Jump to content

Gjest2077

Members
  • Posts

    173
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Gjest2077's Achievements

Collaborator

Collaborator (7/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hadde virkelig ingen anelse om hvordan jeg skulle formulere dette som et spørsmål i tittelen, men tenk situasjonen (sjøfugljakt med rifle): Du sitter på en øy du har jaktrett på. Du observerer et vilt på holmen ved siden av, men har du lov å skyte? Har du lov å skyte, men viltet tilfaller grunneier på øya som viltet ble skutt på? Vi snur situasjonen. Du sitter på en øy du ikke har jaktrett på, men observerer et vilt på en øy du har jaktrett på. Har du lov til å skyte?
  2. Syntes det er dårlig utvalg av dugende fabrikkammunisjon i .308. Finnes det feks Lapua Scenar fabrikkladd? Har vært innom lokal våpenforhandler, XXL og G-Max, men finner ikke det gode utvalget av fabrikkammunisjon som var en av argumentene jeg ble møtt med for å velge .308. Får man bedre utvalg gjennom skytterlag? Billigere? Kan noen gi en kort oversikt over god fabrikkammunisjon i .308 og hvor man får tak i det?
  3. Ja, det er det! Selv om ingen kommer til å sjekke, er et lovbrudd et lovbrudd.
  4. Hei, har jaktrett på småvilt i et terreng ved hytta. Her er jeg ikke grunneier, så må jeg fremdeles få en skriftlig tillatelse av grunneier, eller er det nok med denne jaktretten? Takker for svar.
  5. Hvor stor er blinken da? (millitære skarpskyttermerket)
  6. Er det noen her inne som har erfaring med NATOammunisjon og kan skrive hvilken lotter som kan anbefales, og gjerne hvilke samlinger de har fått? Har noen det står 33RA87 på og en noen det står 66RA90 på. Har hørt at dette er de vanligste, men trodde alle var like vanlige... Er det sånn at NATOammunisjon brenner ut løp fortere enn vanlig ny ammunisjon?
  7. Jeg lurer på hva diameteren på innersirkelen til en elgskive er.
  8. Dersom staten er grunneier, hvordan kommer jeg i kontakt med dem for å få tillatelse til skyte på øya deres? Hvem ringer jeg? Og, hvor i kristiansand har man en riflebane man bare kan "kjøre innom" å skyte litt? (betaler selvfølgelig) (Er litt ny på dette med rifleskyting)
  9. Hei, jeg lurer på om man må ha grunneiers tillatelse dersom man skal skyte på ei øy. Kun trening, ikke noe jakt. Regner med man må det, men verdt et forsøk.
  10. Må si meg enig der, StigTJ! Jeg anbefaler å heller legge litt penger i god ammo og ikke gå etter disse billige alternativene.
  11. Takker, var litt vanskelig å søke etter noe jeg ikke vet hva heter...
  12. Hvorfor er noen kikkertsikter så "lange" og hvilke fordeler gir dette? Her er et eksempel: http://cdn.overstock.com/images/products/P11448370.jpg En Bushnell Elite 6500 med forlenget "?????"
  13. Er fremdeles litt usikker på valg av rifle... Men .223 blir det! Tikka T3 eller Remington 700?
  14. En .223 er plutselig litt fristende igjen.. Jeg lader ikke selv og jeg vet jeg kommer til å skyte MYE! Det blir ganske mange kroner å spart etterhvert. Hvor flattskytende kan man få .223 ammunisjon? Er det mulig å ha mindre enn 30cm dropp på 300m, for å ta et eksempel? (rent anslag, har ikke peiling, men det hørtes ut som et rimelig eksempel)
  15. Kan jeg spørre hvilken stokk du har bestilt til den? Ikke at jeg skal "herme", men kunne gjerne tenke meg å se hva man har å velge i før jeg kjøper. Er litt fersk på hvor man skal lete etter slike ting og hvem som har utvalget hvis du skjønner
×
×
  • Create New...