Jump to content

KjetilD

Members
  • Posts

    26
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by KjetilD

  1. Takk for gode ord og konstruktiv kritikk setter jeg stor pris på. Har nå begynt å fått i stand en kniv av redwood'en. synes at det er et greit materiale å jobbe i. Mener bestemt at det ikke noe problem å lage skaft av ustabilisert materiale. ihvertfall ikke denne klossen da!? kjenner at det er noe enklere å borre hull til knivtangen, i forhold til valbjørk f.eks. Men mer enn fast nok til skaftemne Spillet i treet er helt fantastisk
  2. For ca to uker siden, så søkte jeg opp "Redwood Burl" på Ebay. Og fant jo selvfølgelig mye pent, deriblant denne biten: Klarte jo ikke å la denne biten gå ifra meg. Så denne kom i postkassa for et par dager siden. Biten måler 200 x 130 x 50 (mål i mm) Har allerede begynt på en kniv, som det kommer bilde av om ikke lenge
  3. Joda, da er det vel på tide å skrive noe her igjen. Var jo på jakt og fiskedagene på Elverum, og fikk svidd av noen tusenlapper. Det var en fantastisk innbydende dag Og med det, så måtte jeg jo selvfølgelig lage en kniv med "favortitt" bladet. Bladet er smidd av Poul strande. (DK) Skaftet er stabilisert surnet bjørkeknute. slire er tysk rårand.
  4. Det er bare en ting å si, Nydelig arbeide!
  5. Har også laget en kniv til min svoger. I denne kniven har jeg fått mye inspirasjon av haretex. skaftet er av valbjørk, reinshorn og innlegg i sølvtinn og vulkanfiber. smed er Morten Håkonsen
  6. Har sydd slire på den kniven over også. En god stund siden faktisk. Har bare ikke fått lagt den ut.. har prøvd meg litt på pauting denne gangen. mønsteret er tattoveringen min.
  7. Virkelig pent! God Påske!
  8. Må jo selvfølgelig finne mitt eget "design". Men slirene til Haretex er helt fantastiske. En ren kopi er det jo ikke. har ikke sjangs til å få di like fine som slirene hans Det å få til en fin sømm, er noe jeg jobber en del med. Det er det vanskeligste med slirearbeidet.
  9. Takk for gode tilbakemeldinger Det er dessverre litt tjukk tråd. Skulle også jobbet litt mere med sømmen i etterkant. hullene er ca 2mm fra kanten. Kjetil.
  10. For et smykke av en kniv! Hadde det vært meg, så tror jeg at jeg ville latt den være. Har bare ett ord: Vakkert!
  11. Den andre har ikke fått seg noen slire ennå, men det blir etter hvert. Knivskaftet er av den stabiliserte sorten. farget valbjørk sådan. Front holken og den midtre biten er bøffelhorn, med innlegg av rød vulkanfiber og sølvtinn. Smed er Stefan Brostrøm.
  12. Årets første er av Irsk Valnøtt, med holker av elghorn og mellomlegg av vulkanfiber og sølvtinn. Slira er farget i Rød Oil Dye iblandet litt sort. Smed er Stefan Brostrøm.
  13. Ble virkelig et pent stykke kniv!
  14. hehe, det er vell ikke noe å legge skjul på det nei har lagd flere slirer med sidestilt sømm og todelt beltestropp etter at jeg leste denne tråden. Liker det veldig godt.
  15. Trådene dine har inspirert meg utrolig mye, og håper derfor at du fortsetter å dele dine prosjekter med oss andre. Bildene dine har etter min mening vært svært tydelig, og hjulpet meg mye. Sitter selv uti bua hvertfall annen hver dag. og har prøvd flere av dine og andres metoder. Et godt bevis på det, er dagens økt uti bua:
  16. Hei Kjetil! Jeg linker deg til en veldig godt forklarende tråd, laget av Haretex for en stund siden. Et stykke ned på side en, viser han hvordan det gjøres. Men for all del, les hele tråden, den er fin. http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=23&t=66611 Det viktigste rådet jeg kan komme på, etter en del erfaringer, er at du tilpasser hullet på innleggende dine nøyaktig til tangen. bruk tid på dette, så unngår du "skliing" når du limer. Det samme gjelder selvfølgelig alle hull du lager. Jo nøyaktigere du er, jo mindre sjans er det for at ting flytter seg under liming. Lag deg også gjerne en limemal av denne typen. Da har du stålkontroll på alt Mvh Lars tusen takk for svar! Ble faktisk kjøpt inn gjengestål i går til limmalen Kjetil.
  17. Har ikke vondt for å forstå at du beholder denne nei Litt av en kniv altså! Har du noen tips og råd om hvordan du får sammenføyningene så utrolig tight og fine? sliter litt med sammenføyningen når det blir svinger og flere lag av vulkanfiber, sølv og diverse.
  18. Genialt! denne limeriggen blir laget ikveld så slipper jeg å bruke di fordømte limtvingene. sklir jo bare fra hverandre..
  19. Fjernet sitat av innlegget over ihht. forumreglene. -Olesøn Takk for det:) er ganske så fornøyd med kniven egentlig. har nå fått den farget, og satt i olje. Kniven måler 30 cm. En litt kortere toppholk har jo ikke vært og forakte. Men hadde dessverre ikke mulighet til det, da margen begynte og skinne bittelitt igjennom på et sted på toppen. Det og blande blå og hvit vulkanfiber, vet jeg ikke helt om jeg ville ha gjort? får egentlig ikke til å se det for meg. Men det hadde vært gøy å se?!
  20. Tusen takk for svar. Kulen bak kan jeg dessverre ikke slipe noe mere på. det er hjortehorn som har mørk marg. Og jeg er redd for å komme borti i den om jeg sliper ned noe mer. blir nok straks mye mer liv i kniven når jeg får på noe farge ja:)
×
×
  • Create New...