jeg husker David Crocket og Søvpilen. Det fantes noen blader som bare hadde et bilde i høyden, altså fasong som en stripe. Mulig at David Crocket var i disse. Ellers var det et blad som het Tempo, det dreide seg om jagerpiloter og racerbilkjørere så vidt jeg husker. Vi leste også noen sort/hvitt blader med fasong ca som en a5 side. De handlet om 2 verdenskrig. Var det disse som het Kamp? Tex Willer leste jeg tidlig i ungdomstiden.
 6. Jeg lader .308w. Jeg fikk tak i endel engangsskutte Nora-hylser og helpresset alle første gang. Nå er jeg på andre runde og tenkte det kan holde med halspressing, siden de nå var skutt i mitt eget våpen. Jeg laget to dummies halspressede og to dummues helpressede for å kjenne om det ble noen forskjell. De halspressede må gis noe mer kraft for at at sluttstykket skal skyve dem inn i kammeret. Hvis jeg dytter en helpresset inn med fingeren, faller den ut når jeg setter kolben i gulvet. De halspressede trenger en liten dytt med pussestokken. Er denne forskjellen av betydning? Eller er det som det skal være? Det er vel narurlig at det blir en forskjell. Muligens er jeg overfølsom her, men jeg har liten erfaring med riflelading.
 7. Takk for svar. Det er ikke helt sant at jeg spurte kassadamen
 8. Jeg er nysgjerrig. Hvordan får man satt dobørste på drillen? Jeg var innom Europris i dag. De har både dobørster og driller, men damen i kassen kunne ikke si meg hvordan jeg skulle montere dobørste på drillen
 9. Takk. Jeg leste kommentarene under videoen, og det var faktisk noen der som ladet til Glock av hjertens lyst.
 10. Hvorfor er sopptørker bedre enn stekeovn?
 11. Jeg lader 9mm til min Glock 17. Jeg bruker Frontier 124 grs kuler som ikke er mantlet men de har et belegg av kobber. Jeg putter oppi 4,8 grs N-340. Her en aften virret jeg rundt på Internett og fant en video om emnet. Den gjorde meg bekymret. Der hørte jeg at Glock har ekstra romslig kammer som gir dårlig støtte til hylsa. Dette kan føre til at pistolen går i lufta under visse omstendigheter, blant annet fordi hylsene hurtig svekkes. Det ble konkludert med at hjemmeladere bør kjøpe erstatningsløp med normal kammerstørrelse. Jeg fant noen kommentarer andre steder på nettet som sa det samme. Hva mener man på kammeret? Kakeboksen med 9mm er breddfull. Bør jeg kjøpe nytt løp før jeg skyter videre? https://www.youtube.com/watch?v=iLN5xsZlaaE
 12. Jeg vasker også hylsene med de gamle hettene i. Jeg ladet noen tusen pistolskudd på den måten. Da jeg begynte å lade litt for rifle, fortsatte jeg med det. Jeg bruker pressa når jeg setter i nye hetter. Og da skjer det i samme draget som pressing og utstøting av gammel hette.
 13. Da skal jeg forsøke sitronsyrebad etter vask. En halv pose virker litt mye ettersom mine er kilosposer. Et par teeskjeer, tenker jeg
 14. Jeg synes de ser rene ut. Jeg vasker på samme måte og mine blir likedan. Du kan ikke forvente blanke hylser uten å tromle, tror jeg. Tørk dem godt. En time i varmluftovn på 70 grader eller 2-3 døgn i et varmt rom
 15. På tross av ivrig puss med Balistol hadde det bygget seg opp store svarte flekker fremme på revolvertønna (rustfri). Jeg måtte prøve noe nytt og fant frem en pakning Hugos som jeg hadde liggende. Produktet brukes nok mest til båtpuss, men på boksen står det at det godt kan brukes på rustfritt stål, så jeg gned ørlite inn i en pussefille og pusset i vei. Resultatet var svært godt. Tønna var blank igjen. Hugos legger igjen et belegg, så man må gå over med våpenolje etterpå. Boksen koster en hundrings og bør vare veldig, veldig lenge. Det har bare vært nødvendig å gjøre dette et par ganger. Jeg har ikke sett noen ulemper, så jeg gjør det nok igjen. For ordens skyld: stoffet påføres bare utvortes.
×
×
 • Create New...