Jump to content

E61

Members
  • Posts

    30
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by E61

  1. I word dokumentet "Forklaring til opplæringsvirksomhet i NSF" som ligger på cd tilhørende NSF sitt sikkerhetskurs, kan man lese følgende: Del 1: Skytterutdanning Kurs: Sikkerhetskurs for nye skyttere Innhold: Teoretisk og praktisk opplæring i sikkerhet, og grunnleggende skyteferdigheter. Arrangør: Krets eller klubb Varighet: 12 timer (inkludert teoretisk og praktisk del, samt teoretisk prøve) Instruktør: Erfarne tillitsvalgte, helst trener. Krav: Obligatorisk for alle medlemmer som ikke har tilsvarende opplæring. Prøve: Teoretisk prøve Gren: Kurset er generelt med unntak av praktisk del som er gren spesifikt. Om dette skal forstås som et endelig krav om sikkerhetskurs fra NSF sin side, skal ikke jeg uttale meg sterkt om, men det kan ihvertfall lett tolkes slik...
  2. Da er resultatlisten lagt ut, dere finner den under Nyheter på http://www.moldepk.no" target="_blank
  3. Resultatlisten kommer på nett så snart jeg får kloa i den.
  4. Det har, som normalt er ved slike anledninger, tikket inn endel bilder fra dette stevne. Er det noen av deltakerne som absolutt ikke vil "bli offentliggjort" på websidene til moldepk.no, ber jeg om at dere hører fra dere asap. (Den som tier, samtykker...) Forøvrig vil jeg gjerne benytte anledningen til å takke alle deltakerne for oppmøte, og ønske dere alle velkommen tilbake ved en senere anledning.
  5. Sakset fra PODs rundskriv: Trener minst 2-3 ganger på banen pr mnd, samt deltar på minst 10 stevner(starter) pr år hvorav minst halvparten åpne (approberte) stevner(starter). Åpne ikke-approberte stevner regnes som klubbstevne.
  6. En ferskere versjon av PODs rundskriv finnes her: https://www.politi.no/vedlegg/lokale_ve ... gg_998.pdf
  7. Ingen edelsten akkurat, men den virker ihvertfall som den skal... (Nummerlik Kongsberg Colt mod1914 fra 1941)
  8. Politiet har lagt ut revidert versjon, med nytt navn: https://www.politi.no/vedlegg/lokale_ve ... gg_848.pdf
  9. Det har tikket inn endel bilder som ble tatt i løpet av dette kurset. Er det noen av deltakerne som absolutt ikke vil "bli offentliggjort" på websidene til moldepk.no, ber jeg om at dere hører fra dere asap. (Den som tier, samtykker...)
  10. Mmm, det var vel å trekke det noe langt? Man må seff gjøre noen grep for å sikre seg, feks holde Joomla løpende oppdatert med alle sikkerhets patcher. (+ endel andre ting jeg har gjort, uten å røpe hva...) Men dette er vel ikke så ulikt andre systemer CMS systemer? Problemet øker med antall moduler og plugins man måtte finne på å innstallere. Holder man seg til et minimum, og velger kun de mest utprøvede og annerkjente, ser jeg ikke noe problem...
  11. Muligens ikke et direkte svar på trådstarters spørsmål, men kan hende andre i startgropen kan ha nytte av innlegget... Jeg har bygd websidene til MoldePK i et CMS system ved navn Joomla. Systemet krever et webhotell med MySQL og PHP. Systemets store fordel, i mine øyne, er muligheten til å ha flere nivåer av tilgang basert på logg inn. Dette betyr at flere fra klubben kan bidra, og legge ut på websidene artikler og annet innhold. Man er ikke lenger avhengig av kun en person med server logg inn, ftp logg inn, kjennskap til HTML koding osv... Du kan ha websider bak logg inn beregnet for vanlige medlemmer, og mulighet for tilgangsnivå som Skribenter og Publisenter. Forskjellen på disse, er at Skribenten må få godkjent sin artikkel før den vises på websidene, mens de med Publiser tilgang kan utføre dette direkte. Det finnes også tre forskjellige nivåer på Administratorer av systemet. Joomla systemet kan forholdsvis enkelt bygges ut med moduler, feks aktivitetskalender, webforms og annet. Systemet er gratis, og skapt som "åpen kildekode". Er systemet komplisert å bruke? Vel, egentlig ikke, men det krever litt av den som skal sette dette opp (typisk høyeste grad administrator), og formgi hvordan websidene skal se ut. Her er mulighetene mange, men mitt tips er "Keep it simple". Når denne jobben er gjort, er det enkelt for andre å bidra med innlegg, arikler, bilder og lignende innhold.
