Jump to content

Bäke

Members
 • Content Count

  88
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

12 Good

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bäke

  Ny innenfor lading 6.5x55

  Hm.. Jeg kommer neppe til å kjøpe 5000 i slengen, men jeg skjønner at jeg bør holde bedre øye med prisene
 2. Bäke

  Ny innenfor lading 6.5x55

  Siden trådstarter også spurte angående 9mm. Det der med lading av 9mm er litt sånn som hver enkelt ser det. Selv kan jeg slappe godt av ved ladepressen en kveldstime selvom timebetalingen er dårlig. I tillegg produserer jeg noe. For å ta det med lønnsomheten: Jeg slo raskt opp prisen på 9mm hos tre ulike firmaer. Det billigste var 2,09 pr patron. Jeg vet ikke om dette er en gjengs pris eller om det er tilbud. De to andre kunne tilby 2,50 og 2,44 som billigste. Selv lader jeg til 1,60 pr patron og da har jeg lagt inn en tiøring i kalkylen som hylsekostnad. Det vil si at jeg sparer kr 0,49 pr skudd, eller at jeg lader til 77 prosent av laveste butikkprisen. Heller lite i forhold til hva man sparer på å lade magnumpatroner eller endog .38 special. Men allikevel, noen holder på med det uten å synes at det er tåpelig eller meningsløst eller midt i mellom.
 3. Bäke

  Ny innenfor lading 6.5x55

  Det mange merker innen ladeutstyr, så ta deg tid til undersøklelser. Hvis du kan få noen til å vise deg lading, så er det en fordel. Her er imidlertid linker til noe utstyr fra Lee Precision: 1.Ladeboken https://www.hjemmelading.no/products/den-norske-ladeboken-utgave-9 2. Lee ladesett https://www.hjemmelading.no/products/lee-anniversary-ladesett2 3. Diesett 9mm https://www.hjemmelading.no/products/lee-9-mm-luger-3-die-sett-karbid2 4. Dieset rifle Jeg har bare så vidt ladet litt rifleammo, men til .308 har jeg brukt dette settet: https://www.hjemmelading.no/products/lee-308-winchester-ultimate-die-sett Da har jeg ikke benyttet den fjerde som kalles factory crimp . 5. Kanskje bør man ha noen slike til det settet jeg har nevnt: https://www.hjemmelading.no/products/lee-breech-lock-quick-change-bushing-2-pakning 6. Noen hylsebrett der patronene kan stå når de er fylt med krutt. Eksempel: https://www.hjemmelading.no/products/lyman-hylsebrett445-small-pistol---------- 7. Settet nevnt ovenfor inneholder utstyr til hylsetrimming, men i tillegg trengs en kaliberspesifikk die som f.eks. denne: https://www.hjemmelading.no/products/lee-quick-trim-die-kaliber-308-winchester For pistolpatroner kan utstyret senere oppgraderes med et automatisk kruttmål som står på pressen. Da får man fylt hylsen samtidig som man utvider hylsemunningen. Det sparer arbeid: https://www.hjemmelading.no/products/lee-auto-drum-kruttml
 4. Bäke

  Vis oss ditt laderom!

  Nei jeg har lngen planer om det 😊 Jeg har ikke kunnskap til lage en installasjonpakke som gjør det mulig å installere med et klikk. Uansett: det kjører bare på linux.
 5. Bäke

  Vis oss ditt laderom!

  Jeg vet ikke hva bordplaten min er laget av, men jeg tror ikke det ernoe man bør sage i.
 6. Bäke

  Vis oss ditt laderom!

  Jeg har ikke noe laderom, men jeg har da et ladebord. Ladingen må foregå i et rom som også brukes til annet. Det setter krav til innredningen og en grovbygd arbeidsbenk skrudd fast i veggen var ikke aktuelt. Jeg gjorde det billig. Det ble en bordplate og understell fra IKEA. Bordplaten har noen gode egenskaper. Den har en helt slett overflate, og den er helt stiv. Understellet er stabilt nok. Bordet er i utgangspunktet altfor lett, men når jeg setter noen kilo blykuler på det, rører det ikke på seg. Bordet funger greit for min lading, som hovedsaklig er til pistol. Diverse ladeutstyr står i en hylle like utenfor bildet. For å holde rede på ladninger og ladeaktivitet, har jeg laget et enkelt pc-program. Noen skjermbilder vises nedenfor.
 7. Ja jeg vet, men jeg er ikke godt nok inne i dette til at jeg tør overføre disse data på mine Frontier kuler
 8. Bruksområdet er felt.
 9. Hei Jeg kan tenke meg å prøve Vectan krutt til 9mm. (Pga pris og tilgjengelighet i nærområdet.) Jeg finner imidlertid ikke relevante ladedata. Kulene jeg bruker er Frontier CMJ RN 124 grs. I dag fyller jeg hylsene med 4,8 grs N340. Er det noen her som kan peke på ladedata for Vectan som passer til mine kuler?
 10. Bäke

  GP100 som spesialrevolver?

  Takk for info. Jeg ser at den også kommer i en utgave som kan skyte .38 spec. Det passer meg ettersom jeg allerede har våpen i dette kalibret. Jeg kikket forøvrig på bruksanvisningen for sp101. Det ser ut som om den har samme fjær og mekanisme som gp100
 11. Bäke

  GP100 som spesialrevolver?

  Kan en Ruger GP100 med 3 toms løp brukes som spesialrevolver? Hva må eventuelt gjøres med den for å få den til å passe?
 12. Bäke

  Nybegynner vil lade 308 Winchester

  Hva gjør egentlig denne factory crimp die med patronen? Krymper den bare hylsehalsen rundt kula , eller former den andre deler av hylsa også?
 13. Bäke

  Nybegynner vil lade 308 Winchester

  Jeg gjorde nok ikke det, nei. Tenker forresten at jegerprøvekurset er greit å få med seg. Eksamen skal jeg vel alltids bestå hvis jeg leser.
 14. Bäke

  Nybegynner vil lade 308 Winchester

  Takk for svar, folkens. Jeg bør sikkert ikke bruke Nato-ammunisjon som referanse, men jeg hadde noe av den liggende fra gammelt av. Hvilken jaktammunisjon jeg skal bruke (eller hva slags jakt det blir), vet jeg ikke ennå. Nå ca 35 år etter at jeg anskaffet våpenet har jeg i allefall tenkt at det er på tide å ta jegerprøven. Børsa er en HV-mauser som ble ombygd til jaktvåpen tidlig på 1980-tallet. Det er vel bare låskassen igjen av mauseren. Det ble skutt litegrann på banen med den dengang, men det ble ikke noe av jakten. Siden har den bare stått. I og med at jeg i det siste har begynt å skyte, fikk jeg lyst til å ta frem dette geværet og prøve det. Av innleggene her har jeg ihvertfall fått inntrykk av at det er kurante patroner til trening, det jeg har laget. Jeg tenker jeg skal finne en ladning i området 40-42 grs krutt som gir akseptabel samling.
×