Jump to content

PerArild

Members
  • Posts

    118
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by PerArild

  1. Legger inn noen bilder av kniver som jeg tror brukerene her kå kammeret.no ikke har sett; Mopani, mamutt, sølvtinn og vulkanfiber med blad fra Per Bjørkman. Mamutt, hvaltamm og sølvtinn med blad fra Per Bjørkman. Mopani, mamutt, sølvtinn og vulkanfiber med blad fra Kai Embretsen. Per-Arild
  2. TØFT! Hvis utsparringene passer dine fingre, må dette være perfekt.
  3. PerArild

    Dagls kniver

    Dette må da være bra Dagl, (og de mørke flekkene ved lærkanten er også borte) Likte veldig godt den "slanke" linjen.
  4. Dette ser da bra ut Stian/Berserk. Tøft med den nyttårsaften-efekten du fikk frem på metapolskaftet. Du benytter en del bøffel har jeg sett. Du har ikke opplevd at det sprekker (eller har sprukket)? Har selv lagd noen og jeg syns ofte det fremkom en sprekk etter noe pussing. Stor produksjon og nydelige kniver!
  5. Har forsøkt det du nevner med å varme stålet med blandet vellykkethet. Tror du kan få det til hvis du tar det relativt raskt (dag), men jeg oppfattet det som "helt umulig" hvis det hadde gått en stund (uke). Prøv å ha kniven stående i kokende vann slik at det kun er bladet som blir vått. Må stå en stund slik at det er helt igjennomvarmt. Hvis ikke dette går, prøv da å legg det på kokeplata, men pass da temperaturen slik at du ikke gjør noe med herdinga.
  6. Takk for det. Så morsomt er det vel ikke.
  7. Vil sterkt anbefale å lese følgende tråd; http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=23&t=51813 Besvarer mange av dine spørsmål.
  8. Takk for veldig trivelige ord til de to oven.
  9. Takk for hyggelige kommentarer Dagl og Hermansen.
  10. To nye ferdig før jul. Alm, mammut støttann, sølvtinn og vulkanfiber. Mopani, mammut støttann og sølvtinn.
  11. Alexx; hvordan får du polert sølvtinn innlegg som er nedfelt? Benytt en liten rondell. Dremmel har slike.
  12. Ikke noe magisk i dette; http://www.biltema.no/no/Verktoy/Slipe- ... 000031343/ Kjøp en rondell pr. finhetsgrad + din voks så du ikke blander. Ta gjerne å løsne den ytterste syingen.
  13. Har ikke laget så mange i bøffelhorn, men noen har det da blitt. Dette høres fornuftig ut dette, men du glemte det viktigeste, nemlig poleringen. (Vær obs på at bøffelhorn kan sprekke, så benytt superlim hvis du ser tendenser til noen.)
  14. Takker for kommentarer. Totallengde 19 cm, blad 8 cm, så det holder til en liten "gubbehånd". (men ser at bildet er tatt litt skjevt slik at man får et merkelig inntrykk av kniven nederst)
  15. Er bare polert og vokset.
  16. Lenge siden sist, så jeg viser bilder av noen nye kreasjoner; (noen har kanskje blitt vist før andre steder, men da er det bare å ble ned til neste) Briar og zebrawood Desert ironwod og mammut støttann Mopani og mammutstøttan Mopani og desert ironwood (Ble voldsomme bilder, men dere for holde ut) Kom gjerne med kommentarer.
  17. @improvement; Gi oss bilder da du kommer så langt.
