Jump to content

Bygdedyret

Members
  • Posts

    21
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Bygdedyret

  1. Art: Kråke Antall: 1 Poeng: 2 Våpen: Rifle
  2. Viltart: Rev Antall: 2 Våpen: Rifle 6,5x55 Poeng: 20
  3. Har brukt desse skoa i litt over to år. På siste tur blei eg blaut i hælane etter kort tid. Hadde kun gått over ei myr. Då var støvlene rikelig innsett med fett! Blir nok Alfa neste gang.
  4. Du kan prøve Gann skytterlag. Meiner dei skulle ha prøven til uti oktober.
  5. Bygdedyret

    Tasco Titan

    Har hadt Tasco Titan, og skal ikkje ha det igjen. Det finnes mange kikkerter på markedet som er betre både optisk og mekanisk til den prisen!
  6. Har hadt ein Titan 3-12 x52. Til kr 5000+ fins det mange betre alternativ. Har også hadt Leupold. Denne knuste Tasco både optisk og mekanisk.
  7. Meopta Meostar 8x42. Har brukt denne i eit drygt år og er godt fornøyd både med optikk, utførelse og pris. Den er kanskje litt tyngre enn tilsvarandes kikkertar, men det følger med god bærereim. Brukes til alt frå åtejakt til rypejakt, og ellers når ein treng kikkert.
  8. Bygdedyret

    Reklamasjon??

    He he. Skulle likt å vera flue på veggen då
  9. Viltart: rev Antall: 3 Fangst / våpen: rifle Poengsum: 30
  10. Nokon som veit om x bolt kan leveres i 243 win. eller evt. om/når den kjem for salg her på berget?
  11. Har også ein A bolt i 30-06 som eg skaut inn i vinter med Sellier & Bellot. Fekk bra samlinger då, med -10 grader i lufta. Når eg så skulle prøve rifla i mildvær med samme ammo, greidde den ikkje å samle bra. Prøvde då Norma Jaktmatch, og problemet var løyst. Kan nok vera ein god ide å prøva ein annan ammo først!
  12. Stemmer det at ein må prøve å feile ein del før ein finn ammo med god presisjon i 243 win? Har høyrt at det kan vera eit litt vanskelig kaliber å få til å gå bra.
  13. Har vore i kontakt med Jaktdepotet som sa at Savage riflene var på lager. Men er litt skeptisk sjølv også til Savage. Må vel bli finsk børse då, om ein vil ha raskere twist enn1-9"!
  14. Savage 112 Varmint Low Profile kan fåes med 1-9" i 22-250. Jaktdepotet selger desse. Lurer litt på same rifla sjølv, men då i 223 med 1-7". Nokon som har erfaring med denne rifla?
  15. Som deg Sirhitalot, er er også eg på jakt etter 223 rifle med krapp twist. Lite å velga i om ein vil ha 1-8" eller raskare. Sako og Tikka som du sa, leverer børser med 1-8", og Savage har 1-7" på nokre modellar. Tok kontakt med Jaktdepotet som selger Savage rifler her til lands. Dei kunne levera Varmint Low Profile modellen med 1-7" til 8350,- Litt over din prisklasse men tenkte det kunne bringes fram i dagen. Dersom nokre har erfaringar med denne rifla, kunne det vore interessant å høyre om det er noko å satse på! Utanom Remington, meiner eg også at Ruger lagar rifler med 1-9".
  16. Har bare sett Tikks og Sako med 1:8" i 223. Stemmer dette?
  17. Stemmer det. Spør derfor Kammerets kloke brukarar Ser uansett ut som 223 er tingen, og rifle med krapp twist.
  18. Er ny på Kammeret, men slenger meg på denne tråden siden eg sjølv slit med valgets kval: 223 eller 22-250. Rifla skal brukes på alt frå rype til rådyr inkl. skadedyr. Lader ikkje sjølv ennå, men den tid kjem. Var nesten bestemt å gå for 22-250, men då kan ein ikkje skyta så tunge kuler siden alle riflene eg har sett på har ein twist på 1:14. Momentet med kort levetid på løpet betyr også ein del, sjølv om mange seier dette er ein myte. Eller skal eg gå for 223 med litt krappere stigning. Veit at Tikka (uaktuell) og Sako (litt dyr) har 1:8 twist og Remington har nokre med 1:9. Finnes det andre merker med riflestigning som takler tyngre kuler? Har ein A bolt i 30-06 som eg likar godt. Synd Browning bare blir laga med 1:12. Vil kjøpe rett børse førte gang, og spør derfor Kammerets kloke brukarar til råds. Kva for eit kaliber er mest eigna og har mest potensial når ein kjem til heimelading og småviltjakt generelt? Og kor mykkje skal ein henga seg opp i riflesigning? Takker for alle gode innspel og forslag!
×
×
  • Create New...