Jump to content

Forfjording

Members
 • Content Count

  16
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral

About Forfjording

 • Birthday 12/18/1994

Recent Profile Visitors

108 profile views
 1. @Defiant, hvordan er dine erfaringer med Vortex optikk? Har vurdert å kjøpe Viper HD 8x42, men er usikker på hvordan optikken er kvalitetsmessig kontra andre alternativer i det prissjiktet. Har hørt at mange skryter av Opticron, Minox og innstegsmodellene til Meopta til denne prisen. Har du sammenlignet din kikkert med noen av disse? 😄
 2. PTT var den korrekte termen ja 😄 Okei, så bra. Enig i at for mange dingser fører til irritasjonsmomenter og fallgruver med noe som slutter og funke, blir borte etc. Skjønner. Regner med at man blir mør i skallen av å tusle rundt med klokker tredd over ørene. Har du noe erfaring med bruk av klokkene i regn? Tenker da på problematikk med vann i mikrofon som er en gjenganger i vårt jaktlag når himmelen åpner slusene. Alltid noen som ender opp som spøkelser som kun kan nøkle, ikke snakke pga vann i mic. Nof: Godt å høre at folk har gode erfaringer med bluetooth mtp stabil kobling og grei lyd. Har store forhåpninger om trådløse jaktdager fremover. Det miniheadset'et så også kjekt ut! Mon tro om Advanced er så advanced at jeg kan bytte mellom to bluetoothenheter og benytte hørselvern på post, og gå med miniheadset'et 🤗
 3. Okei, er det knappefunksjon på hørselvernet for nøkling da? (Mitt ligger enda i en lastebil på tur nordover så har ikke sett på det detalj) Går du noe med klokkene på når du forflytter deg, eller bruker du annet hodesett til det formålet? Må kanskje vurdere å handle en prohunt advanced da, de adaptrene jeg har sett kostet rundt høvdingen. Får heller selge en av de andre radioene da.
 4. Hei Erik! Befant meg i akkurat samme dilemma for ikke lenge siden, og da falt valget mitt på Howa 1500. Hvorfor? Det snakkes mye om riflemerker og forskjellige modeller når det skal argumenteres for hva som er "best", men faktum er at i dagens marked er det aller aller meste godt nok til normale jaktsituasjoner og hold. Jeg fikk mange anbefalinger på mye forskjellig, men gjengangerene var Tikka T3, Howa 1500 og Weatherby vanguard. Det ble også anbefalt forskjellige brukte modeller fra Tikka som M595, Schultz & Larsen, Mauser, Browning x-Bolt osv. Det er mye som varierer på de forskjellige riflemodellene som typ sluttstykkevandring, hevearmsvandring, underbeslag, magasinløsning, sikring og avtrekk. Jeg anbefaler deg å ta deg en tur innom den nærmeste våpenforhandleren din å tafse litt, og se hva som fungerer for deg. Jeg likte stokken, avtrekket og mulighetene for oppgradering. Likte også at rifla har 3 punkts sikring slik at kammeret kan tømmes uten at man må avsikre våpenet helt. Valget mitt på Howa 1500 begrunner jeg på at jeg fikk en bra pris på en brukt modell med Grs berserk stokk, løse magasin og lyddemper. Jeg er veldig fornøyd med valget mitt og trives godt med våpenet til mitt bruk. Har ingen problemer med å samle 5 skudd innenfor 5 cm på 100m, liggende uten anlegg og anser meg selv som en helt gjennomsnittelig god skytter. Anser det som tilstrekkelig presisjon på et jaktvåpen. Grs stokken er etter mitt syn fantastisk å skyte med. Den sitter godt uansett vær og vind, er enkel å tilpasse både kolbe og kinnkam til egen preferanse og fungerer bra til de fleste jaktformer. Stokken fører med seg noen gram ekstra kontra en standard stokk, men disse drasser jeg gledelig på. Howaen har også justerbart h.a.c.t avtrekk som kan justeres som jeg også liker. Jeg gikk for rifla i .308W grunnet tilgang på rimelig ammunisjon og trives godt med det kaliberet. Om jeg skal pirke på noe kunne hevearmsvandringen vært kortere for kjappe omladninger, også trenger avtrekket litt kjærlighet fra fabrikk etter min smak. Så; Prøv litt forskjellig og se hva som passer deg. Det meste fungerer godt nok. Prøv Tikka sin T3 (x og ss), Howa 1500, Browning X-Bolt og Weatherby Vanguard (Egt samme rifle som Howa) og vurder hva du liker best. Du skriver du har optikk, og det er her ordtaket "Man får hva man betaler for" begynner å gjelde, da kvalitetsoptikk man kan stole på fort koster noen kroner. Lykke til i jakten på børse! 😄
 5. Heisann! Har akkurat gått til innkjøp av Peltor WS Sporttac aktive hørselvern med bluetooth på. Har et ønske om å kunne bruke disse på jaktradioen min når jeg sitter på post og lurer dermed på om noen benytter seg av en lignende løsning. Tviler for at det fungerer godt nok til å kunne gå/drive med, men er verdt å prøve da jeg somregel går med jaktradioen i radiolomma på Vorn hjort. Hadde vært kjekt å slippe krigen med hodesettkabelen hver enda gang man skal ta av/på klær eller sekk. Lurer på om det fins en løsning til en av jaktradioene jeg har idag (Zodiac Team pro og Icom Prohunt Compact) eller om jeg må gå til innkjøp av Icom prohunt Advanced da det er eneste radio jeg kjenner til med BT originalt. Har sett det fins et par adaptere som kan monteres i jaktradioen som skal gi bluetooth-kompitabilitet, men er litt nysgjerrig på hvilken mic-løsning folk bruker da jeg er litt usikker på om det er mikrofon på hørselvernet som kan benyttes til jaktradio mtp nøkling osv. Noen som har erfaringer eller visdom de vil dele? 🤔
