Jump to content

Phoenix

Members
  • Posts

    4
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Phoenix's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Har nylig lagt inn søknad til politiet om kjøp av 12 kalibers hagle. De jeg har sett meg ut hos Vaapen Andresen er Lanber Gyttorp og Huglum Eagle. Begge er o/u med 76-kammer. Gyttorpen veier vel rundt 3,3kg mens Huglumen er adskillig lettere med sine 2,7kg. Jeg lurer på om noen har noen gode innspill å komme med angående valget. Jeg heller litt mot Gyttorpen, da jeg har lest rundtomkring (bl.a. på dette forumet) at tyrkiske hagler (Huglum) ikke er så mye å skryte av kvalitetsmessig. Begge koster det samme, 7990,-, og jeg får med futteral, reim og pussesett på kjøpet.
  2. Har sett at flere skriver varmt om Remington 870, og den lå jo på en ganske overkommelig pris også. Er den forresten halvautomatisk? Så sånn ut fra bildene jeg så, men så har jeg ikke så altfor mye peiling på hagler generelt, så derfor må jeg jo bare spørre. Når det gjelder Benelli Montefeltroen så vet jeg ikke hva folk mener om den. Er det et godt kjøp hvis den viser seg å tåle stålhagl? Takk for alle svar hittil.
  3. Jo, jeg har allerede skjønt at jeg må være ganske spesifik på hva jeg skal kjøpe når jeg søker om våpenkortet, derfor jeg tenkte jeg skulle finne ut av det før jeg søkte. Var og kjøpte meg våpenskapet her om dagen, bare for å ha det klart. Jeg regner med det i første stund vil bli rype, gås og hare som skal jaktes. Vekt har vel en del å si, da det kan bli slitsomt å bære på ei svintung hagle i flere timer. På ene utedagen på kurset fikk vi bære ei hagle bare for å kjenne hvordan det var, og det merket seg i armen etter ei stund. Jeg har forresten ikke sett noen 12/89-hagler på de nettbutikkene jeg har sjekket (wingevapen.no, jaktogfritid.no), men stort sett bare 12/76. Er det noen forskjell mellom rekylen når det kommer til 70, 76 og 89, med tanke på at det er større kruttladning? Også har jeg også klart å lese meg til her på forumet at halvautohagler har mindre rekyl enn dobbeltløpere. Skulle gjerne hatt en med lite rekyl.
  4. Jeg har akkurat bestått jegerprøven og tenker at jeg i første omgang vil prøve meg på småviltjakta. Jeg kan starte med å si at jeg ikke har skutt med verken hagle eller rifle annet enn på skytebanen i forbindelse med kurset, så jeg er helt fersk. Jeg tenkte med en gang at jeg ønsker ei 12/76 (virker som om 76 er vanligere enn 70) over/under-hagle med enkel avtrekker (enkel fordi jeg synes to avtrekkere virker litt "knotete"). Er det noen spesielle merker/modeller som er å anbefale til en nybegynner? Jeg fikk tips om at Star Baikal-haglene er veldig billig og bra av en kompis, mens en annen sier at man bør legge litt mer penger i det og få ordentlig kvalitet. Jeg fikk forsåvidt også tilbud om å kjøpe en "ubrukt" 2000-modell Benelli Montefeltro Super 90 12cal halvautomatisk hagle til 10.000,- (nypris ca. 19-20.000,-). Jeg hadde egentlig ikke tenkt å bruke så mye på min første hagle, men jeg fikk også tilbud om avbetaling (kjøper av et familiemedlem). "Ubrukt" vil si at den kun har vært brukt på skytebanen et par ganger, men aldri i jakt. Først og fremst må jeg vel gjerne sjekke hvordan hagla er med tanke på tilpasning i lengde på kolben, men så lurer jeg også på om den vil tåle stålhagl. Er det noen av dere som vet om disse haglene produsert i 2000 er mulig å bruke med stål?
×
×
  • Create New...