Jump to content

Nymfejeger

Members
 • Content Count

  49
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

0 Neutral
 1. http://www.utmarka.net/design/index.php/jegerproven" target="_blank Tok Jegerprøven for noen år siden og spørsmålene var så og si identisk med denne prøven. De siste årene har eksamen bestått av flere spørsmål fra hundeloven, noe denne testen tydeligvis har tatt hensyn til. Dette er vel også den nyeste prøven som ligger på nett..
 2. Vi kan bare prise oss lykkelige over å ha et aktiv forbund som jobber for våre saker! Blykampen spisser seg til
 3. Den er jeg enig i Vømmøl! Mener også at jeg ikke trenger å vite hva en halsene hund er for å drive med jakt! De tar vel mye av dette med for å integrere hundeloven. Synes faktisk at spørsmål angående hundeloven skulle blitt fjernet fra eksamen! Man trenger ikke hund for å jakte, og bestemmer man seg for å anskaffe hund til bruk på jakt, så regner jeg med man leser seg opp å har den kunnskapen man trenger, FØR man anskaffer seg en jakthund!
 4. Dette kan derimot endre seg. NJFF ber DN om lengre jakttider
 5. Nå vil jeg tørre å påstå at norske myndigheter har gått langt med å allerede begrense mye av toppjakt i Norge. Når man stenger toppjakta 23. Desember, så har man innskrenket denne jaktformen så mye som mulig - før det bryter ut tog i gatene.
 6. Jeg fikk spørsmål på jegerprøven om å identifisere hunderaser ved hjelp av bilder (Tok den i 2009), så bak mål er den nok ikke..
 7. Prøvde å ta testen på nytt og fikk spørsmålet dere prater om, men da var det riktige svaret Nei og ikke begge deler. Kan hende det var en feil som er rettet opp..
 8. Hehehe, jeg var helt sikker på å ace denne testen! Turte ikke legge ut resultatet før en annen turte å innrømme nederlaget Havnet på stusselige 21 riktige og 70% - stryk med hele 10%
 9. Nå som det er en stund til min type jakt starter, sitter jeg å koser meg på nett. Kom over denne i dag. Spørsmål og artgjenkjenning i tilknytning jegerprøven: Her er linken til testen
 10. Hei! Mottok min nye brukte Tikka T3 lite SS .223 i dag. Ved den fulgte ca. 80 skudd av typen Wolf .223 55 GR FMJ Steel Case. Noen som har erfaring med denne ammunisjonen
 11. Da venter jeg på at min Tikka T3 lite SS .223 ankommer i posten. I Januar blir det toppjakt. Er ny på toppjakt og ønsker tips og erfaringer av utstyr til denne typen jakt. Det jeg har/holder på å anskaffe meg er: Vinterkamuflasje. Både jakke, bukse, hansker, lue og sekktrekk. Kikkert (Har en ønsket kjøpt post liggende ute her på kammeret) Tenker ikke på de selvfølgelige tingene som ski osv, men ting som en nybegynner på toppjakt fort kan glemme av. Takk for alle gode tips, råd og erfaringer
 12. Jeg må si at jeg skjønner Hostesafts reaksjon på setninger som dette: "kan jeg melde meg inn i skyteklubb til mandag å søke med en gang da?" og "hehe bare alltid hatt lyst på en pumpe hagle. nå kan jeg få kjøpt en billig..." Det blir dog for dumt å kritisere noens, uavhengig av dysleksi, norskkunnskaper.
 13. Som du sier så bør det vel være umulig å ikke få godkjent denne? Utdrag fra linken i forrige post: Etterregistrering av hagler De som har lovlig ervervede, uregistrerte hagler (ervervet før 1.oktober 1990), kan få disse etterregistrert gratis. Frivillig etterregistrerte hagler vil ikke telles med i jaktvåpengarderoben når etterregistreringen foretas før det blir besluttet tvungen etterregistrering. Det er ikke antydet noe konkret tidsperspektiv for når tvungen etterregistrering vil bli besluttet.
 14. Da må jeg bare få han bort å registrere den. Rart opplegg. Søkte på google og fant denne: http://www.utmarka.net/design/index.php ... &Itemid=60
 15. Min far kjøpte nylig huset fra sin avdøde onkel. På loftet fant vi en eldre hagle som tilhørte min fars onkel (Baikal, estimert til 1980). Hvordan skal vi gå frem for å ta denne i bruk? Har lest i lovjungelen, og tror jeg har funnet ut av dette. All informasjon om haglen må skrives ned. Løpslengde, kaliber, merke osv. Jegeravgiftskort Legitimasjon Skriv fra dødsbostyrer eller fra andre arvinger om at haglen følger med huskjøpet. Dette må bringes med til politiet, søknad må fylles ut å sendes inn. Etter det jeg har forstått så har man et ulovelig våpen i hus nå?
×
×
 • Create New...