Jump to content

Captain

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Captain's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. En ting jeg har gjort selv er å sette opp en stor pappskive, lag et siktepunkt i midten av skiva og skyt på pappen fra ca 20m. Hvis hagla er ok tilpasset bør du ha en jevn spredning utover rundt siktepunktet. Har opplevd at personer med dårlig tilpasset stokk da treffer under eller over siktepunktet. Da bør du ta med hagla til en børsemaker og tilpasse stokken. Ikke tilpass stillingen til hagla.
  2. Det er muligheter for jakt i området, men på selve Sjusjøen kan du egentlig bare glemme å jakte. Utrolig lite småvilt, kanskje et par rypekull. Det er også veldig mange som går tur i området. Hvis du kjøre over til andre siden av dalen på Gausdal Vestfjell finner du mye skogsfugl.
  3. Kjøpte akkurat våpen på Rygge Våpen og kjørte innom Vannsjø lensmannskontor som deg. Mottok brev i posten 4 dager etter om innbetaling av avgift. 4 dager senere lå våpensøknaden i Posten.
  4. Orange caps er et must. Bruker radioen på skogsfugljakt for å holde meg informert om hvor elgjegerne er, så jeg kan unngå å tråkke rett inn i en post. Er du over tregrensa har jeg ikke samme behovet.
  5. Kommer ann på definisjonen av vannresistens... Vannresistent så kan du se på Addidas GSG 9.2 (milrab.no). Utrolig digg sko som er vannavstøtende. Evt Crispi SWAT (equipnor.no)
  6. Demonterer pistolen. Blåser rent pistolgrepet og mekanismen med trykkluft. Pusser, med olje først så en ren fille, så metalldelene i avtrekkermekanismen. Trykkluft og lett puss på rekylfjæra. Løpet settes inn lett med olje. Bruk kobberbørste på patronsiden samt inne i løpet. Puss så tørt med ei fille. Sleiden settes inn med olje og tørrpusses. Setter så sammen og tar funksjonssjekk. Har du flere mindre deler som kan demonteres trenger du ikke ta det før pistolen har gått 500-1000 skudd, men det kommer helt ann på bruken. I ørkenmiljø bør våpen pusses hver dag f.eks. Dette er hvordan jeg gjør det på Glock. Du trenger ikke bruke mer enn 6-7 pusselapper. Bruker Frog Lube olje fra Armygear på alle mine våpen.
  7. Setup --> Tracks --> Recording Inteval Da skal du kunne stille hvor ofte den oppdaterer track-logen
  8. Noen på forumet som har brukserfaring med denne modellen?
  9. Takk for utfyllende svar. Skal ta en tur og kikke på de nevnte kikkertmodellene.
  10. 308 eller 6.5. Vanguard S2 med GRS stock er billig og har muligheter for samlinger hvis skyttern er god nok. Evt Remington 700 med oppgradert stokk. Ville også sett på Browning X-bolt. Ellers ville jeg vurdert systemrifle som Rössler Titan 6 eller andre merker. Ta sykkelen fatt til Holstad Våpen på Grålum eller Rygge Våpen så får du nok god hjelp.
  11. Skal brukes på ei rifle som ligger nedpakka i sekken 99% av tida. Har en Zwarovski Z6i 2-12x50 men det synes jeg blir for svær på ei børse jeg har i sekken mesteparten av tida. Og 10 til 12 ganger blir for mye forstørrelse på 200m avstander.
  12. Tenkte å skaffe meg noe helt ok optikk til toppjakt. Prissiktet ca 4-5000kr. 1. 40/42mm vs 50 linseåpning? Trenger jeg egentlig noe større enn 42mm. Bruker for det meste hagla på skogsfugljakt. 50mm blir fort stor når den henger på ryggen 90% av tida. 2. Anbefalinger? Vet det er mye bra på finn.no, men hvis jeg skal ha ny hva er anbefalt? Sett på Leupold VX-2 serien, Nikon Monarch 3 2.5-10x50 (4k på XXL) og Zeiss Duralyt 2-8x42 (5k på XXL) men har ingen erfaring med disse. På forhånd takk for svar! Captain
  13. Kjøpte meg akkurat en Rössler Titan 6 i cal 308 rustfri med trestokk. Virker som ei kjempebra børse. Gleder meg til å teste den! Er en tråd på forumet med dårlige erfaringer med denne rifla fra enkelte individer, men fra forum i et store utland er det flere med gode erfaringer.
×
×
  • Create New...