  18. Jeg kan svare deg med bilde av en arbeidstegning fra et annet prosjekt; Hvis det er en samekniv i ordets rette forstand du er ute etter, kan du overse mitt svar! Jeg var ute etter å "reparere" en veldig sliten kniv som hadde betydd mye for meg og var en fast tur-venn. Som tegningen viser består skaftet for det meste av bjørk (stabilisert) og elggevir. Dette i seg selv gjør kniven veldig "bak-tung", slik at de gode hugg egenskapene blir noe borte. Så til de positive egenskapene; - Vanntett skaft, stabilisert bjørk og elggevir er nøkkelord. - Lagde en slags "fuge-rand" med epoksy mellom blad og skaft. - Filte ned tinn beleggene (ingen messing) for bedre grep. - Selve skaftet er brutto 12,5 cm noe som gir et grep på ca 11 cm. Mindre sjans for å kutt fingrene. - Skaftet noe "vridd" ned mot blad-egg for bedre grep. (du ser at tegningen ser litt usymmetrisk ut) - Rødt-Hvitt-Blått - nostalgi. - Slire så høyt opp på skaft slik at kun elgen er synlig. (noe for lite elg på tegningen) Virker ryddig. - Plass til litt "pynt" øverst på skaftet. Ikke utført da bildet innledningsvis ble tatt. - Ikke plass til klinking bakerst da tangen rett å slett ikke er lang nok. Kunne fått sveiset på noe men.... - Lagt inn stålstift for å kompensere overstående. - Filte inn diverse hakk på tangen slik at limet skulle sitte bedre. Kommer ikke på flere argumenter i farta, men hvis du skal lage noe selv så lag din egen argumentliste over ting du selv mener er viktig å implementer de! Lykke til!
  19. Som Dagl skriver; masse fint. Setter en liten "knapp" på den siste.
  20. Takk for trivelige kommentarer til alle. Ja den overlever sikkert en god del turer til i skog og mark, og den overlever sikkert meg. Det har vel også litt med bruken å gjøre også. Er vel ikke den villbassen som skal hogge ned hvert kratt jeg ser lenger. Den originale kniv hadde en gjennomgående tange som var klinket bakerst, samtidig som det hele var limt. Dett ble en solid konstruksjon. Men bjørkeskaftet var lakkert slik at det begynte å sprekke opp med tiden, samtidig var endeveden på bjørkeskaftet ikke innsmurt med noen ting, slik at vann kom inn mellom skaft og blad. På dette område har jeg imidlertid fylt med epoxy. Samtidig som at hele skaftet er 100% vanntett da bjørkekota er stabilisert. Tangen på min kniv går bare ca. halvvegs opp i den bakre geviret. Tangen har blitt filt med noen hakk, samtidig som jeg la inn to stålstifter mellom elggeviret og bjørka. Solid nok tror/håper jeg. @wrangler; Jeg hadde det norske flagg i tankene da jeg la inn vulkanfiber i rødt, hvitt og blått.
  21. Er egentlig utrolig at kniven har tålt bruken i alle disse år, kjøpt i 78. Vil benytte den litt mer forsiktig heretter. Har en fast plass i venstre lomme i sekken. (ser litt voldsom ut i beltet). Tror det er mange som ser slike ut. De er litt mer trivelige å benytte etter en oppussing. Så etter det "blå feltet" på bladet, men ser ikke noe der nå. Tror det må være lyset under fotograferingen. Om det eventuelt gjør noe merker vi om en stund. Om det er en "foretningside" vet jeg ikke, men det er ikke verre en å ta sjansen å prøve selv.
  22. Etter å ha vært min følgesvenn i snart 40 år, trengte kniven en oppshining. Da leverandøren, ja han fins ennå, ikke var behjelpelig med nye beslag, ble løsningen å gjøre om kniven totalt. Kniven fikk nytt skaft av stabilisert bjørk, elggevir, sølvtinn samt vulkanfiber av forskjellige farger. Bladet fikk en omgang med smergelpappir, og kvesset opp. Slira fikk litt tiltrengt brun skokrem. Og vips så ble det faktisk en ny kniv. Kniven klarer nok ikke 40 nye år, men det klarer ikke jeg heller. Den skal uansett følge meg på noen turer til.
  23. PerArild

    Dagls kniver

    Denne var nydelig Dagl. Likte godt motivene på skaft som blir "utvidet" da kniven trekkes ut av slira.
  24. Takk for svar. Det var også kun den kopierte teksten jeg fant.
×
×
  • Create New...