Jump to content

Eley

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Eley

  1. Til høstens jakt skal jeg unne meg en Baikal Taiga 12/.223. Tenker å bruke den til skogsfugljakt, åtejakt på rev og evnt. duer på lengre hold. Men er i stor tvil om jeg skal klinke til med et kikkertsikte med lav forstørrelse, eller rett og slett et åpent rødpunkt? Regner med at folk sitter på litt erfaring her, hva vil dere anbefale?
  2. Driver allerede på "heltid" som rifleskytter, så blir nok lite aktuelt...
  3. Takker, skulle lett bedre før jeg så hemningsløst kastet ut en tråd om dette. Det var synd da... jaja, får drasse rundt på ei rifle da
  4. Har planer om å begynne med fangst av rev med feller som fanger levende. Det eneste våpnet jeg har per dags dato er en kaliber 12 pumpehagle, som jeg vil tro gjør det unødvendig sølete under avlivning... Hadde derfor vært ekstremt praktisk med en .22lr revolver. Tror dere avliving av fanget vilt vil være god nok grunn til å få innvilget søknad? Og hvordan er søknadsprosedyren på pistol, samme som andre våpen?
  5. Samme problem her, bare at det er om duer! Dårlig duetrekk og manglende hagleferdigheter har gitt dårlig med avkastning. Dermed har jeg rett som det er drømt at jeg har skutt due! For å så våkne opp, veldig, veldig skuffet. Men til helga skal jeg til en kamerat med erteåker og et sinnsykt duetrekk, da blir det andre boller
  6. Skrøt han av at han kompenserte for coriolis-effekten og eller?
  7. Havørna er større enn kongeørna, men det kan fortsatt være noe i det du sier. Har hørt om konflikter mellom havørn og kongeørn, der havørna rett og slett har fått skikkelig juling! Tøffing den kongeørna!
  8. Kvotejakt trengs på alle rovdyr, det er det ingen tvil om. Men om ørnebestanden trengs å tynnes ut er jeg neimen ikke sikker på. Men vi sliter jo nok med å få lisens på ulven, så tvilsomt at vi får det på rovfugl (temmelig sikker på at ulven tar mer husdyr).
  9. Har du noen kilder på akkurat dette? Norske måkebestander minker som bare det, hvertfall krykkje, svartbak, polarmåke og sildemåke. Ingen kilder nei, men det er et kjent problem. Kystlinjene okkuperes av strender og hytter, og søken for føde blir hardere. Derfor søker måkene logisk nok til steder det er lettere å skaffe mat, som i byen eller på, nettopp, fjellet
  10. Enig her. De jaktbare artene skiller seg såpass fra de ikke jaktbare måkene. Vil vel tro det er det samme for deg om du skyter en gråmake eller en fiskemåke?
  11. Nei, men får vi ikke ned måkebestanden snart, så kommer de til å utrydde rypene vi har her i landet! Jævlene trekker høyere og høyere til fjells, hvor de raner rypereir for egg og kyllinger.
  12. Kort og grei sammenligning over nevnte arter: Svartbak og Sildemåke -> Begge er sorte på oversiden på vingen, men Svartbaken er VESENTLIG større, ikke til å ta feil av. Dessuten er sildemåka mye sjeldnere, så den vil lettere skille seg ut fra måkeflokken. Polarmåke og Gråmåke -> Nokså like i størrelse og farger, men polarmåka er lysere i fargen, og mangler de sorte vingespissene vi finner hos hettemåke, fiskemåke og gråmåke. Dessuten har vi bare polarmåka her på vintern som regel. Sør i landet er jo polarmåka latterlig sjelden. Fiskemåke og Hettemåke -> I vinterdrakt har hettemåka en svart "prikk" bak øyet, samt et rødt nebb. Dessuten kan man skilne de på vingespissene, der Fiskemåka har en hvit "flekk" i det svarte, mens hettemåka har rent svarte spisser. Skilne på måkeartene våre krever mye trening, det kan jeg skrive under på etter flere år som aktiv fuglekikker!
  13. Nærmere 10 000 rifleskudd i året kanskje. Men det er .22 og i NSF...
  14. Duene er overhodet ikke interessert i lokkeduene mine. Setter de riktig vei og i riktig formasjon. Tror muligens jeg har den plastversjonen som "glinser" i sola, kan det være derfor?
  15. Blir jo nesten for lett! hehehe
  16. Eley

    Smålom

    Er vel inget særskilt grunnlag for at det skal jaktes på lom. For det første er ikke bestanden veldig stor, for det andre er de svært svært sky. Har aldri kommet meg nærmere enn 70 meter på lom, de dykker og dukker opp på andre siden av vannet, eller så forsvinner de sporløst. Og hva skal du skyte lomen for? Kjempeartige og "mystiske" fugler. Om du har hørt den karakteristiske sangen til Storlom så skjønner du hva jeg mener
  17. Typisk erteåker. Bare at nå på denne tiden av året er plantene brune og ser "visne" ut.
  18. Funnet fire revehi oppi skogen her nå, lover bra
  19. Hehe, han kameraten min har ihvertfall vært heldig i erteåkeren så langt, så der er det håp. Men på de 300 måla jeg har disponibelt hjemme er det glissent gett.
  20. Har ihvertfall vært stusslig på min havreåker. Skal til en kamerat i helga, han har erter Så får håpe dua er mer villig der!
  21. Prøvd meg en stund nå på duejakt i en havreåker, og selv med den dypeste kamuflasje og 15stk lokkeduer i rett formasjon mot vinden, så vil ikke en eneste due ta turen nedom. Like frustrerende hver gang, når jeg ser dueflokken passere rett over jordet uten den minste interesse. Derfor har jeg begynt å lure, kan det være havren som er uinteressant? Vet havrefrøet er kapslet inn og kanskje uinteressant for dua om det er lettere matkilder tilgjengelig? Noen som har erfaringer å dele om dette?
  22. Fant ut at dette kanskje var lagt inn på feil sted. Moderator vil kanskje flytte innlegget til "Hagle" isteden?
  23. Har en Weatherby PA-08 pumpehagle og har vurdert å kjøpe inn et X3M1 rødpunktsikte http://jaktfall.no/index.php?nr=90&case ... =736&start Noen som har erfaring med siktet, og noen som vet om den kan monteres på hagla mi?
×
×
  • Create New...