Jump to content

EspenTh

Members
  • Posts

    20
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    1

EspenTh last won the day on January 8 2020

EspenTh had the most liked content!

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

EspenTh's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Reacting Well Rare
  • Dedicated Rare
  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter

Recent Badges

5

Reputation

  1. EspenTh

    Ny rifle i 223.

    Ja, men husker ikke nøyaktig. Det var noe i underkant av 1mm. Siste uka har jeg prøvde en del lette kuler også. Her er notatene Barnes TSX 70gr med n140 får jeg dessverre ikke til. Vurderer å prøve de med n133 også får jeg vil gjerne få de til å funke. v-max 53 gr. må testes mer. Noen ladninger holder 3 skudd akkurat innenfor innertieren på en 100m dvs skive. Berger 52gr varmint 3skudd 20mm Berger 55gr varmint 3 skudd 15mm Nosler e-tip 55gr helt håpløst. Står akkurat i bommene på col 60.2mm Gir da tennhetter med med litt krater (24.2gr n133, s&b 5.56 hylse)
  2. EspenTh

    Ny rifle i 223.

    Nei. Har ikke gjort noe med rifla, foruten å sette på en ase utra demper og en tofot. Helt standard t3x lite i stainless. Har ikke mye friflukt, men litt er det. 80gr kulene smalner ganske tidlig av.
  3. EspenTh

    Ny rifle i 223.

    Vanlig 100m DFS skive ja.. Men de 10 skuddene i siste skiva der syntes jeg er helt innafor. Nervene tok meg på siste skuddet. 31mm, men hadde vel nesten vært halvert om det ikke var for siste skudd
  4. EspenTh

    Ny rifle i 223.

