Jump to content

davidgilmour

Members
  • Posts

    11
  • Joined

  • Last visited

About davidgilmour

  • Birthday 09/20/1981

davidgilmour's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Da har Blaser R8 Professional i 6.5 kommet i hus og jeg er veldig, veldig glad! Men jeg har 2 utfordringer - det fremste festet på blasermontasjen er for slapt, men justeringsskruen står bom fast! Har faktisk bøyd vekk et skrujern.. Det andre er at jeg synes at avtrekket kryper inniblant - en halv millimeter eller noe i den duren - kan det være den nye tilbakestillingsmekanismen av avtrekket som er synderen? Noen som har opplevd / funnet ut av dette?
  2. @Griffen Hei! Hvilken tofot har du på R8'en?
  3. Hei! Fikk en VersPod i posten i går og den er kjempefin, men jeg finner den litt tung mtp. å gå lengre turer i fjellet med etter hjorten. Noen som har noen lettere alternativ til VersaPod, men som har samme festeanretning?
  4. Fulgte denne oppskriften nå nettopp! Fantastisk! Rett og slett! Og ikke minst kjapt! Jeg skulle for min del kunne dratt mørningen ennå lengre, men det holdt til at måltidet ble en suksess.
  5. Kom til steg 2 jeg - får vridd ytterhylsen ca 3 mm, så sitter den BOM fast.. Noen erfaringer/tips rundt dette?
  6. Stod og tittet gjennom Zeiss Victory HT 3-12x56 og en Swarovski Z6i 2.5-15x56 for ikke lenge siden. Swaroen virker som sagt før litt mer åpen enn Zeissen, men lysdot'en føltes stor som en 50-øring for å sette det litt på spissen, og det passer ikke min bruk. Mener at lysdot'en må strebe etter å være så liten, klar og lite dominerende som overhodet mulig. Før dette hadde jeg gått og psyket meg opp til å gå for Swaroen i snart 2 mnd selv om prisen var godt over HT'ens 14690,- Jeg fortalt meg selv at å kunne ha 15x forstørrelse samt aksellerometerbasert av/på av lysdot'en var verdt dette. Men etter å ha kikket gjennom begge kikkertene så sto 2 ting klart for meg: 1: Auto on/off på lysdot'en er en gimmick når det gjelder praktisk jakt og batterisbesparelse. Disse dot'ene trekker minimalt med batteri uansett, og om Zeiss har auto-off etter 4 timer, så tenker jeg at jeg kan leve med å kjøpe ett ekstra batteri pr. 2 år med bruk 2: Å betale ekstra for å gå opp fra 12x til 15x forstørrelse er (for mitt bruk) totalt bortkastet - fra 12x til 15x på Swaroen var det veldig liten reell forskjell. Det er sånn som gjør seg mer på papiret enn i praktisk jakt (det samme synes jeg forøvrig gjelder det om 95% lysgjennomgang på HT-serien). Så jeg endte med å gå for Zeissen og gikk bort til Winge-stand'en beredt på å fleske ut kr. 16 490 - da jeg fikk messepris på kr. 13 800,- stod valget ennå klarere for meg og jeg endte følgelig opp med HT'en. Men når det er sagt, kunne jeg veldig gjerne tenkt meg Z6i'en om Swarovski hadde gjort noe med lysdot'en sin og ikke minst prisnivået sitt - for det er det absolutt peneste kikkertsiktet på markedet og jeg har siklet lenge etter det Uansett, å betale 13 800 for en HT 3-12x56 er snart 9 000 mindre enn for en Z6i 2.5-15x56 og det er ikke en optisk forskjell i verden som er verdt den prisforskjellen - spesielt ikke når man sammeligner top of the line Zeiss mot Swaro der forskjellene tross alt er marginale. Har kun 1 jaktsesong under beltet, men for min del handler det å velge optikk om praktisk bruk og sunn fornuft sett i forhold til bruksmønster.
  7. Ok - og hva med de store bukkene? Skal man aktivt gå inn og avskyte de som har peaket sånn at de sterke, yngre bukkene får komme til, eller skal naturen gå sin gang her? Takk for svar forresten!
  8. Hei! Vi har et jaktvald på ca 5800 mål der vi har mye rådyr, men dessverre ganske lite hjort. Det finnes en liten hjortestamme der, men hva kan vi gjøre for å hjelpe denne å vokse? Hva er en god forvaltningsstrategi når det kommer til avskytning og foretak som kan hjelpe hjortestammen til å få en sunn vekst? Alle tips mottaes med takk.
  9. Takk for gode svar - har hørt at Berettaer er evighetsmaskiner, så jeg skal prøve å prute den nedpå 10 000 - får jeg den for det blir jeg fornøyd, hvis ikke så får impulsiviteten bestemme hva resultatet blir. Har skutt med en nyere SP og den passet meg bra - satser på at de ikke har gjort så veldig mye med stokken de siste 10 årene?
  10. Hei - lurer på å kjøpe en Beretta Silver Pigeon 2000-modell med koffert til kr. 11 000 fra en venn av en venn. Hagla har ca 2000 skudd på samvittigheten, men her ikke noe slark av noe slag eller skader. Alternativet vil være å kjøpe en ny Lanber-hagle til 10500 kr. Hva ville dere gjort? Og kommer jeg til å ha hagle i mange år om jeg kjøper Berettaen med forbehold om at jeg vedlikeholder den godt, eller vil det typisk komme dyre reparasjoner på grunnlag av bruken? Alle svar taes imot med takk. -Christian
×
×
  • Create New...