Jump to content

Joakim-G_R

Members
 • Content Count

  1,127
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

About Joakim-G_R

 • Birthday 08/13/1987

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Det var mange brevvekter. Håper Classic ser mer konkurranse nå da, ser på MIO at det allerede er en god del påmeldt der.
 2. Video fra European Handgun Championship Sent fra min EVA-L09 via Tapatalk
 3. Bare å slå de ut. Sitter godt, så bruk godt mothold. Sent fra min EVA-L09 via Tapatalk
 4. Se der ja. Skjer ikke mye på kammeret lenger, 2 mnd gammel post helt i toppen. Jaja, my bad.
 5. Ghost har noen singelstack-lommer som ser veldig greie ut. 2alfa.no forhandler Ghost.
 6. Dårlige sikter? Går ikke skuddet dit siktet peker?
 7. Joakim-G_R

  Glock-praten

  Ja? Hva ønsker du å få frem?
 8. Trikset er å la en kompis lade magasinene, og fortsatt fokusere på det man skal fokusere på. Hvis tankene farer over på "nå klikker det snart", så vil man jo forsåvidt fortsatt ha gode avtrekk, da man fokuserer på siktene for å se hva som skjer NÅR det klikker. Men det er som med alt annet innen skyting, man må konsentrere på de riktige tingene, til enhver tid. Klikkpatroner er et hjelpemiddel som KAN gjøre underverker. Jeg har brukt det mye selv, men ikke på hurtigskyting/ipsc, kun under trening på basic ferdigheter. Disse har alle ett ben litt bak det andre, for å ha en bredere og mer stabil base under skyting. Brystet skal rett frem, men underkroppen og bein er litt vridd, med ett ben litt bak det andre. Man kan ikke bestemme for mange prosent man griper med hver hånd. Det er lettere å tenke at man skal holde pistolen i sterkhånden, med et fast grep. Støttehånden kommer rundt, og presser på sterkhånd og pistol, såpass hardt at man egentlig vil "knytte neven". Jeg holder pistolene mine så hardt jeg klarer med venstre hånd, og ganske så hardt med høyre hånd - MEN! under dynamisk skyting varierer jeg styrken i sterkhånden, avhengig av hvor fort jeg kan engasjere skivene. Men til presisjonsskyting uten tidspress, skal BEGGE hender bare holde pistolen foran skytterens øyne. Griper man for hardt begynner man å dra pistolen rundt, og man vil se at man skjelver på siktene. Hvilken timing er det du mener? Den som gjør et kontrollert push om til napping? Under presisjonsskyting er ikke noe av det vits i å trene på, da man har et hav av tid til å få fullført skuddene. I presisjon, som sagt, skal man bare holde våpenet foran øynene, trykke avtrekket rett bakover uten å forstyrre siktene. Når skuddet har gått, begynner man prosessen på ny. En rekyl som vil se "voldsom" ut er helt ok, til skytingen TS skal bedrive er ikke raske oppfølgingsskudd prioritert overhodet.
 9. Hvis man er "rekylredd" liker jeg STI USPSA, med denna recoilmasteren. Som å skyte .22.
 10. Joakim-G_R

  Vidaxl våpenskap?

  VidaXL er ikke basert i Norge. Så hvorfor skal de da få dette godkjent med en norsk instans?
 11. Joakim-G_R

  Vidaxl våpenskap?

  Behøver strengt talt ikke å være FG-godkjent da, sålenge det oppfyller disse andre kravene.
 12. Joakim-G_R

  Vidaxl våpenskap?

  Døra og alt der så jo skikkelig skrøpelig ut.
 13. Jeg er ikke helt enig. Jeg skøyt .22 i ca 6 måneder, kjøpte meg 9mm og har vel kanskje skutt maks 200 .22 skudd siden den gang, det er nå... 3? år siden. Der jeg lærte meg rekylkontroll og å mestre et avtrekk var å skyte endel med 9mm, mye tulleskyting på stål som ikke velter og noe på presisjonsskive. Jeg vil si det kommer veldig an på hva man ønsker å mestre. Ved fokus på presisjonsskyting burde det ligge et såpass lite fokus på rekylkontroll, og såpass mye fokus på et bra avtrekk og skarpt forsikte, at alt annet bare "får være som det er". Ved presisjonsskyting er det viktigste å dra avtrekket RETT bak. Hvordan du holder våpenet er absolutt ikke kritisk, ei heller hvor bra du absorberer rekylen og hvor fort du er klar for neste skudd. Med i bunn og grunn ingen tidspress på skuddene, bør dette være fokuset. La rekylen jobbe, og bare observer hvor siktene reiste opp - lær deg å lese skudd/"shotcalling" som amerikanerne sier. Jeg vil anta at TS har fokus på forsikte, og med to hender i langt større grad drar av skuddet når siktene er der de skal være. Det kan også være at TS strammer hele sterkhånden samtidig som avtrekket gjennomføres, og da får en sideveis forflytning.
 14. aps er inne på noe her. Forskjell på å møte rekylen, og forvente den.
×
×
 • Create New...