Jump to content

Bäke

Members
 • Content Count

  64
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

7 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Bäke

  Ny i gamet Hjemmelading

  Hm.. kanskje det er fordi jeg har kruttmålet montert oppå den dien som ekspanderer hylsemunningen at jeg liker de brettene.
 2. Bäke

  Ny i gamet Hjemmelading

  Ja, vi har jo forskellige vaner og preferanser , men etter hvert som du fyller hylsene med krutt, må de stå et sted inntil du skal skifte til kuleisetterdie. Jeg fant ut at disse brettene er greie til det. Da stå hylsene trygt så lenge. Hvis du bruker en turret som gjør patronen helt ferdig på en runde i pressa, er selvsagt disse brettene ikke til noen nytte.
 3. Bäke

  Ny i gamet Hjemmelading

  Hvis du bestemmer deg for enstasjonspresse vil et slikt sett fra Lee duge for å komme godt igang: https://www.brownells.no/BREECH-LOCK-CHALLENGER-KIT-Lee-Breech-Lock-Challenger-Press-Kit-LEE-PRECISION-100010147 x I tillegg trenger du diesett til hver av patrontypene og et par slike ladebrett til hver av patrontypene. https://www.jaktdepotet.no/prod/frankford-arsenal-universal-reloading-tray-9b32tray-1 Her skal du sette hylsene når de er fyllt med krutt. Hylsevask? Jeg begynte med en tom spyleveskekanne som jeg fyllte med varmt vann, zalo og sitronsyre. Dette er varianten for et lite budsjett. Forskjellen i kostnad på ferdig ammo og hjemmeladet gjør at utstyret betaler seg nokså raskt. Enstasjonspresser krever imidlertid at du bruker mer tid på ladingen enn det man trenger med f.eks. en turret. Jeg har aldri prøvd en turret, men den kan også virke som et godt alternativ også for en begynner, ettersom den kan betjenes som enstasjonspresse når man ønsker det.
 4. Bäke

  Organisere pistoler i smalt våpenskap?

  Hjemmelagde hyller fungerer for meg. Skjær passelige hyller av en hobbyplate e.l. Oversiden kan du kle med mosegummi for å få en mykere overflate. Jernia har møbelvinkler med slett bakside som kan limes på skapveggen inni skapet med Casco Superfix e.l. slik at hyllen kan legges oppå disse.
 5. Bäke

  Landets mest liberale pistolklubb?

  Jøss, er utendørsbanen stengt hele 6 dager i året? Nei ærlig talt. Hvis innlegget ditt var ment som en klage, synes jeg du har lite å komme med.
 6. Bäke

  Puss etter bruk av gammel ammo

  Jeg har en Mauser i 7,92 fra 1941 og en del ammo merket 1949. Jeg har hørt at ammo fra den tiden kan påføre våpnet rust. Er det noe spesielt jeg bør gjøre ved pussingen for å ungå rusten?
 7. Bäke

  Auto Breech Lock Pro fra Lee

  Jeg tar opp denne tråden igjen. Nå skal det visstnok være solgt mange av disse pressene i Norge. Er det noen flere her som har rukket å skaffe seg erfaring med den nå?
 8. Bäke

  Stålhylser?

  Siden du nevner den bøylerifla i 357 mag. Hva slags jakt kan du bruke et slikt våpen til?
 9. Bäke

  Stålhylser?

  OK, takk for svar
 10. Bäke

  Stålhylser?

  Hm... Er det noen her som har kjennskap til disse hylsene, og kan si noe i anledning spørmålene jeg stillte? Jeg presset et par og da virket de som de andre hylsene jeg har.
 11. Bäke

  Stålhylser?

  De er ikke magnetiske.
 12. Bäke

  Stålhylser?

  Jeg kom over noen 357 mag hylser som ikke har messingfarge, det ser ut som stål. Det står Browning på dem. Kan jeg lade disse? Kan jeg blande dem sammen med mine andre hylser?
 13. Bäke

  Auto Breech Lock Pro fra Lee

  Ja, du kan montere automatisk mater for krutt, kule, hylse og hette("halvautomatisk") på Auto breechlock. Det finnes noe instruksjonsvideoer hos Lee som viser dette. Hvis jeg skulle kjøpe en slik ville jeg hatt automatisk kruttmål og den hettemateren som vises. Hylse og kulemater ville jeg for min del ventet med.
 14. Bäke

  Auto Breech Lock Pro fra Lee

  Jeg kan godt bruke den hettematingen, jeg har den satt opp på enstasjonspressa. Det er god avstand mellom den hetta som presses inn i hylsa og alle de andre hettene. Den er riktignok ikke automatisk, men når man først har fått håndlaget med den, virker den hver gang.
 15. Bäke

  Auto Breech Lock Pro fra Lee

  Hjemmelading.no har auto breach lock pro. Er ikke så sikker på om den tar riflepatroner større enn .223. Det siste har jeg bare fra litt googling på noen amerikanske fora.
×