Jump to content

GLarsen

Members
  • Posts

    286
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by GLarsen

  1. Du må holde opp med det tullet der Jobbe flere uker i strekk... kom deg på bana i stedet... hehe
  2. Godt å se at du har kommet skikkelig i gang med prosjektet! Følger deg videre
  3. Tja, hva med en Vitara? En slik: http://www.finn.no/finn/car/used/object ... rough=true Finnes mange: Hilux, LC, Hiace, 4Runner, Patrol, Pajero, KC/Navara, L200, L300, L400, Campo, Santa Fe, Terracan, Ranger, GW, Land Rover, Jeep osv. I tillegg til "vanlige" biler med 4x4. Det største problemet ditt for å finne en bil, er budsjettet. I den prisklassen der, spesielt på alt av asiater og de andre større 4x4-bilene, så må du være veldig obs på rust, rust, rust og rust, for ikke å glemme rust Teknisk så er de ofte bra, så lenge eierene har vedlikeholdt de. Mange av de jeg har nevnt er relativt uslitelige. Kom med litt mer du ønsker, så er det litt lettere å nevne noen modeller. Pickup? Kassebil? Personbil? Sedan/stv? Liten bil? Stor bil?
  4. Litt OT, men 9,3x62 er også fint å trene rekyl med Jeg kjøpte meg en Mauser i det i fjor, til litt andre prosjekter egentlig. Men jeg skyter bedre med 6,5x55 etter at jeg har skutt litt med 9,3'n
  5. Du kan da ikke si noe sånt uten å legge ut bilder!
  6. Hiace'n er levert med motor den, bare ikke i Norge...
  7. Tja, hva med en Mauser i .22LR? Solid og tilnærmet uslitelig De er enkeltskudd, noe som kan være både en ulempe og en fordel. Billige er de også. En Brno2, som er bestefaren til CZ45x er stort sett bra nok til de fleste. Skal du ha god presisjon, så er Anshutz og Sauer STR to gode kandidater. Men de koster mere også.
  8. Regnet med at det var noen som hadde gjort det ja, hadde vært merkelig ellers Men da fikk jeg en tråd til å lese i kveld.
  9. Det bør da gå å klemme ned ei 6,5x55 hylse til .22 kule? Da er ihvertfall problemet med støtbunn borte, men det dukker kanskje opp et par andre problemer
  10. Mener du finner noen solceller på www.dx.com. Holdbarhet vet jeg ikke, men billig er det Ekte kinavare.
  11. Jeg har prøvd 5skudd med 55gr N560. De ga noe over 1000m/s i rifla mi. Prøver du, så er det på egen risiko.
  12. Vi brukte det før som kulefanger på feltstevner, og de holdt da fint en vinter med to stevner og litt trening. Så regner med at du har kulefanger lenge
  13. Det høres bra ut. Takk skal du ha!
  14. Vet du om det er han http://www.jaktogfriluft.no/ på Gjøvik bruker? Har hørt at de bruker en bra børsemaker i det området der.
  15. Jeg kjenner verken til merket, forhandler eller person. Men på generelt grunnlag, så blir jeg skeptisk av å lese annonser med stor skrift og mange utropstegn. Og da spesielt ifra forhandler.
  16. Direkte kopiert ifra skytterkontoret: 500 RA/SIERRA Kuler 6,5 9,1g/140gr. 2,11 500 RA/SIERRA Kuler 6,5 9,3g/144gr. 2,11 500 RA/Rekrutt SIERRA Kuler 6,5 6,5g/100gr. 1,90 500 RA/SIERRA Kuler 6,5 8,0g/123gr. 2,11 2000 HORNADY A‐MAX Kuler 6,5 9,1g/140gr. 1,75 500 RA/SIERRA Kuler 6,5 ‐ MolyCoat 9.3g/144gr. 2,16 500 RA/SIERRA Kuler 6,5 ‐ MolyCoat 6.5g/100gr. 2,02 500 RA/SIERRA Kuler 6,5 ‐ MolyCoat 8,0g/123gr. 2,16 http://www.dfs.no/nettbutikk-og-salg/be ... mmunisjon/ Er ikke umulig at det kommer en prisendring i nærmeste framtid, siden lista er et år gammel, med prisendring i mai.
