Jump to content

Roger Aspnes

Members
  • Posts

    16
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Roger Aspnes

  1. Det at man kan bruke nato ammunisjon til 308. er ikke en garanti. Har selv en tikka i 308. Og jeg kom over et par hundre natoskudd. Tenkte det skulle bli gøy og trene med men det ble med ett skudd, da hevarm på sluttstykket nesten ikke gikk å få opp etterpå. 308. og nato 7.62*51. er ikke samme kaliber og i min tikka er kammeret for trangt til å bruke nato. Sammenlignet nato og 308 og så da at nato ammo hadde en aning lengre hals på hylsen.
  2. Hva kostet stokken?. Måtte du bruke jetcarrier
  3. Prøv å løsne ringene på montasjen og monter kikkerten på nytt 12cm hørtes utrolig mye ut og da er det sikkert blitt "spenning" i kikkerten pga skjeve ringer.
  4. Sikkert kikkert som er montert "feil" med for mye "spenning" Ringene er sikkert montert litt skjevt
  5. Undersøkte det problemet samtidig som når jeg merket trefforandring. stokken "fjærer" litt når jeg klemmer på den fremme ved skjeftet men det er såpass frittliggende løpet at det ligger fortsatt fritt ved bruk av tofot. Så er nok sikkert plassering av rifla ved skulderen som blir litt annerledes når "tofoten"blir brukt kontra sekk til anlegg eller skyting med reim.
  6. jeg har til tider også merket en og annen slenger. Men tror rett og slett det er ladningen i hylsa... Sist jeg var på bane med min 17hmr hadde jeg flere slengere som var så ekstrem at det er nødt til å være noe med produksjonen av ammoen. skjøt 3 skudd så plutselig kom ett skudd som gikk 15cm høyere. Skjøt noen skudd til og så ble det enda en slenger. Og det var med cci full metal jacket. Ble ikke kjempeimponert over presisjonen i den. Har ikke opplevd det med noen annen cci ammunisjon.
  7. jeg har til tider også merket en og annen slenger. Men tror rett og slett det er ladningen i hylsa... Sist jeg var på bane med min 17hmr hadde jeg flere slengere som var så ekstrem at det er nødt til å være noe med produksjonen av ammoen. skjøt 3 skudd så plutselig kom ett skudd som gikk 15cm høyere. Skjøt noen skudd til og så ble det enda en slenger. Og det var med cci full metal jacket. Ble ikke kjempeimponert over presisjonen i den. Har ikke opplevd det med noen annen cci ammunisjon.
  8. Kjøpte picatinny på både tikka master595 og cz 455 hos evolution gun works.https://www.egwguns.com/index.php?p=login. Er vel 11mm dovetail på cz455 men de har forskjellige picatinny skinner. Så nå skifter jeg kikkert samtidig med løpsbytte på czen. Helt genialt med Leupold QRW Ringer.
  9. Kjøp boresnake for luftgevær. fungerer utmerket. så har jeg en rustfri pussestang jeg tar ibruk når avmantling blir aktuelt med kobberbørste.
  10. Har erfart stor forskjell når det gjelder treffpunkt, ved skyting med tofot kontra skyterreim. med min tikka m595 308. skilte det 7-8 cm i høyden på 100m. Ble overrasket over det og skrudde på tofot igjen og da satt skuddene i senter igjen. På elgjakt er det ingen betydning. Men skal man på toppjakt er det lurt å skyte inn våpnet med samme anlegg man skal bruke på jakt, det være seg ryggsekk eller tofot. Er også lurt og ta ett par skudd for å sjekke treffpunkt hvis det feks. er 20minus når du kommer ut i skogen, og det var bare rundt 0 grader når du skjøt inn rifla. Det kan skille en god del.
  11. Har erfart stor forskjell når det gjelder treffpunkt, ved skyting med tofot kontra skyterreim. med min tikka m595 308. skilte det 7-8 cm i høyden på 100m. Ble overrasket over det og skrudde på tofot igjen og da satt skuddene i senter igjen. På elgjakt er det ingen betydning. Men skal man på toppjakt er det lurt å skyte inn våpnet med samme anlegg man skal bruke på jakt, det være seg ryggsekk eller tofot. Er også lurt og ta ett par skudd for å sjekke treffpunkt hvis det feks. er 20minus når du kommer ut i skogen, og det var bare rundt 0 grader når du skjøt inn rifla. Det kan skille en god del. Treffpunkt kan også variere hvis du skyter med skudd som du går med i lomma og er varme kontra skudd du har i sekken som er kalde..
  12. Har kjøpt en cz 455 i 22 lr og 17hmr. avtrekket på czen er mildt sagt elendig. med masse kryp!. Men presisjon på 17hmr er helt rå!!. testet tnt og v-max forrige helg og etter ca 20 skudd samlet en 5skudd serie på 100m innenfor en skiveklisterlapp(samling på 12mm eller no sånt). Gleder meg enormt til rypejakt men da skal jeg montere en timney avtrekker på cz en først!. På sakoen er vel det meste bedre når det gjelder avtrekk kan jeg tenke meg men ikker hvert det dobbelte i pris. timney avtrekker kan bestilles fra statene til 100daler;)
  13. Kikkerten er klar og fin, men eneste man kan si er at mil dot retikkelet er litt grovt. Men det er en smakssak. Ellers er kikkerten bra, med presise og godt markerte klikkjusteringer.
  14. Er det noen her som kan anbefale denne kikkerten?. Vurderer sterkt og kjøpe en ny kikkert. Forøvrig skal den monteres på en tikka m595 cal 308. Har begynt sånn smått med litt langholdskyting og da duger ikke min gamle kikkert lenger.
×
×
  • Create New...