Jump to content

Bäke

Members
 • Content Count

  237
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

42 Excellent

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Jeg skulle gjerne sett nærmere på den der SIG P938. Nå var jeg på banen en tur med Hämmerlien , og den er igrunnen morsom å skyte med. Jeg har også gått feltløype i fin-pistol med den (da er det ingen juksepistol). Hvis jeg skal ha 2 spesialpistoler må jeg først ha en mengde stevner. Å flytte Hämmerlien til fin går heller ikke, for der har jeg allerede plassert en revolver. Nei,disse reglene er i blant irriterende.
 2. Det med å søke om ny pistol før jeg har avhendet den eksisterende, har jeg prøvd før uten hell. Finnes det en forhandler i Norge som fører nye Walther PP/PPK ?
 3. Denne _: https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=176871138 ser jo fin ut. Nå har jeg ikke kommet så langt som å søke ennå, og det er heller ingen vits før jeg får solgt Stenvaagen.
 4. Jeg har allerede en Glock som jeg skyter med hos NROF. Jeg er heller usikker på om det blir flere glocker. Likefullt var jeg inne på glock-sidene og fant frem mål og vekt på noen modeller G28 - 380 auto: L: 165 B: 32 H: 106 V: 585/685 G42 - 380 auto: L: 151 B: 25 H: 105 V: 390/450 G26 - 9x19: L: 163 B: 33 H: 106 V: 615/739 Særlig G42 må være veldig liten. G42 og G28 er i kaliber 380 auto. Det slår meg at det kaliberet kan være et godt alternativ til 9x19 i spesialpistol
 5. Omega forekommer vel bare i noen nyere James Bond filmer. Bond var nok langt på vei en Rolex-kar i de eldre bond-filmene Jeg er egentlig ikke Bond-fan.
 6. Hm. Hadde ikke hørt om den før. Hadde vel noe litt mer moderne i tankene. Kanskje noe som fremdeles produseres. Blant klassikerne kommer jeg Walther PP i hu.
 7. Jeg overveier å selge min Hämmerli Excess mod Stenvaag og skaffe meg et annet våpen til spesialpistolklassen til NSF felt. Har dere noen gode forslag? Det blir nok ikke .22lr. (7,65 mm, 9 mm, 11,25 mm ???) Jeg vil ha et våpen som mer er i overenstemmelse med det jeg tror var opprinnelig tenkt for denne klassen. Jeg kan lade selv.
 8. Det skjønner jeg ikke. I enstasjonspressa har jeg Breech Lock muffen stående i fast. Diene skrus inn. Jeg holder i låseringen når jeg skrur diene inn og ut. Ihvertfall får jeg samme patronlengde hver gang uten å måtte justere noe. Merker heller ingen forskjell på pressingen mellom hver gang. Låseringen flytter seg ikke på diene så langt jeg kan se.
 9. Jeg lader noen av disse, men det er ikke favoritten. Det er noe med hettebrønnen.
 10. Jeg har ikke prøvd andre merker så jeg kan ikke sammenligne , men på enstasjonspressen er det ihvertfall ikke kronglete. Ut med en die, inn med en annen, still om kruttmålet og still om vekten. Som med så mye annet går det raskere når man har gjort det noen ganger, men kronglete er det uansett ikke. Den andre pressen min er Lee Breech Lock Pro som er en progressiv presse. Der bruker jeg et kruttmål med fast innstilte innsatser som det bare er å bytte ut. Skifte av dies og hylseplate er enkelt nok. Det eneste jeg fiklet med i begynnelsen var hylsemateren når jeg byttet mellom lange og korte hylser. Denne pressen har forøvrig en veldig grei mulighet til å legge i hylser uten hylsemater. Det gjør det mulig å kjøre igjennom en og en patron slik man gjør med en turret. Å begynne å lade progressivt fra starten av, ville ikke vært noe for meg, men noen gjør det også. Enstasjonspressen er som sagt ennå i bruk, om ikke til pistolammo.
 11. Jeg kan ikke eller vil ikke anbefale ladeutstyr, men jeg begynte selv med et av Lee-settene med enstasjonspresse og jeg ladet ti tusen pistolpatroner med den pressa. For meg var den verdt pengene. Nå bruker den bare til riflepatroner iblant. Hvis jeg ikke tar feil er balansevekt fremdeles standardutstyr i laderommene. For å kontrollere kruttmålet, eller veie opp en ladning uten kruttmål er de greie. Nøyaktigheten er stor og tyngdekraften svikter aldri.
 12. Bäke

  Avslag på 9mm grovfelt

  Kan man klage på dette hos Sivilombudsmannen? Det embetet skal jo påse at forvaltningen ikke begår urett mot den enkelte borger.
 13. @Jegermeistern Det er ikke så viktig denne sammenhengen, litt off-topic. Men "vi" er folket. Staten er noe annet.
 14. Her blander du sammen vidt forskjellige ting
 15. Jeg skrev lenger opp i tråden at avtrkket på min S&W modell 17 lugget. Siden dengang har den vært en tur til børsemaketen og blitt fikset. Nå er den en fryd å skyte med.
×
×
 • Create New...