Jump to content

O.M.H

Members
  • Posts

    32
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by O.M.H

  1. Fått tilbud på fritt dyr under 50 kg og fri bukk under 50 kg hos Ringebu fjellstyre og nå tilbud om liten bukk hos Kvikne i Forollhogna Hva velger man?
  2. Hei! Vurderer en R8X, men lurer litt på hvordan det er å tømme våpenet etter endt jakt. Blir det knotete å få ut patronene? Må man bruke sluttstykke å lade ut en og en patron?
  3. Hei! Fikk Mail fra Vingelen med tilbud om simlekort nå. Noen som er kjent i terrenget? Bør vel være gode muligheter for felling i terrenget basert på prisene de opererer med
  4. Hei! Jeg har også fått kort på Røldal, ikke jaktet der før, men var på Ullensvang i fjor Det grenser mot Røldal. Er nok best sjanse til å se dyr helt nordøst i terrenget. Jeg skal fly inn til Hellevassbu, hvis noen vil være med å spleise på helikopter inn er det bare å sende en pm. Pris ligger vel på ca 4500-5000.
  5. Hei! Har fått tilbud om kort på simle/ungdyr på Knutshø. Noen som har erfaringer fra dette terrenget? Kun jakt på Tynset delen første uke, deretter hele Knutshø unntatt Folldal. Hvordan er muligheten for dyr i dette terrenget?
  6. Hei, jeg tenker å reise inn på fredag 9. Og ut igjen senest 16 august. Hjemreise avhenger selvfølgelig om/når man får skutt noe.
  7. Har undersøkt litt med helikopter nå. Koster ca 6000,- for en tur fra Haukeliseter til Hansbuområdet. Hvis noen er interessert i å være med å spleise på en tur send meg gjerne en mld. Er plass til 4 stk pluss bagasje.
  8. Hei! Er det noen som har erfaring med helikoptertransport? Skal jakte i Ullensvang på Hardangervidda. Inn skal jeg fint klare å gå, men tenker at det kunne vært kjekt med helikopter ut hvis man er så heldig å klare å få felt 2 bukker. Tenker da bare å bli fraktet ut til Haukeliseter ved parkering der. Er det noen selskaper som driver med dette å har en fastpris? Hva har folk betalt for sånn type frakting?
  9. Har ikke begge terreng jaktstart 10 august? Det som står på inatur som jaktstart. Tror jeg satser på Ullensvang, da det ser ut som et enklere terreng å jakte i. Litt langt å gå inn kanskje
  10. Da fikk jeg enda et tilbud på Hardangervidda. 2 voksne bukker på Ullensvang hva skal man velge? Har allerede tilbud på 1 voksen bukk hos Ulvik, men det terrenget er vel ikke det beste? Hvor er sannsynligheten størst for felling av bukk?
  11. Ulvik Fjellstyre. ser ut som det er et terreng inntil Nordfjella villreinområde. Er det noen mulighet for å kjøre bil inn til terrenget på noen måte?
  12. Fikk tildelt 2,5 år eller eldre bukk på Hardangervidda. Førstegangsjeger på rein, noen som vet hvordan det er å jakte i dette området? Hvordan er det med dyr der nå?
  13. Ja, det er mulig! Se på Midway de har flere ombygnings kit til løst magasin
  14. Hei, Har fått et pristilbud på en A-tec Maxim samt kapping, gjenging og kroning av løpet for 3,500,- høres det ut som en grei pris? Regner med mange har montert lyddemper så hadde vært moro å høre hva andre har betalt. Børsa er en Remington 700, kaliber 30-06.
  15. Bare Moss! Er vel på grunn av åpningen av G-max 50 meter unna at de har 30%.
  16. Hei, har kjøpt ny hagle en Optima Silver Select. Denne er levert med ekstraktor, men på nettsiden står det ekstraktor eller ejektor. noen som vet hvordan jeg bytter om til ejektor? eventuelt må jeg kjøpe noe for å bygge om til ejektor? Her er link til våpenet! http://www.hatsan.com.tr/optima_silver_select.asp" target="_blank" target="_blank Noen som har erfaring med denne hagla?
