Jump to content

Pandyman

Members
  • Posts

    71
  • Joined

  • Last visited

About Pandyman

  • Birthday February 19

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Pandyman's Achievements

Enthusiast

Enthusiast (6/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Mener at elg er elg, litt trist hvis et barn hadde f.eks. blitt angrepet av elgen. Så alt i alt syns jeg det var en bra avgjørelse. Men flott, det var`n! Leser man innlegget i avisa så ser det jo ut til at de har diskutert forskjellige løsninger på problemet og kommet frem til den beste.
  2. Tror squelchen burde stått noe høyere. Med squelch på 1-2 trodde jeg det var naturlig at man mistet sendinger fra folk som er et stykke unna/med litt brokete signal. Med squelch på 9 tar man jo inn alt uansett hvor grumsete det er. Fra wikipedia: "I frekvensmodulerte (FM) mottakere forsterkes signalet om det er svakt, slik at suset fra den atmosfæriske bakgrunnsstøyen blir relativt kraftig. En squelch-funksjon kan fjerne dette suset. I en bil, båt eller fly med forstyrrelser fra andre elektriske komponenter som motorer og generatorer kan støyen fra disse være plagsom å høre på. Squelchen kan da stilles noe høyere slik at radioen kun gir lyd når signalet er så høyt over forstyrrelsene at meldingene er tydbare. Squelch funksjonen innebærer at antennesignalet på den aktuelle frekvens/kanal må være kraftigere enn en bestemt grenseverdi for at det skal komme lyd i høyttaleren. Da hører vi meldingene vi ønsker å høre, men svake, uleselige signaler og atmosfærisk støy høres ikke. Dette oppnås med en kobling ofte av en likespenning fra et tidlig trinn i radioen, til forsterkeren for høyttalersignalet, slik at forsterkeren slåes av ved lavt signal og på ved kraftigere signal. Squelchfunksjonen kan være en av tre varianter: En regulerbar knapp, ofte ved volumkontrollen, som bestemmer hvor kraftig signalet skal være før høyttaleren åpner. Det er vanlig å stille denne fra lavt nivå med sus i høyttaleren hele tida og øke innstillingen til suset forsvinner. Dette må gjøres når det ikke er innkommende signal."
  3. Pandyman

    Sakoklubben

    Hmm, kan se ut til at eneste forskjellen er stempling på våpnet og bakenden på sluttstykket, der har vel du kun en rund metalldings, mens jeg her en skrånet hette.
  4. Pandyman

    Sakoklubben

    Noen som har en syntstokk til L61 AV?
  5. Er det noe høydeforskjell og snakke om fra standplass til målet da?
  6. Supert stevne dere hadde satt igang selv om jeg savnet et bål, men temperaturen var jo snill så gikk greit. Ga absolutt mersmak!!! [THUMBS UP SIGN]
  7. Mulig jeg har misforstått M67 og TRG-22, men er vel ikke det at det ikke er noen som er klare for å dra igang. Jeg for min dele vil gjerne være med, men føler jeg vil bli litt varmere i trøya ang. skyting før jeg skal starte klubb. Har eid rifle i 1,5 år. Og skutt på 300m+ 4-5 ganger Gutta i SBSK var trivelige karer og hvis de er interessert i medlemmer så skal jeg gladelig melde meg inn å delta. Så får vi håpe at ting legger seg til rette i Vestfold/Buskerud til en klubb kan startes med tiden. Ser jo ut til at LH sprer seg som ild i tørt gress om dagen, og det er jo positivt!
  8. Jeg kan være intr. i den gamle pressa di
  9. Det beste her ville vel vært et løp som rakk helt frem til blinken
  10. Får satse på at man kan få til noe der
  11. Har tenkt litt på dette. Nå er det jo en viss mengde i Vestfold som synes langhold er gøy. Etter å ha telt litt her og der i trådene vil jeg tro vi er oppe i ca ti.. Kan hende vi burde gjort noe for å få til noe samlet et sted her. Det skytes jo litt her og der, men lite samlet. Det burde jo være mulig å gjøre noe med om vi gidder. Hvor i området bor du Kim? Har du egnet skyteplaas?
  12. Føler litt at de som holder på med LH går litt stille i gangene ikke veit jeg. Jeg har akkurat begynt å reise litt til Sørlandet for å ha et miljø som driver med LH. Så hvis det er et langholdsmiljø i Kongsberg syns jeg det er rart de ikke responderer på tråder hvor det blir spurt om det er noe i nærheten. Kan jo for all del tenkes at de ikke ønsker at flere skal bli med da. Litt rart, hvis det f.eks dannes en klubb vil det jo bli enklere å få til ting ala SBSK
  13. Huffda , innlegget ble skrevet i 4 deler, innimellom jakten på krabbende datter Ja 6,5x55 er korrekt.
  14. Svein Willy Pande Tofot Ikke brems, heller demper. Klubb; Ingen i benkskytter tilknytning Edit: Penger er på vei
  15. Blir forvirra jeg .375 er visst mellomkaliber? Normale kuler går ifra 4,5mm til ca 9-10mm, og de ekstreme oppi 15-17mm. Og da blir for meg 9,3 og storebror .375 i den store klassen. Til sammenlikning har du småmotorer i bybiler med 50-100hk, normale biler med 100-220hk, spreke familiebiler/sportsbiler med 250-350hk. Man har også skikkelig spreke biler med 350 til 7-800hk og til slutt ekstreme biler med 1200+ Poenget mitt er at i Norge så må man vel se på 9,3 og .375 som "store" kaliber, hvis man ikke er ute etter ett treff med de 500 i Norge som har .400+ hvorav muligens (gjetter) 30-50 er medlemmer på kammeret. JustMy2cents Sent from my iPhone using Tapatalk
×
×
  • Create New...