Jump to content

iKnut

Members
 • Content Count

  121
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Noen som har sammenlignet Hausken Mini 35 mot Mini 45 i 22 lr ?
 2. Får du en ny S&B, med de spesifikasjonene du vill ha, til 25k er det bare å handle. Ingen vits å kjøpe brukt. Men om du har Kahles og er fornøyd med det kan det være en ide å ha lik kikkert på begge? Slik tenker nå jeg
 3. Dette ble jo en fin og informativ tråd, takk for alle bidrag. "Tegningen" av ny børse ser nå litt anderledes ut enn for to dager siden. Bare å samle sammen litt komponenter og håpe de skyter bra sammen + lade mer ammo. Mye mer ...
 4. @General8: Takk, både for info og siste kommentar Har nå studert reglementet og sett bilder/video. PRS ser spennende ut for meg og tror det vill styrke de andre skytegrener jeg deltar i.
 5. Jeg vet fint lite om hva PRS egentlig er. Jeg har blitt lokket til å forsøke noen "PRS aktige" øvelser, og må innrømme at jeg smilte hele tiden. Det var gøy. Min neste rifle er på "tegnebordet" og den skal bli noe midt i mellom jaktrifla og langholds-riggen. Lett nok til å stå å skyte med, men stabil nok å skyte nokså langt. Tenkte jeg skulle forsøke å tilpasse den til eventuell deltagelse i PRS. Men hvordan? Siden det nå virker som om konkurranseformen er i ferd med å finne fotfeste også i Norge, regner jeg med det begynner å bli noe erfaring på området. Derfor følgende spørsmål: -Hva går egentlig en PRS konkurranse ut på? Hvordan er øvelsene bygget opp? -Hvor mange skudd pr konkurranse? -Behøver man mange og store magasiner, eller har man tid til omladning? -Hvor langt skytes det? -Oppgitte avstander og/eller egen avstandsbedømming? -Foretrukken optikk, hvor stor/liten forstørring foretrekkes? -Våpen, hvor langt, vekt osv er hensiktsmessig? -Er rekylbrems/lyddemper lov? -Skytestøtte: tofot, reim, stokk? Hva behøver man? -Generell info. Om noen kan forsøke å svare på noe av dette og kanskje legge ut litt egen erfaring hadde det vært til stor hjelp. Ikke bare for meg, men sikkert også for andre som er interesserte.
 6. Noen hevder at stålmantel kan gi noe økt slitasje. Aldri sett noen tall og verdier, men så galt kan det neppe være. Selv skyter jeg ikke mye med 9,3 pipa, max2-300 skudd pr år. Så den holder nok lenge for meg. Mengdetrening/skyting foregår med rimeligere kalibere.
 7. Om det er 193gr kula herren tenker på så er det fra samme leverandør jeg plukka med meg kuler tidligere i uka. Men for noen år siden hadde de 285gr kula til 1,70 pr kule , da tømte jeg lageret deres. Siden har jeg ikke funnet den SÅ billig noe sted. Forsåvidt fornøyd med begge kulene. Men den tunge har treffpunkt mer likt med jakt ammoen jeg bruker. Betyr jo ikke så mye, egentlig.
 8. iKnut

  Lyddemper

  Jeg støtter også JD184. Jeg har 224/228 til til både 30-06(58cm løp) og til 9,3(40cm) løp. Men begge har fått nye JD184 til bruk på jakt. Har også personlig erfaring med tilsvarende dempere til 30-06(45cm løp). Min erfaring viser at mindre demper gir mindre demping av både lyd og rekyl, men det er ubetydelig forskjell. Kjennes ikke børsa smidig og balansert blir man ikke fornøyd med demper. Jeg synes 58cm løp og lang demper er noe dritt å gå med i skogen, men den brukes bare på bø'n og posting i åpent lende. Kort/kort 9,3 foretrekkes til jakt i skogen og ved gåing. Hadde jeg hatt kun en pipe til jakt på normale avstander, under 250-300 m, ville jeg hatt 30-06 kappet til 45-50cm og brukt JD184.
 9. Var på banen og testa 193gr s&b i dag. Med utgangspunkt i 285gr s&b ladningen som jeg har benyttet som treningskuler i dette kaliberet de siste årene og litt gjetting og vurdering fra ladetabeller fra ca 230gr kuler kom jeg frem til at 60-61-62gr ble stigen denne gangen. 5 skudd i hver serie. Var redd for soting, derfor jeg starta såpas høy som 60gr. Har man ikke QL så får man prøve... Sammlingene var helt innafor. Så gode som jeg kan skyte. Bedre enn med 285gr kula og treffpunkt ca 10 cm over 285gr kula på 100 meter. Det var merkbar økning i rekyl for hvert steg i stigen, ingen tegn til unormal soting og samlingene var ca like. Det gav heller ingen tegn til overtrykk. Min foreløpige konklusjon er at til 3,99 pr kule er dette et godt alternativ til trening, men at jeg skal forsøke med 2-3gr mindre krutt. Så takk igjen for innspill og håper andre kan ha nytte av denne enkle info.
 10. Takk for hjelpa. Det høres ut som en fornuftig plan. Det står riktignok 9,3/.366 på pakka så jeg tenkte ikke så mye lengre enn det. Hele kula ser litt snål ut, lita og veldig tynn forran. Blir morro å se om den stabiliserer og går greit. Vi får se
 11. Jeg falt for fristelsen å kjøpe noen lette 193 grs S&B kuler til 9,3 i dag. Tenkte de kunne brukes til trening. Det blir mest dyrefigurer og løpende elg på 100m, så anslagsenergi og kulebane er ikke viktig. Men hvilken ladning skal jeg bruke på disse lette kulene? Jeg har sett noen forslag med Norma 201 og Vit. N110, men jeg har ikke så raske krutt i skapet. N150 er det jeg normalt bruker i 9,3´n. Noen som har ladedata med N150 og 193grs kule?
 12. Låner tråden litt. Beklager om det fornermer TS Hvilken ladning (krutt/mengde) hadde passet best i en veldig kort 6,5x55, om man tenker seg å bruke den til småvilt og rådyr? Vill heller prøve å kappe ned ei gammel 6,5 pipe til blaser'n enn å kjøpe ny i .223. Slipper nye dier og sluttstykkehode da. Noen som har prøvd det ? Erfaringer og meninger mottas med takk, uanset valør.
 13. Knut Vangen Oslo og Akershus Langhold 6,5x55, uten noe Liggende Betalt
 14. Sant nok det med kun 6 km, men kan man virkelig se, eller høre innslaget av en 338LM på 3 km? Selv DET er det ikke mange som vet.. Jeg synes uansett det er litt tøft
 15. Jeg spør kanskje litt dumt nå, men jeg vet jo ikke bedre... og er "ny" på laminatstokk. Hva skjer om en ikke pusser, bare oljer med schaftoil? Jeg vill bare beskytte treverket, det er ikke så viktig om jeg kan speile meg i den. Hadde vært lettvint om en bare kunne olje litt etter bruk og ferdig med det. Jeg har nok kanskje hatt plastikk børse for lenge...
×
×
 • Create New...