    Tikka T3x i .223 kjøpt November 2020. 9x s&b 55gr FMJ og 10x Norma jaktmatch i en skive. 10x hjemmerulla med n140 og Sierra match king 80gr med molycoat I den andre. 64mm COL, så går ikke i magasinet. Vurderer om jeg skal finne en annen magasinløsning, eller om jeg skal modde det jeg har. Vet ikke om de fortsatt er på lager her. https://www.finn.no/bap/webstore/ad.html?finnkode=148882033
  5. Den hadde jeg ikke lest, selvom det burde være det første stedet jeg sjekket. Gir ikke helt mening heller at man ska bruke opp frekvensplass for 24 kanaler og bruke bare 12 av dem.
  6. Som radioamatør har jeg kanskje litt mer innsikt en den jevne jeger så jeg kan supplere litt her. Selvom jeg fant denne posten fordi jeg lette etter informasjon selv, og for 2 timer siden hadde 0 oversikt over feltet. Så langt har jeg funnet ut at radioer man får opp når man googler "Digital Jaktradio" kan deles opp i radioer som bruker 2 grunnleggende forskjellig teknologier. dPMR/NXDN Deler opp en 12.5KHz bred Analog kanal i 2 slik at du har tilgjengelig 12stk 6.25KHz brede norske kanaler. En radio som sender på Digital 1 vil hele tiden bruke halve båndet i Analog1 mens det andre vil være ledig til Digital 2. Detaljer om teknologien her: ETSI TS 102 490, ETSI TS 102 658 og ETSI EN TS 301 166. Her har Kenwood og icom litt forskjellige implemasjoner. Kenwood kaller sin løsning NEXEDGE, mens iCom kaller sin IDAS. Etter hva jeg har lest meg frem til kan de snakke sammen, men muligens problemer om man benytter seg seg av kryptering. Brukes av følgende radioer: Icom ProHunt Kenwood DMR: Benytter 12.5KHz brede kanaler, men deler den tidsmessig opp i 2 kanaler. En radio som sender på Digital 1 vil bruke hele Analog 1 men bare halve tiden slik at resterende tid er ledig til å sende på Digital 2. Dette er mulig fordi radioen bare trenger 1 halvt sekund på å sende det du bruker 1 sekund på å si. Du kan si at den tar opp det du sier, venter litt og sender det på halvparten av tiden du brukte på å si det. Dette gjør den mange ganger pr sekund og det blir ingen merkbar forsinkelse. Detaljer: ETSI TS 102 361 og ETSI EN 300 113. Har ikke prøvd, men radioer av forskjellig merke her bør fungere greit sammen. Radioer som bruker dette: Brecom Hytera
  7. Jepp. Den funker til aktiv jakt, så lenge det ikke er alt for varmt. (Typ 15+ og opp) Om du åpner alt av glidelåser får du god lufting. Den er i tillegg overraskende varm om du skal sitte i ro (med godt undertøy under.)Vindtett, men regn med å bli våt om det blir en dag i styrtregn. Etter hva jeg kan se, er den litt kortere enn kvinherad gtx. Jeg liker den veldig godt. Jeg er av typen "svett-peis" og kan ikke gå drev med en goretex jakke. Ikke i desember engang. Jeg renner bort. Den er perfekt for aktiv jakt, så lenge det ikke styrtregner/ er for varmt. Enig i det meste som blir sagt her. Har gått i denne med bare Norønnas merino ulltrøye under. Nå har det vært en varm høst, men har ikke hatt behov for mer klær. Jeg er småfeit og i dårlig form så svetter fort på ryggen når jeg går, men syntes jeg blir fot tørr igjen med disse klærne. Småregn går bra om det er bare en skur. Styrtregn eller vedvarende småregn blir en våt at. Må nok koste på meg GTX anorakken også.
  8. Var innom skytterlinken i dag. Kurt var på tur ut, så snakket med Håkon tror jeg det var. Titta litt i kikkert og kosa litt med ei rifle de hadde med chassis. Fikk vel ikke akkurat mindre lyst på den. Ser at man med veiledende pris fort tipper 60k. Med 200STR lånekasse og løp, kikkert, to fot osv. Vi ble enige om å maile litt og se om vi kunne bli enige om en pakkepris. Det som var litt kjipt er at jeg fikk veldig lyst på bronsefarget, og det var han ganske bestemt at de ikke leverte lenger. Visstnok bare sorte heretter
  9. @M67 Den har de også på skytterlinken ser jeg. Retikel kommer er kanskje litt avhengig av personelig preferanse, eller anbefaler du en av de?
  10. Har svart på dette en gang tidligere Gjerdrum kommune, bor på vei opp til skytterbanen i Ulvedalen. Jeg henger ikke helt med på alle disse kikkert betegnelsene. Noen som kjenner denne kikkerten, og kan svare på om den har det man trenger. https://www.finn.no/bap/forsale/ad.html?finnkode=161403950 Ser k525i får bra omtaler også, er den verdt 10store mer? Kom også over denne "pakken" på skytterlinken I forhold til å kjøpe bare chassis og benytte en gammel "donor sauer" får man vel ganske bra pris på låsekasse og nytt løp med denne? https://www.skytterlinken.no/rifle-langhold-vision Butikken er jo nesten innen skuddhold fra meg, så tror jeg skal stikke å se og føle litt på den
  11. Har egentlig fått en del svar. Det jeg sitter igjen med er følgende. 1. 200STR er fortsatt en veldig bra rifle, og hvis jeg skal ha chassis på den er det fordi jeg syntes det er kult, ikke fordi jeg trenger det. 2. Ingen protesterte vilt når jeg "disset" 308, så det er ikke noe poeng å kjøpe en god 308 langholdsrigg, med mindre det er en AI 3. 338 LM er tull til alt under 1000m, og hvis man absolutt skal ha det fordi man vil, så må man regne med å skyte dårligere en med en STR på avstander under 1000m. 4. Penger brukt på optikk gir mer tilbake en penger brukt på chassis etc. 5. Kjøp en lett rifle til jakt i tilleg.
  12. Når vi er inne på kikkert beveger vi oss over i et område jeg virkelig har 0 peiling. Trodde jeg visste forskjellen på mil og moa men når jeg leser dette om meopta kikkerten blir jeg forvirret. Er ikke MRAD mili radian og det samme som mil? Lagres hovedsaklig i MILDOT3, men også noen i MRAD1. Skaffer de andre på bestilling.
  13. La oss si at jeg kjøper et chassis til rifla jeg har. Hvordan kikkert kjøper man, et hakk under k624i eller S&B PM2?
  14. Hvis den kommer? Betyr det at man ikke kan kjøpe den her? https://www.norhunt.no/products/grs-bifrost Så på den men ønsker meg nok chassis. Syntes bare det ser kulere ut, og det teller jo også litt.
×
×
  • Create New...