Jump to content

raas

Members
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by raas

  1. raas

    Dagls kniver

    Synes den ble kjempe fin Dagl . Veldig stilig kniv Kjempe fin scrim , både bilder og mønster . Imponert hva du og andre får til
  2. raas

    RAas kniver 2015

    Takk for tilbakemeldingen Berserk For å ta det siste først , ja har innvendig 3 stk 3 mm gjengestag som holder dem . (så klart limt ) Når det kommer til form på skaftene er jo smaken forskjellig . klart linjer og estetikk er viktig , men må jo også være bruker vennlig . Personlig er den beste spikkekniven jeg har hatt vært den lille mora kniven med tre skaft. Men ikke akkurat formen jeg ønsker på mine selvlagde kniver. Lengde på blad og skaft er og blir en smakssak . Noen liker dattera , og noen liker mora , og noen liker begge . Også som Espen var inne på litt tidligere i tråden , man har jo forbedrings potensiale . Og for å komme dit er man avhengig av kritikk og ros.
  3. Fine kniver Espen . Likte virkelig sammen settinga av redwood og afselia burl , skikkelig stilig . Personlig liker jeg den lyseste best , også slira på denne er min favoritt . Fin innfarging og fin utsmykkning. Mvh RAas
  4. Kjempe fin kniv Espen Virkelig et spesielt og uvanelig skaftemne , og gjør seg veldig med detaljen med filing på innlegget. Stilig slire med fin pauting , og liker godt detaljen med den fine knappen/nagla på opphenget . Akkurat som Mikael sier , en kniv som man gjerne skulle sett med fingrene .
  5. raas

    RAas kniver 2015

    Takk Dagl Ja du har kanskje rett at skaftene kan virke lange . Jeg har bare to hender og lager som regel skaft som passer for dem . Kanskje kan det virke som bladene er korte i forhold til skatene . Mener nå selv at en god brukskniv / spikke kniv bør ha et blad med lende mellom 75 og 85 mm . Lengre blader blir etter min mening ikke så gode som brukskniv . Men alt er jo smak og behag .
  6. raas

    RAas kniver 2015

    Takk for det Espen Ja så klart vi alle ønsker å forbedre oss , vi blir aldri utlært. Kan sikle og fundere på hvordan andre får til det ene og fet andre . Riktig inspirerende å se andres fine kniver. Øvelse gjør mester
  7. raas

    RAas kniver 2015

    Takk for tilbakemeldingen Trollbukk. Hvorvidt slitasje av det nederste stinget er et problem kan diskuteres opp og ned , bort og frem . Er mange forskjellige meninger om det . "Uppnosig" er ikke knivene , og kanskje bildene lyver litt , for klarer ikke helt se at ryggen på knivene er for rett . Men som du sa , det er vel kansje en smakssak
  8. raas

    RAas kniver 2015

    Blad med filework av Morten Håkonsen , Skaft Corian og beiset Valbjørk. Slire masurlær
  9. raas

    RAas kniver 2015

    Fulltangeblad av Enzo , skaft Micarta Bluejeans Canvas. Slire Masurlær
  10. raas

    RAas kniver 2015

    Blad av Johan Hamre , Skaft Raffir Stripes Rød , Slire av masurlær
  11. raas

    RAas kniver 2015

    Liten spikke/brukskniv . Blad av Steen Nielsen , skaft av bjørkerot farget med tan og brun narvesverte . Slire av masurlær
  12. raas

    Arcturus kniver

    Synes det er en kjempe fin kniv . Pautinga er ikke helt etter min smak , synes det blir litt voldsomt. Men det er jo smak og behag.
  13. raas

    Kniv på gang...

    Riktig fin kniv , spent på hva slags inlegg du har planer om i det hullet
  14. Takk for svaret Dag , har kikket litt rundt og fant nålholder med 2 nåler hos Skinnlåven , en hornbit har jeg og farge kan jeg kjøpe hos Clas Ohlsson . Så blir nok til at jeg prøver meg etterhvert (må bare få bestilt meg utstyret).
  15. Får virkelig lyst å prøve dette , men tror nok det er vanskelig å få til . Ser sløyddetaljer har et nybegynner sett for scrimshaw, tror du dette er greit å prøve med ?
  16. raas

    Sclalars kniver

    Nydelig kniv og slire , er jo nesten for fin til å brukes . Svart slire er fint og passer til de fleste skaftemner. Veldig greit valg. Ser ut som du har dreisen på pauting.
  17. Å si at TS har feil er en ganske tøff påstand . I følge leksikoner og andre oppslagsverk kommer navnet tollekniv fra norrønt (talguknifr til talga 'telgje). Så han har vel litt belegg for sine påstander om tolleknivens opprinnelse. Vet ikke hvor tollepinnene kommer fra , men ikke umulig at det også kommer fra samme norrøne "talgu","telga","telgje".
  18. raas

    Sclalars kniver

    der var bildene tilbake
  19. raas

    Sclalars kniver

    Hvor har det blitt av bildene av de fine knivene dine Hva har hent
  20. Et fint knippe kniver , blir slirer over påska da tenker jeg . Ha en riktig god påske
  21. raas

    Sclalars kniver

    2 fine kniver . tror nok det er en nevø og ei niese som blir glade for knivene . Likte lønn i skaftet , trodde kanskje det var et kjedelig treslag , men i den kombinasjonen du har brukt her syns jeg det ble veldig fint .
  22. raas

    Dagls kniver

    Utrolig vakker kniv , har virkelig sansen for den type kniv . Meget bra Scrimshaw
  23. Stemmer nok som du sier Espen at kniven er litt "uppnosig" , hadde ikke tenkt på øvre slirekant bør stå i stil med avsluttinga av skaftet. Men det høres nå veldig fornuftig ut. Legger ut et par bilder til som viser det godt . Må også øve litt på sømmen , ikke helt stødig og jevn
  24. raas

    Sclalars kniver

    Veldig fin kniv Lars , nydelig form på den . liker innleggene dine , hva er det du har brukt i skaftet ?
  25. raas

    Kniv på gang...

    Meget fin kniv Jeg synes du bør file parallelt med ytterkanten på den bakre biten tilsvarende du har på den fremre biten.
×
×
  • Create New...