Jump to content

Gudbransdølen

Members
  • Posts

    8
  • Joined

  • Last visited

Gudbransdølen's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg har også en Helsport Dividal 8-10. Super lavvo til seks mann. Kjøpte med bunnduk, og har bålboks fra før. Tok den med på høyfjellet i høst, kun for å slå meg sjøl i bakhodet når jeg kom på at over tregrensa fins ikke... trær. Der det ikke er trær, er det vel strengt tatt ikke så mye ved å finne heller? Tips til bål i lavvo, er uansett å ha trekk i topphatten den veien vinden blåser. Og gjerne inn nede fra der vinden kommer ifra. Blåser det fra øst, skal inngangen til lavvoen peke østover. Åpningen i topphatten skal peke vestover. Det viktigste er topphatten, luft vil alltids bålet få uansett. Bålboksen er fin da du får litt luft innunder veden.
  2. Jeg har ikke mye peiling, men jeg trodde at frykten for Tyrkiske hagler var gammel, og at de i dag skal være like gode som noe annet. Har selv Lanber Gyttorp, kjøpte i fjor. Har ikke noe negativt å si om den. Har ikke hørt noe om Huglu Eagle Light. Hvis Huglu også har et "mye-for-pengene-rykte", er disse to sikkert like bra. Jeg ville mye heller lagt vektforskjellen bestemme hvilken hagle du velger. Vil du ha en lett hagle som er fin på støkkjakt, eller vil du ha en litt tyngre som er fin på skytebana og jakt med hund(hvor du kan i større grad bruke bærereim). Min Lanber passer meg supert da jeg trenger å øve på å skyte. Samboeren min har en lett Sabatti 20 kaliber, og hun klarer ikke skyte mer enn maks én serie da den lette hagla hennes sparker knallhardt i skuldra.
  3. Min frue har også en Sabatti Lady 20 kaliber. Knall børse, på alle måter. Eneste probemet er et kraftig rekyl grunnet den lette vekta. Etter ei runde på lerduebana klarer ikke skuldra hennes noe særlig mer. Hun har fått låne en kaliber 12 halvauto pumpehagle, den demper jo som kjent rekylet. Det hjelper henne en hel del. Altså, øvelseskyte 50 skudd er drepen for skuldra hennes. Men ei lett og fint balansert hagle, super til støkkjakt.
  4. Sitat Dagbladet: Jeg blir uansett litt skamfull over å være norsk.Dessuten syns jeg det er virkelig synd at det er disse folka som blir ambassadører for jegere i media her til lands.
  5. Gratulerer Jon Einar! Dette var kjempebra gjort Jonas. Terningkast seks!
  6. Godt å lese en tråd hvor man roser også den andre parts våpenvalg Har selv en Gyttorp 12 kaliber, veldig fornøyd men har ingenting å sammenligne med så ikke hør på meg. Har ikke prøvd en Beretta, de er sikkert helt knall, men kan i alle fall fortelle at Lanbern virker veldig solid, og den er pen å se på. Spesielt etter at jeg olja stokken så den fikk et noe mørkere skjær i seg. Slår sikkert ikke Berettan, men man blir jo litt glad i det man har så klart. Fikk også tilpassa mi hos børsemakeren, to uker og nå sitter den som et skudd.
  7. Et veldig godt forslag. Flere ganger selges riktignok rifle med optikk. Hvis man ønsker å åpne for muligheten til å selge begge deler separat, er dette fullt mulig selv om man da må poste to steder: * Rifle med optikk -> plasseres i rifledelen. Her nevnes også at delene kan kan kjøpes enkeltvis * Kun optikk -> plasseres i optikkdelen. Det var mine to cents.
×
×
  • Create New...