  12. Som en av deltakerne på dette kurset, kan jeg ikke annet enn å slutte meg til forrige taler...
  13. Har ikke finlest de, men ser kjapt at det ihvertfall er forskjell når det gjelder innmeldte stevneresultater. På en liste er et stevne resultat oppført, på den andre ikke. Det jeg ikke fatter, er at det faktisk finnes to lister. Har noen en forklaring på hvorfor det er slik?
  14. Det er forvirrende/irriterende at det foreligger terminlister på to forskjellige domener, en på skyting.no, og en på fagkomite-pistol.no Hva er årsaken til at det finnes terminlister på to forskjellige steder? Jeg forstår ikke, som bruker av terminlistene, at det skal være hverken nødvendig eller ønskelig? Jeg er vel, forhåpentligvis, ikke alene om disse tankene?
  15. Spennende problemstilling. Som medlem av nærliggende klubb i forhold til Ålesund, aner jeg at dette kan influere oss i Molde? 18.10.09 ble det holdt oppgraderingskurs for dommere, og jeg håper at alle våre dommere var deltagende. Forøvrig er jeg helt enig med deg vingemutteren når det gjelder å ha så mange skyteledere/dommere som mulig innenfor hver klubb. Stadig spørsmål om hvem som skal lede hva/når. Legg til elektroniske skiver fra Megalink, som også krever endel kunnskaper, så har du baletten gående. Personlig mener jeg at ledelsen i klubbene må/bør ha fokus på rekruttering, både av vanlige skyttere og emner for skyteledere/dommere. Kan ikke si så mye om praksisen i vår klubb, er litt for fersk til det. (Har egne meninger, men "flagger" ikke så hardt...)
  16. Oppdatert link pr. 14.10.09: https://www.politi.no/vedlegg/lokale_ve ... gg_476.pdf
  17. Ideelt sett helt riktig, men jeg tror folk flest ofte velger minste motstands vei, og da blir det endel nye tråder. Det er god forumskikk å prøve å søke seg fram til svar/løsning. Av egen erfaring, (på annet forum) hender det ofte at et nytt medlem legger inn sitt første innlegg/spørsmål kun få minutter etter registrering, gjerne innen det er gått 3 min. Da har nok ikke vedkommende brukt noe særlig tid på søk. Det finnes forum tillegg som hindrer nye medlemmer å legge inn innlegg feks de 7 første dagene de er medlem. Ideen er vel at medlemmet skal få tid til å gjøre seg kjent på forumet. Moralen er vel grei den; Bruk Søk funksjonen før du spør
  18. Unnskyld meg for å trekke opp igjen en litt gammel tråd, men føler jeg kan bidra litt til diskusjonen. Litt bakgrunn: Jeg er selv administrator i et forum med: - i overkant av 44.000 medlemmer i skrivende stund. - 2800+ emner og 25.000+ innlegg, fordelt over 23 forumkategorier. - 5-20 nye medlemmer hver dag. Så, til sakens kjerne: Vel, til en gitt grad, så er jeg enig. Dog, det må være moderatorer/admins som har det endelige ordet i slike forumsaker. Klart, mener man seg uriktig behandlet, kan man selvfølgelig fremme saken for ny vurdering. Selv har jeg måttet gå tilbake på utsagn/avgjørelser fordi jeg har vært for kjapp på avtrekkeren, og såpass takhøyde "begge veier" bør man ha i et åpent fora. Det hadde muligens vært ideelt å få luftet slike saker mellom moderatorer/admins i plenum, men hvordan dette skal la seg gjøre i praksis, ser jeg ingen umiddelbar løsning på, ei ser jeg det heller ikke som nødvendig. Man kunne kanskje lufte "klagesaker" i et slikt plenum, men jeg tror det vil bli håpløst å gjøre dette for daglige avgjørelser som moderatorer/admins nødvendigvis må/skal ta. Forøvrig har forumet her en flott funksjon som tillater medlemmer å rapportere enkelt innlegg inn, slik at mod/adm får hjelp til å moderere. Blir forumet stort, krever det endel å få med seg alt, (egen erfaring), så jeg er rimelig sikker på at mod/adm her på forumet er kjempeglade for all hjelp de kan få. Jeg skal ikke legge noen føringer for dette forumet, men ser det som naturlig å ta opp modereringer, (eller mangel på sådanne), med en moderator, eventuellt admin som siste høyeste instans. Så får man heller stole på at de har en plan med det arbeidet de utfører. Off Topic: Gleder meg til mange fruktbare timer her inne, har pløyd meg igjennom mange fine tråder, og flere venter sikkert... Forøvrig ønskes alle en flott høst, med godt jakt vær for de som trenger det.
×
×
  • Create New...