Jump to content

Hunter1977

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Hunter1977's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Du kan jo høre med Rana Jakt og Villmark www.jaktogvillmark.no De hadde flere på lager i sommer når jeg kjøpte min.
  2. Jeg er dessverre i akkurat samme båt som deg med hørselsskade og tinnitus... Jeg har en 3006 med en hausken-demper på. Det fungerer fint, selvfølgelig sammen med hørselvern! Du skal selvfølgelig bruke elektroniske hørselvern på jakt, selv om du kjøper lyddemper på våpenet ditt. I sommer lå jeg på banen og skjøt ved siden av en kompis som har en 6,5 med hausken-demper på. Da bestemte jeg meg for å kjøpe meg 6,5 jeg også. Smellen fra denne var meget behagelig. Har kjøpt meg en Tikka T3, men ikke fått demper på den enda... men heller nok mot en hausken denne gangen også. Lyddemper og elektroniske hørselvern er det viktigste jaktutstyret jeg har! Kommer aldri til å løsne skudd ubeskyttet igjen.
  3. Har vært i kontakt med Anders hos A-Tec. CTM-4 har en øvre grense på løpsdiameter på 18,5 mm. Så da er denne uaktuell. Valget står da mellom disse: A-Tec CMM4 (220gram! men ikke teleskopisk) A-Tec TMM4 (406gram. Teleskopisk) Hausken Standard (????gram? Teleskopisk) Noen som ved vekten på den nyeste Hausken-demperen? Har sett oppgitt både 380 gram og 470 gram...?
  4. Trodde kvalitetskontrollen hos Norma var bedre enn dette.... Fler som har opplevd dette?
  5. Dette ser virkelig intressant ut! Som snoqy her er jeg også intressert i bilder! Nå mangler igrunn bare et magasin i bra kvalitet!
  6. Disse to er jo virkelig intressante dempere til dette våpenet pga vekten. Vil jo helst ha en CTM4 da.. siden den er teleskopisk. Har du sett denne montert på Super Varmint? Går den på uten å dreie ned diameteren på løpet fra gjengepartiet og bakover?
  7. Dette oppsummerer vel ganske greit fordeler og bakdeler. Og ang om de negative sidene vil oppveie de positive, er det følgende å si: De negative sidene som her er listet opp, er ubetydelige bagateller i forhold til de positive sidene ved en lyddemper! Spesiellt i forhold til punktet om mindre munningssmell.. det veier TUNGT! Mye tyngre enn alle de andre punktene. Å bruke 3-4000 kr på en lyddemper må betegnes som tidenes kupp for en aktiv jeger, når vi VET at dette berger hørselen hans! De mikroskopiske ulempene med en lyddemper plager deg kun de få dagene du er på jakt, og evt når du skal skyte... tinnitusen vil plage deg 24 timer i døgnet resten av livet ditt... Da er det ikke så artig å jakte lenger... Hadde en demper kostet 10000 så hadde jeg kjøpt den da også.. det er grisebillig sammenlignet med å betale med hørselsskader! Etter mitt syn finnes det ingen grunn til å ikke montere lyddemper på ei jaktrifle.. det finnes derimot en masse dumme unnskyldninger... Elektronisk hørselvern og lyddemper er det viktigste jaktutstyret jeg har... uten dette får elgen bare løpe sin vei.. den er ikke så viktig som det å kunne oppleve fred og ro og god nattesøvn.
  8. Ja.. jeg syns kanskje også det var litt drøyt... men han stolte ikke på børsa lenger, og grudde seg til å ta i den! Vådeskudd er skremmende greier...
  9. At sikringen og avtrekket er utrolig dårlig som orginal, er helt sant! En onkel av meg hadde ei slik børse inntil i fjor. Den var veldig fin, svært forsiktig behandlet og den var lite brukt. Under elgjakta smalt det av to vådeskudd fordi sikringen sviktet. Den ene gangen når han kom såvidt borti hevearmen når han skulle reise seg fra posten. Den andre gangen når børsa sto skolet på et tre. Ingen var i nærheten av den... Sikringen var på i begge tilfellene. Farlig! Etter jakta ble børsa levert til makulering, og en ny Tikka ble kjøpt inn. Så for all del... få sjekket dette orntlig!
  10. Mulig jeg forklarte det dårlig... det er ikke den løse foringa bakerst i demperen som er for trang. Den må jeg uansett få laget ny med åpning tilpasset løpet. Det er åpningen i bakkammeret som er for trang... får tredd demperen 2-3cm nedover løpet, så er det stopp. Det er vel ikke så lurt å dreie godset på bakkammeret?
  11. Har akkurat kjøpt meg en Tikka T3 Super Varmint i kaliber 6,5x55. Har liggende en 5 år gammel Hausken lyddemper som jeg har brukt på en 30-06 jeg har. Tenkte å bruke den på Tikkaen også. MEN... oppdaget i går at demperen har for trang åpning i bakkant til at den går på det tykke løpet på Super Varminten. Må derfor se meg om etter en annen lyddemper. Syns A-Tec CTM-4 ser intressant ut, pga liten diameter og lett vekt (løpet på SS er jo allerede tungt nok!) Noen som har brukt denne demperen på dette våpenet? Vil jeg støte på samme problemet som med Hausken-demperen min?
×
×
  • Create New...