Jump to content

heman

Members
  • Posts

    48
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

heman's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

2

Reputation

  1. heman

    Heman’s kniver

    Takk! Du er en viktig inspirasjonskilde
  2. heman

    Heman’s kniver

    Nå har jeg fått tatt noen skikkelige bilder av knivene jeg har laget til nå. De ligger i rekkefølgen de er laget på de to første bildene.
  3. heman

    Påbegynt kniv nr. 9

    Tusen takk for svar! Da var det så enkelt (og vanskelig) som jeg tenkte. Det ser utrolig flott ut så det er noe jeg tror jeg må prøve!
  4. heman

    Påbegynt kniv nr. 9

    Hvordan går man frem ved innfelling av noe i bakholken?
  5. heman

    Påbegynt kniv nr. 9

    Synes også den var flott! Fin form
  6. Både videoen og tråden til Haretex har oppfølgere som viser hvordan slire lages når du har kommet så langt.
  7. Kjøp inn et stykke fin valbjørk og følg instruksene i denne videoen, så vil du tilslutt sitte igjen med en fin kniv. Vil du ha mer utfordring, og desto finere resultat kan du følge oppskriften i denne flotte tråden fra Haretex : Lykke til!
  8. heman

    Heman’s kniver

    Her er et bilde med slire. Helt klart stort forbedringspotensial, men kniven sitter fint og henger greit i beltet.
  9. heman

    Heman’s kniver

    Det er mye inspirasjon å hente på din Facebook-side også Hermansen! Gøy å høre Seawolf! Det motiverer til å prøve å gå egne veier
  10. heman

    Heman’s kniver

    Tusen takk for tilbakemelding! Dette er kniv nummer 3 og 4 jeg har laget. Nummer 1 har jeg ikke bilde av, men det skal jeg få tatt og legge ut. Nummer 2 finnes ikke lenger (ble for stygg..) Helt enig med deg når det gjelder nummer 4. Hadde en plan i hodet, men alt ble bare surr underveis. Lærerikt var det i alle fall
  11. heman

    Heman’s kniver

    De siste månedene har jeg lest alt jeg har kommet over av tips og triks her inne, og resultatet av det tenker jeg å poste i denne tråden.
  12. Hørtes ikke dumt ut! Men vanskelig å følge anbefalingen om en tykkelse på bare 2cm...
  13. heman

    Knivstål FAQ

    Jeg har fått tilbud om å låne en esse på lørdag, og jeg har ikke stål. Jeg har aldri smidd før og regner ikke med å få laget noe veldig fantastisk. Mest for å lære. Jeg har sett på YouTube at gamle filer smis om til kniver. Det kan jeg jo klare å få tak i på så kort tid. Er det en god plan, eller har noen et annet godt forslag?
  14. Tusen takk for svar! Jeg har allerede googlet meg frem til at lim er lurt, så til nå har det gått bra med nesten alle. Bare et par som har fått små sprekker. Men tror jeg må gå for tipset med plast, da kjelleren min er like varm og tørr som resten av huset. Hehe!
  15. Jeg fikk for noen uker siden tak i en stubbe av et plommetre. Har nå saget den opp i emner. Må jeg nå forsegle disse i endeveden før de legges til tørk? Jeg har også fått en kubbe med tørr plommeved av svigerfar. Han forventer nok en kniv i retur. Har dere råd til hvordan jeg får best resultat med farge, liv, spill og finish på plommetre? Siste spørsmål! Er kvist et problem? Takk for et supert forum?
×
×
  • Create New...