Jump to content

wibroy

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

wibroy's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Skal sjekke lengden med avstandsmåler på torsdag men mye over 500 er det ikke da det var en blink like bak 500-meters blinkene jeg siktet på.. (stålplate). Har Tikka t3 med lyddemper som er skutt inn på hundre meter. Legger inn infoen i strelok nå så får jeg teste på nytt til torsdag Takk
  2. Noen som vet hvordan man definerer Strelok med partizan sin ammo? 6,5x55 FMJ BT 9,0g 139gr. bullet length, inches? Bullet diameter, Inches? Bullet weight, grains: 139 Ballistic coefficient: 0,529? Bullet speed, m/s: 775? Kjøpte programmet da det skulle være en patron/kuledatabase der som såvidt er riktig bortsett fra at ingen partizan-patroner ligger der Prøvde på skytebanen på 500 meter (vindstille og rett frem) men måtte skru ca 70 klikk for å treffe blinken.. I strelok får jeg aldri mere enn 56 klikk. Har Leopold VX-R 4-12-50 firedot duplex (som ligger inne i databasen på strelok pro).
  3. Hei! Driver å sjekker ut muligheter for å få ettermontert kulekomp på min Leupold VX-R 4-12-50 firedot duplex.. Ser noen her har montert en stoney K-1L på den ved at man har vippet av plast koppen man originalt justerer på men er redd for å ødelegge den da det virker som den sitter fast? Er det en annen modell jeg har av vx-r mon tro? Fulgte ikke med noen bruksanvisning fra Leopold om hvordan man gjør det og finner ikke på nettet heller.. Slik ser min ut.. http://postimg.org/image/w1igbgqlf http://postimg.org/image/ff0w2dxnn http://postimg.org/image/i6k5szw6b Ett annet spørsmål.. hvordan fungerer den stoney-saken med tanke på at man ikke oppgir noen gram på kule/krutt som man må gjøre med den orignale fra leopold? er det fremdeles 1 klikk per 100 meter?
  4. javel.. så 6-7 kruttkorn ved minimum load av type N150 kan altså gi våpensprengning... vet ikke om jeg skal le eller gråte Gikk jo bare opp til 41.3 grain på prøveskudda der 41.5 var max load så da er jeg jo innenfor alikevel.. takk for gode svar og god natt!
  5. Still alive Måtte skaffe meg ett skyvelære først men nå har jeg ladet mine første 9 skudd (brukte 0,5 grain intervall) Trodde virkelig ikke at målingen var så nøyaktig som ned til KRUTTKORN men men.. skal prøve meg med ett spørsmål til før det hagler inn med svar.. hehe Hvor nøyaktig trenger man å være angående grain? Bare jeg rørte på kruttet som lå på kruttvekta så kunne vekta endre seg +- ca 0.16 grain tilsvarende opp til 6-7 kruttkorn og det ble litt ekstrajobb å måle på nytt flere ganger for å dobbeltsjekke.
  6. Hehe Har lest litt av ladeboken på nettet men spør og graver litt for å være på den sikre siden.. og.. man trenger vel strengt tatt ikke være professor i hjemmelading for å lade noen patroner. alltid lært at det er bedre å spørre en gang for mye enn en gang for lite ps.. "Når det gjelder dine mål for presisjon, og du har en Tikka i 6,5x55, så handler det ikke om 9'ere eller 10'ere, men hvor i innertieren du treffer." hvor i 10`ern jeg treffer ja.. er jo glad hver gang jeg treffer 10`ern på 100 meter i det hele tatt
  7. Skjønner.. men hvis jeg treffer 9 eller 10 på blinken som jeg bruker å gjøre på 100 meter ved for eksempel 2 ladning på 38,3 grains så trenger man vel ikke å finjustere kanskje? eller.. bør kanskje prøve ny serie med 0,4 og 0,2 nedover for å se om det blir dårligere Og.. kan det fare for våpensprengning ved max ladning på 41.5 grains?
  8. 1 grains intervall.. det er ikke for mye? I så fall holder det med max 4 patroner bare
  9. Hei! Da har jeg kjøpt 1000 stk 6.5 grams Lapua scenar gb504 og 3.5 kg med Vihtavuori N150 samt cci large rifle primers no. 200. Ser i ladetabellen på på Vihtavuori sin hjemmeside angående startloads og maximumloads på denne kula/kruttet er 37.3 grains til max 41.5 grains. Det jeg lurer på er om jeg skal begynne å lade for eks 5 patroner med 37.3 grains og teste? bommer jeg på skiva så øker jeg med.. hvor mange grains? Kan jo bli mange ganger til skytebanen før jeg finner riktig kruttmengde.. Eller bør jeg lade med litt mere enn minimumsload første gang? Skal skyte med en Tikka T3 med lyddemper.
  10. Tar med Tikka`n tenker jeg så får jeg sjekke ut når jeg kommer dit opp om det er lovelig/forsvarlig.. Ble inspirert av en utrolig bra toppjaktfilm for en god stund siden og det ser jo unektelig ut som dem skyter fuglene i tretoppene på senhøsten i finland.. Lite snø i første halvdel av filmen iallefall
  11. Sjøli Viltlag (https://www.inatur.no/jakt/51d55c7fe4b0 ... i-rendalen) Sett igjennom all dokumentasjon men finner ikke noe som sier ja eller nei..
  12. Skal på småviltjakt etter skogsfugl/rype i Rendalen til uka og lurer på om det er restriksjoner mot å skyte tiur e.l med rifle? Vet at toppjakt egentlig er forbeholdt vinteren men kan jo hende man ser en tiur i toppen av ei furu Er det noen lover angående toppjakt på høsten?
  13. Her kom det flere gode forslag.. skal se igjennom forslagene før jeg bestemmer meg for hva jeg gjør Takk takk
  14. hva med denne "pakken" Kule: .264 (6.5) Nosler 140gr Custom Competition HPBT Tennhetter: CCI 200 STD LARGE RIFLE PRIMER Krutt: Vithavuori N-550 Så.. blir det for lite eller for mye krutt med N-550 med nosler 140gr? med kruttmåleren jeg har? Ser ifølge lista så blir det 40.4 grains med dipperen som følger med med denne krutttypen.. (har en liten gullvekt som kan brukes for å justere men hadde kanskje vært greit å unngå det om man skal lade 300 patroner).. Eventuelt annet krutt som passer bedre?
  15. Hmm.. kjøpte denne enkle ladegreia for å slippe å lese så øyet ble stort og vått da men.. Har deprimet alle patrone og klar til neste step.. må bare kjøpe riktig krutt, primers og kuler.. som egentlig var spørsmålet her
×
×
  • Create New...