  17. Klar over at det er enklere krav (fra forbundets side) for å begynne med DFS-rifle skyting. Men det er ikke noe problem å få 3-4 (eller mer) til dynamisk heller, så lenge man er aktiv. Jeg oppfattet GLarsen til å mene at så lenge man var medlem av DFS så kunne man kjøpe våpen, i type og antall, etter eget forgodt befinnende. Det er godt mulig at han og jeg har forskjellig oppfatning av hva som utgjør "mye" våpen, og at jeg misforsto han på bakgrunn av det. At han har fått godkjent det han har søkt om blir mer forståelig nå han sier han har to rifler. Det forbauser meg vel ikke heller at våpenkontorene rundt forbi er mer vennlig innstillt til STR til DFS enn AR til DSSN. Her har høggern mer eller mindre fått frem det jeg prøvde å få frem, bare det at jeg er mye dårligere til å forklare meg Og jeg mener fremdeles at det ikke vil bli noe problem for en DFS'er å få godkjent ei rifle i 5,56 selv om han/hun har ei rifle i 6,5 ifra før, vil ikke overraske meg om det går selv om han/hun har ei i 7,62 også. (Og ja, jeg vet at jeg ikke skriver fulle betegnelser på patronene) Pr dags dato, så er det 3 kaliber som er godkjent ifra DFS til bruk i STR for bruk i konkurranse i DFS-regi: 6.400 Sauer 200 STR Sauer 200 STR (Scandinavian Target Rifle) var fra og med 1/1-90 godkjent for bruk i Det frivillige Skyttervesen i kal. 6,5, 7,62 NATO og kal. .22. Så 5,56 skal ikke kunne godkjennes til DFS-bruk nå, men mulignes på sensommeren.
  18. Jeg kjenner ingen der, så det gjør meg absolutt ingenting. Har bare levert søknader på mitt lokale kontor, og de har videresendt de. Har .22LR og 6,5x55 godkjent på meg selv, som konkurransevåpen.
  19. Hvis det går igjennom med 5,56, så skal jeg levere en søknad på ny rifle i 5,56, med kun konkurranse og medlemskap i DFS tilknyttet skytterlag. Ikek fordi jeg har tenkt å kjøpe det, men så får vi se hva som skjer.
  20. Noen regler å henvise til har jeg ikke, har ikke lett heller. Da det ikke har vært behov for noe mere enn en enkel søknad, verken for meg eller de som jeg vet om som har søkt de siste årene. Men jeg kan godt legge meg flat og si at jeg tok feil jeg Ut ifra dette har, så har alle i DFS tilgang til minst tre våpen. Og dermed er det en konstruert problem å ikke få godkjent en våpensøknad i 5,56. En til inne bruk, dvs .22LR. En til felt, dvs 6,5x55. Og en til banebruk, 5,56.
  21. Jeg skrev nok litt feil, det jeg prøvde å få frem, er at det er forskjeller i hvordan søknadsprossesen foregår med rifle og håndvåpen. Er mye strengere på håndvåpen. For oss i DFS, så er det faktisk nok med medlemskap i et skytterlag som er tilsluttet DFS. Det finnes ikke noe krav til aktivitet som på håndvåpen. Så hvis du melder deg inn i et skytterlag tilsuttet DFS, så kan du levere søknad på våpenkontoret samme dag med kopi av medlemskortet. Og ang resservevåpen, jeg har ikke fått noen spørsmål når jeg har levert søknadene, bare fått de igjen godkjent etter noen uker. Skal levere inn en søknad på komplett STR i .22LR utpå våren/sommeren en gang, og regner med at det går greit igjennom også. Og hvis 5,56 blir godkjent, så regner jeg med at den søknaden går glatt igjennom også, hvis jeg skulle finne på å søke. Og sier de noe på det, så er .22LR til innendørs, 6,5x55 til felt og 5,56 til bane. DFS har absolutt sine fordeler, selv om de til tider er både sirumpa og treige. Men uten de, så hadde det stått stusselig til for mange.
  22. Nå er det ikke behovsprøving i DFS på våpen. Har selv 4 stk registret på meg selv for konkurransebruk, to .22LR og to 6,5x55. Så å få inn en eller to i 5,56 bør ikke være noe problem.
  23. Hvordan Kragen er i .22LR kan jeg ikke uttale meg om, da jeg ikke har prøvd en, bare sett de Jeg ble selv overrasket over hvor bra jeg skaut med den, det kan jo ha noe med at det er den jeg er opplært til å skyte med og Du kan jo prøve å legge ut en annonse her: https://www.facebook.com/groups/100541070023837/ Det ligger en på finn: http://www.finn.no/finn/torget/annonse? ... ery=mauser "Problemet" med den, er at diopteret er grovknept. Har likt diopter på 6,5x55 Mauser'n i skapet, og et knepp på 100m med den, er i underkant av 1,5cm. Akkurat mål vet jeg ikke. Ang Walther og Anschutz, jeg er ikke sikker på om de er godkjent brukt av seniorer, for ungdomsskyttere er ihvertfall Anschutz godkjent. Men jeg mener at ungdomsskyttere kan skyte med stort sett alt av .22LR med diopter.
×
×
  • Create New...