Jump to content

Bäke

Members
 • Content Count

  194
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

36 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg har et skap som er laget for 4 lange våpen. I det oppbevarer jeg 4 pistoler, tre sluttstykker til boltrifler og et forskefte til hagle. Jeg satte inn hyller som ble skåret ut av 18mm tykk limtreplate (hobbyplate). Jeg kjøpe noe på Jernia som jeg tror heter møbelvinkler. Jeg limte dem fast inni skapet med monteringslim slik at jeg kunne legge hyllene oppå dem.
 2. Hvor langt løp har dere?
 3. Takk ruger1022. Youtube er tingen. Nå kan jeg spenne den ned og oppigjen. Grunnen til at jeg driver på med dette er at jeg oppbevarer bare sluttstykket i våpenskapet. Mulig at det ikke spiller noen rolle, men jeg tenkte det er best å lagre sluttstykket med nedspent fjær. Jeg gjør det samme med den gamle Mauseren, men der er det litt mer opplagt hvordan det skal gjøres.
 4. Hei igjen @Trollskrim og dere andre. Jeg burde fulgt opp dette før, for jeg kom ikke videre. Muligens er jeg klønete. Sluttstykke er nå ute, og dermed er heveramen oppe og slagfjæra spent. Sluttstykket mitt foreligger slik som det som vises på bildet. Jeg ønsker altså å spenne ned fjæra. Jeg er ikke i stand til å vri på noe slik sluttstykket nå foreligger. Jeg holder i heveramen og forsøker å vri den bakre sorte delen av sluttstykket, men det rikker seg ikke. Vet du hva jeg gjør feil? Hvilken rolle spiller den umbrakonøkkelen som vises på bildet? (Det er forøvrig bare ett bilde).
 5. Kan det være lovlig, med den nye personvernforodringen, å offentliggjøre dette?
 6. Schulz Larsen har piper i de kaliberne du nevner, og de har låskasse for links skyttere.
 7. Hjemmelading.no selger rimelige reservedelssett for plastikkdelene til Auto Breech Lock Pro. Et sett for de sorte delen og et annet for de røde. Har selv kjøpt de sorte etter at jeg kom til å klemme den lille armen som dytter ut patronene. Settet koster 50 kroner. Det ble ikke noe langvarig eller kostbart driftsavbrudd. Det er 80 for de røde delene.
 8. @SpinnvilltLee har også en kulemater. Jeg har aldri prøvd den, har du?
 9. Spørs om du vinner noe produktivitet da. En annen mulighet hvis man ikke vil gjøre alt på en gang: 1. Kjøring: Presse hylse, støt ut hette og sette i ny hette (alt på pressa). 2. Kjøring: Krutt og kule til ferdig patron. Nr 1 går svært raskt selvom man må aktivere hetteisetteren. Man kan klargjøre hylser i bøtter og spann til senere bruk. Nr2: Fingrene skal kun brukes til å sette på kula. Man kan ferdigstille patroner etter behov. Arbeidet blir litt mer avslappende enn om man skal konsentrere seg både om hetteisetting og påsetting av kule på en gang, men størst utbytte av dynamisk presse får man nok ved lage patronene fra begynnelse til slutt i samme kjøring.
 10. Hvis det manuelle grepet i forbindelse med hetteisettingen er ok for deg ( og det er det samme utstyret som på turret.), bør Breech Lock Pro gjøre god nytte for seg med 38 spec. Husk at på Breech Lock Pro må du betjene hetteisetteren hver gang du drar i spaken. Dette til forskjell fra turreten der du drar 3 (eller 4) ganger i spaken for hver patron. Det manuelle blir altså litt mer intenst på den progressive.
 11. Jeg har kjøpt en Berech Lock Pro, og er igrunnen fornøyd. Disse breech lock muffene er selvsagt en ekstra kostnad hvis du skal har dem til alle diene, men de gjør kaliberbyttet raskt. Hylseplaten går det også fort å skifte. Det kan være litt fikling med hylsemateren i forbindelese med kaliberskifte. Tok også litt tid før jeg fant den beste måten å stille inn hylsemateren på. Det hender at lange hylser (357 mag) faller ut. Kulemater har jeg ikke. Breech Lock Pro har jeg en slags "halv-auto" tennhetteisetter som fungerer greit så lenge man konsentrere seg om det rette håndlaget. Glemmer man den bevegelsen en runde, får man en patron der kruttet renner utigjennom hullet. Har skjedd etpar ganger eller mer. En og annen av de gamle hettene som støtes ut, faller ikke ned i oppsamlerrøret, men lander på gulvet. Jeg ser ikke på det som et stort problem. Jeg har ingen erfaring med Load Master, men bildene viser jo at den har mer stål. For pistolpatroner er Breach Lock Pro likevel solid nok. Så langt har den fungert fint for meg. Jeg lader 38 spec, 357 mag og 9mm.
 12. Jeg har lyst til å prøve meg på lokkejakt etter rev på nyåret. Statskog selger kort for 100 kr pr år, og de har en eiendom i Hurum. Er det noen som vet om dette terrenget i Hurum er egnet til revejakten? Jeg er helt fersk innen revejakt .
 13. LED pærene koster mange ganger det den gamle glødelampen kostet, men de varer også mange ganger lengre. De blyfrie kulene fryktes å bli mange ganger dyrere enn bkykuler, men de varer ikke lenger. For sportsskyttere som idag lader med bly er det ingen trøst i å se til LED-pærene.
 14. Tja, jeg søkte litt på nettet om tysk motstand mor blyforbudet, men fant ikke noe særlig. Det er riktignok en kar her, som snakker om en petisjon til Bundestag. Linken til petisjonen virket ikke nå, så jeg har ikke lest den. https://www.youtube.com/watch?v=qDdxABvcm20 De som kan tysk, kan jo følge linken. "die Hütte brennt" står det til slutt i videoen (eller "det brenner på dass", som nordmenn sier). Denne karen ser nok alvorlig på et blyforbud for sportskyting.
 15. Tillegg: Det er jo en grunn til at det "over alt" rapporteres om et kommende blyforbud også for all utendørs skytesport. Men jeg har ikke annen kljennskap til dokumentet enn det som har vært posted her.
×
×
 • Create New...