Jump to content

SingingRock

Members
 • Content Count

  17
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. SingingRock

  Kjøpe Kestrel

  Dette lurer jeg også på.Ingen som vet?
 2. Bifrost kommer til Sauer 200 STR iløpet av 2019 ja.Jeg kontaktet GRS direkte i fjor fikk dette bekreftet.De kunne ikke gi en eksakt dato på det tidspunktet.
 3. Da var søknaden ferdig behandlet og kom i postkassen den 1 okt Tok omtrent akkurat 12 uker.
 4. Haha alle stillingstitler som inneholder “senior” bør sette igang en alarm.Har vært borti noen seniorinspektører og seniorprojectmanagere i min bransje offshore.Som den ene sa: I don t get paid for what I do,but for what I know. 😂
 5. Det er det som er så forbanna irriterende.😁 Flere steder har folk tilogmed fått de godkjent på dagen,og her sitter man på 3 mnd. 🙄 Skal jo ikke være sånn.
 6. Nei forvaltningsloven sier at dersom det går utover 4 uker har du krav på å få tilbakemelding på hvorfor det tar så lang tid,samt et estimat på når du kan forvente at søknaden er ferdig behandlet.Var en fra politiet som ble konfrontert med dette,og da sa han at de hadde valgt å se bort fra dette,for om alle skulle ha tilbakemelding så ville det ta enda lenger før søknadene ble sendt ut.Så joda,systemet er oppe og går.
 7. Nå går vi inn i 9 uken med venting.Ingen estimat eller svar på noe.Latterlig dårlig..
 8. Går jo en evighet i Møre og Romsdal nå iallefall.Skjønner for det første ikke hvorfor søknader fra hele regionen skal sendes til en dame som sitter i Ålesund.De lokale kontorene har vel bedre forutsetninger for å behandle søknadene raskt.For det andre skjønner jeg ikke hva som tar så lang tid med å stemple søknaden og sende den i retur når jeg har x antall våpen fra før,det siste kjøpt i fjor.Har allerede solgt hjorterifla,og nå nærmer det seg styggfort.Frustrasjon....Blir ikke bedre av at jeg skal rett til forhandler som et barn i en godtebutikk og rive i både ny rifle,demper og optikk når søknaden endelig kommer i retur. 🤔😁
 9. Fint jeg fant denne tråden.Erfarte nettopp det samme med 17 hmr FMJ.3 ryper skutt,klare treff,fjæra føyk og de rullet rundt,men alle tre kom seg på vingene.Fløy ca 4-500 meter.2 av de så jeg hvor de landet.Gikk mot punktene og begge lå døde innen en radius på 20 meter fra der de hadde landet.Den 3 dro utfor en kant så den fant jeg ikke.Konklusjon fra min side,17 hmr FMJ dreper ikke momentant om man ikke treffer hode,hjerte,lunge,ryggrad osv Å hevde at man er såpass til skytter at man kan treffe dette ørlille området med en høy utellingsprosent på 90-130 meter med et kaliber som 17 hmr er bare tull.For ettertiden går jeg for gamepoint.Ser for meg at det blir et lite hull i brystfileten og et større utgangshull bak ved skudd forfra.Bruker kun filetene uansett og skroget kun til saus.En sjelden gang vil man treffe brystbeinet og sprenge hele høna,men ser for meg at det skjer like sjelden som at FMJ gjør at rypa detter i smellen.
 10. Så ditt "problem" er sammenfattet; du treffer (meget) godt med et våpen som (du mener) ikke passer,- men bommer med et som er tilpasset deg Kan ikke la bli å tenke,..kanskje var det Baikalen som egentlig passet deg best. Å treffe bra er jo hele vitsen egentlig, eller... Nei den passer ikke i det hele tatt.Den er for liten ,og kolbekammen er mye for lav for å treffe sikteskinna ved normal montering. Men som sagt har jeg hatt og skutt med hagla i 15 år.Og jeg lærte meg rimlig kjapt å kompensere for det som manglet.Men å holde under halve kolbekappa imot skuldra og legge hodet på skakke for å ta inn sikteskinna er jo langt fra optimalt. Å kjøpe en ny hagle med de samme måla hadde jo gått,men det blir jo litt for dumt egentlig.Spesielt nå når jeg og en kompis har meldt oss opp hos en instruktør for å ta skytingen et steg videre. Instruktøren hadde vel bare sett på meg og sagt: Eh..ja hvor skal vi begynne? Går fint med nyehagla nå,men når jeg prøver å skyte ekstra raskt kommer den ofte opp i "Baikalhøyde". Det henger igjen litt. Det er to måter med alt.Det er viktig med en