  17. Hei, når du skal gjenge opp til lyddemper må du først vite hva slags gjenger det er på lyddemperen. Er gjengene Eks: M20xgjengestigningen skal du dreie ned pipa til den har en diameter på 20mm. også bruker du en gjengebakke med M20x den gjendestigningen det er på demperen din. Det er en fordel at kun den ytterste delen av pipa (der du skal dreie og gjenge) pluss et par ekstra milimeter stikker utafor kjoksen, da sliper du å få kast i pipa når du skal dreie. det er også viktig å kjøre på en veldig lav hastighet på dreibenken når du lager gjengene ellers blir gjengene fort skjeve og det blir bare tull alt sammen.
  18. I følge FG's krav skal sikkerhetsskap som veier mindre enn 300 kg forankres til gulv eller vegg med minimum 4 stk bolter/skruer. Ved forankring anbefales: Mot tre: Tresnittskruer min. M6x65 Mot mur: min. M8x60 Sånn jeg tolker forskriften så kan du sette alle fire skruene i veggen på våpenskapet. Det med våpenskap er jeg ikke helt sikker på, Men tror det holder med at du krysser av på at du skal oppbevare våpenet i FG-godkjent våpenskap. så kan du heller kjøpe våpenskap samtidig som du kjøper deg våpenet ditt.
  19. Hei har vært å kjøpt meg en norrøna finnskogen jaktbukse som skal brukes til elgjakta i år. Jeg la merke til at det var 2 forskjellige farger på finnskogen buksene har dette noe med nye og gamle modeller eller er det bare en liten forskjell fra fabriken virket som noen av buksene hadde en litt mørkere farge på den lyseste grønnfargen på buksa.
  20. Må selfølgelig skyte inn med demper, noe min kompis har jeg gjort (tror faktisk ikke han har skutt med børsa uten lyddemper jeg.)
  21. Var ganske imponert over at standplassleder klarte å få sagt noe sånt jeg også
  22. Ja, han har skutt in rifla med demperen han skal bruke på jakt så det er ikke noe problem.
  23. Hei Fikk en telefon fra en venn nå som hadde fått beskjed om at hvis han skulle jakte med lyddemper på rifla måtte det skrives på jegeravgiftskortet at han hadde skutt opp lyddemper, er dette riktig? Skjønner at det er kan være forskjellige treffpunkt hvis han skyter uten demper når han har skutt inn rifla med demper, men trodde ikke det skulle stå på jegeravgiftskort at man hadde skutt opp med lyddemper. Noen som vet hva som er riktig
  24. Hei har egentlig gitt opp å få satt på BC på øye-siden, men tenkt jeg skulle sette på BC bare på Objektiv siden. skal kun på elgjakt så er ikke noe stort problem hvis jeg ikke har BC på øye-siden da jeg alltid bærer våpenet med pipa pekkende opp. bor i østfold så jeg tenkte jeg skulle kjøre innom winge våpen, men modellene dem har passer ikke til kikkerten min. modellen som er litt for liten er 39,6mm, den tror jeg ikke er noen vits å prøve engang. neste modell er 40,9mm som blir altfor stor. tenkt jeg kanskje skulle kjøpe den som er litt for stor også teipe et par runder rundt kikkerten så den fikk en litt større diameter, tror du det vill fungere eller kommer BC'n til å dette av?
  25. Hvilken butler creek passer til mitt kikkersikte, skal kun ha BC på Objektiv siden målte diameteren med skyvelær til 40,0 mm. men finner ingen som er fra 0,2mm under til 0,6mm over målet til kikkertsikte. Kan jeg evt teipe ett par runder rundt sikte å bruke en BC på 40,9mm
×
×
  • Create New...