 6. Okei, Skjønner. Howaen er i .308W, kanskje vital info å ha med ja. Får se hvor mange dyr som blir felt, bor i Nordland så årets kvote på steinkobber her var 145 dyr. Har registrert at det er MYE sel i laksevassdragene rundtomkring, derav interessen for å tynne ut bestanden rundt elveutløpene. Målsettingen er så mange dyr som overhodet mulig, men får se hva det blir til.
 7. Heisann! Har søkt om tillatelse/jaktlisens på kystsel for å forlenge jaktsesongen noe. Har aldri skutt sel selv før, kun vært med hvor andre har felt dyr så har altså ikke noen særlig erfaring med denne jaktformen. Lurer altså på hvilken ammunisjon det er som gjelder når det kommer til felling av disse spekk-klumpene. Bruker normalt Norma's Oryx på elg som forøvrig er eneste storviltet jeg aktivt jakter på og har vært fornøyd med den til det bruket. Har registrert at flere bruker diverse nosler og fusion og vet disse er noe rimeligere enn Norma. Har også sett litt på Norma Tipstrike, men må ærlig innrømme at jeg synes 40-50kr smellet er vel heftig for seljakta. Er forøvrig også inneforstått med at fellesnevneren er høyekspanderende hurtiggående prosjektiler er å foretrekke på denne jaktformen, men ønsker å høre litt med andre som kanskje har erfaring på dette feltet angående valg av ammunisjon her. Også verdt å nevne at jeg ikke driver med lading selv (enda), så må være diskvare. Ammunisjonen skal pakkes i en Howa 1500 med vanlig løp (1-8 stigning om jeg husker helt feil)
 8. Det ser ut som om Howa har vunnet mange tester.. villmarksliv kåret den jo til beste kjøp av samtlige i 2008 Det er så mange gode svar å responser at det virker som om uansett hvilken rifle jeg velger kommer jeg til å bli storfornøyd! det virker på meg som om det kan være smak og behag hvilken rifle man vil ha, men en kikkert som er god kvalitet!
 9. + at howaen ble kåret til vinner i en test mellom Howa 1500, Blaser r93, Mannlicher Halvstock, Tikka T3 hunter, Sako 85 Hunter, Antonio Zoli Lyx, Browning A-Bolt hunter og Remington 700 BDL. Dette er konkurenter som ligger godt over i pris! Må bare innrømme at det heller mer og mer mot Howaen! men er redd at jeg skal bli sittende med den følelsen etter 2 måneder "Hvorfor gjorde du det?" hvis jeg kjøper howa istedenfor Tikka.. testen: ( http://www.testfakta.se/Mediaarkiv/Doku ... /16464.pdf )
 10. Ser at mange sier at howaen har "Ruskete" avtrekk, eller at det er noe rart med avtrekket? er ikke sikker på hva ruskete betyr?
 11. Er det ikke magasin på Howaen og? det står jo: Magasin: Underhengslet 4+1? Bladet Jeger hadde jo testet presisjonen på Howa Hogue i 6.5x55 og gitt den kjempekritikk?
 12. så hvis grensa på budsjettet ligger på 15000, burde jeg istedenfor rifle til 10000 og kikkert til 5000, bruke 5000 på rifle og 10000 på kikkert? Tror Nikko stirling diamond fikk meget god kritikk iforhold til prisen. trodde Schultz & Larsen lå på 20k+ Trodde en rifle med god kvalitet og god levetid var viktigere enn en kikkert. Kikkerten kan jo byttes ut hvis den blir fylt med vann eller hvis den knuses. Skal vel mye til for at jeg ikke skal kunne se elgen gjennom kikkerten! Det er klar forskjell på kikkertsikter, ja, men tilogmed de kikkertene som er nederst i sortimentet funker for meg. Kikkerten jeg har på luftgeværet kostet 1000 kr, så når jeg skulle skyte med faren min sin LakeLander i 308 med en leupold til 10000 var det ikke tvil om at det var HAV av forskjell! men som sagt, som førstegangsjeger trenger man ikke det beste av det beste.
 13. Fikk høre fra en kompis at han mente at Husquarna var "det gamle" Schultz & Larsen, men stusser enda på hvorfor det er så billig da.. Vil jo selfølgelig (som alle andre) ha mest mulig rifle for pengene. Både Tikkaen og Howaen har fått god kritikk på hver sine punkter.. Howaen er vel litt mer presis og billigere, men Tikkaen har noe av samme presisjonen, litt under howaen og bedre kvalitet, men er da et hakk dyrere.. Klarer liksom ikke helt å bestemme meg om di extra tusene er verdt det..
 14. Lukta litt på denne også ( http://www.finn.no/finn/torget/tilsalgs ... e=30813685 ) men var usikker på kvaliteten på Husquarna rifle med tanke på at vaskemaskinen og komfyren vår er samme merket..
 15. Men synes prisen på t3 med en brukbar kikkert begynner å bli litt i høyeste laget når den havner på rundt 18000 med en brukbar kikkert, demper og tofot så hvis Howa er omtrent samme kvalitet og ytelse til en pris på 12000 så virker jo det som det bedre kjøp.. er de 6000 kronene verd det? selve riflen er jo forholdvis rimelig til 9000 i stainless versjonen men må jo sikkert opp i en 5-6k for en ordentlig kikkert er jo åpen for andre forslag på rifler! men hadde bare sedd meg ut T3'en og Hogue'n.
×
×
 • Create New...