hagle som passer noenlunde,men det personlige tilpassningshysteriet enkelte har for seg ser jeg ikke vitsen med.Det er nok mest en gullgruve for våpenbutikkene. Leste en artikkel om det,og skal det være verdt flere tusen kroner må det gjøres av en med såpass stor kunnskap at han kan tilpasse hagla utfra personens armlengde,halslengde og flere andre faktorer.Ifølge artikkelforfatteren finnes det knapt personer med slik kunnskap i Norge ,så han stilte seg undrende til hvorfor tusenvis av kroner blir brukt på slikt istedet for å kjøpe leirduer ,og skudd for pengene ,for så trene seg opp med en standardhagle som man kjenner er "innafor".
 11. Skal man bruke hagla mest til jakt bør en utvilsomt gå for en lettvekter.Det at man ikke treffer med en lett hagle er sterkt overdrevet.Går man med hagla i hendene i 10-12 timer vil så lite som 3-400 gram utgjøre en enorm forskjell,og man treffer iallefall ikke med skjelvende og slitne armer/skuldre.At den nødvendigvis blir vinglete stemmer heller ikke helt,da balansepunktet i hagletypene varierer.En lettvekter kan også være en fordel ved raske fluktskudd i uortodokse retninger.Selvsagt bruker leirdueproffene hagler helt opp til rundt 4 kg av en grunn,men for menigmann er dette lite relevant.Snakket med en i Norgestoppen i leirdueskyting om dette og hans mening var at for jakt og noe trening på leirduer er en lettvekter å foretrekke.Skal man skyte mest på bane er det selvsagt best å gå for en standard 3,2 pluss,men de som blir såpass seriøst opptatt av hagleskyting at de tilbringer timesvis på leirduebana i tillegg til jakt har som regel uansett to forskjellige hagler.En skikkelig banehagle er som regel en dyr affære og ikke noe man ligger å ruller med oppi steinrøysa.Iallefall ikke her i Sunnmørsalpene.
 12. Godt valg! Det som er viktig når man kjøper brukt,og ikke får oppfølging av folk med peiling er å finne en hagle som passer,og ikke bare ta en fordi den er billig eller lite brukt.Spesielt når du er fersk.Problemet er ikke at du ikke treffer med en hagle med feil mål.Etter nok treningskudd treffer man med omtrent hva det skal være,og det er det som er problemet.Blir man godt nok kjent med hagla vil man automatisk kompensere for det som er feil.Første hagla mi var en STAR Baikal.Kolbenkammen sitter for lavt,og den er noe for kort.Men jeg treffer utrolig bra med den på jakt,og skyter ræva av kompiser med både Berretta og annet på leirduebana,men når jeg monterer den står kun halve kolben i skuldra og jeg legger kinnet mer inn til kolben enn oppå.Og hva skjedde når jeg gikk til anskaffelse av en bedre hagle der målene er tilpasset meg? Monteringsrefleksene fra Baikalen henger igjen i kroppen.Når jeg monterer hagla havner den langt ut på viddene for jeg søker automatisk sikteskinna på Baikalen.Begynner å komme seg nå,men det krever mye trening å få vekk noe som burde vært unngått i utgangspunktet.Nå finnes det jo mange hagler med standardmål som passer greit til de fleste,så hører nok til sjeldenhetene at man havner i min situasjon ,men å kjøpe noe uprøvd på Finn.no,og få det tilsendt er ikke en god ide.
 13. Og der var en lang jakt over.Landrø fikset biffen som vanlig.De hadde en brukt en på lager,så nå blir arbeidsjernet som nytt igjen.Lykke!
 14. Takk for innspill.Hadde allerede sent mail til Landrø.Tok litt tid før de svarte for det er nok ikke den eneste mailen de mottar i disse tider.Fikk svar nå,og de skulle sjekke lageret.Krysser fingrene.
 15. Har en gammel Star Baikal type IZH 27M-1C som jeg har hatt i 16 år.Den har blitt brukt i røft terreng som ur og bratte berg på jakt etter fjellrypa i all slags vær.Bærer preg av dette.Stokken ser ut som en hoggestabbe,og nå har det kommet en sprekk i kolben.Ellers er hagla i topp stand.Jeg vil nødig vrake denne da den aldri har gitt meg noen problem og jeg treffer godt med den.Spørsmålet er da,er det noen som har en stokk de er villige til å selge,eller som vet hvor jeg kan få tak en slik?Har funnet en nettbutikk i USA som hadde den,men de er utsolgt.
×
×
 • Create New...