Jump to content

K J

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

K J's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • Collaborator
  • First Post
  • Dedicated Rare
  • Conversation Starter
  • Reacting Well Rare

Recent Badges

9

Reputation

  1. Takk for tilbakemeldinger. Slik den er nå blir den ikke brukt og har ingen praktisk verdi. Om jeg derimot hadde klart å demontere den kan jeg korte den ned og kanskje finne et bruksområde til den...
  2. Har en gammel A-tech Maxim som sitter bom fast. Demperen følgte med ei rifle jeg kjøpte brukt for 10+ år siden og har ikke vært demontert i mitt eie. Demperen har ikke vært brukt på noen år og jeg har egentlig ingen behov for å skru den fra hverandre, men det irriterer meg at jeg ikke får løsnet modulene. Prøvde å løsne modulene for noen år siden og endte med at jeg rev av gummibåndet på ei oljefiltertang. Den sitter godt. Noen gode tips for å løsne denne? Legge i diesel? Parafin? Ultralyd? Eller er det lite håp å få løsnet dette?
  3. Et lite tips for andre i samme situasjon… Klarte å ødelegge telefonen og måtte få meg en ny. Fikk ikke installert StrelokPro da app er fjernet fra App Store (selv ikke å speile den gamle telefonen over på den nye fungerte). Lastet ned et program som heter iMazing på PCen og fikk laget en kopi av appen fra den gamle telefonen. Denne kunne da installeres på ny telefon.
  4. Har alltid trodd det er Lapua, men vet ikke sikkert. Fine hylser.
  5. Full av skepsis, men i mangel av alternativer kjøpte jeg disse før jul og testet i dag. Hettene er større en CCI og RWS, nær Remington. Kronograferte flere 5 skudds serier og hadde ES mellom 4 og 6 ms alt etter ladning. Positivt overrasket.
  6. @Mikkelh Ser ut som du har en ES på 16 m/s på 20 skudd, det er mye. Du har nok en del å hente på å perfeksjonere laderutiner. Om du tar bort ytterpunktene som nok skyldes avvik i lading så har du en økning på ca 5 m/s og det er helt normalt. Etter hvert som du skyter bygger det seg opp både mantel og karbon i løpet som fører til høyere trykk og høyere hastighet.
  7. Jeg har god presisjon med denne kula og 25 gr N-140 og CCI 400. 61 cm pipe med 1-10 snurr (står på emballasjen til kulene at den krever 1-9, men regner med de tar høyde for korte piper og lav hastighet). Samler 5 skudd på en lapp på 100 m og skyter bra ut til 600. Samme ladning med BR-4 hetter gir meg sykt bra presisjon. COAL husker jeg ikke, men det er uansett forskjellig fra børse til børse. Min erfaring er at denne kula i dette kaliberet liker seg svært nær bommene.
  8. Du har nok for lite trykk som gjør at hylsa ikke får ekspandere og "feste" seg i kammeret. Dette fører at kruttgasser finner veien bakover og soter hylsene, disse smører også innsiden av kammeret. Summen av dette gjør at hylsen sendes hardere bakover og treffer sluttstykket hardere enn om du hadde hatt en høyere ladning som hadde ekspandert hylsen raskere slik at den tettet og festet seg bedre. Dette er kuler som kan fungere bra med lang friflukt. Jeg ville siktet meg inn på ca 75mm +- og en hastighet på rundt 800m/s om det er slappe baneladninger du er ute etter.
  9. K J

    Triebel dier

    Jeg har noen av disse, FL og kuleisetter. Super finish og smooth å jobbe med. De lager patroner som er nøyaktig like rette og like presise som de jeg lager med Lee dier. Samme ES også. Triebel er nok lettere å justere riktig, både hvor mye du setter skulderen tilbake og settedybde. Tror nok det har mer for seg å perfeksjonere teknikk og rutiner enn å kjøpe disse diene om formålet er økt presisjon. Om du derimot er ute etter godfølelse når du lader har det absolutt noe for seg. Til sammenligning lader jeg de fleste riflekaliber med Forster bench rest dier som jeg er veldig godt fornøyd med. De er relativt mye rimeligere en Triebel og er kvalitet. Har også en del Lee dier fra da jeg startet å lade. Noe erfaring med RCBS og Redding, men ingen andre merker.
×
×
  • Create New...