Jump to content

Veteranskytter

Members
  • Posts

    27
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Veteranskytter's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Interessante betraktninger du gjør deg, men du blander jo rifleskyting og pistolskyting.Det er ikke den samme teknikken.Vanskeligheten i pistolskyting er stort sett å holde fokus på kornet.Det beste du kan gjøre, er å glemme de teoriene dine snarest, og begynne å trene på å se på kornet.Finn en erfaren pistolskytter(ikke rifleskytter) og spør han, og be om en forklaring.Kunne tatt det her, men det kan ta litt for mye tid.Men uansett ønsker jeg deg lykke til med skytingen, og husk FOKUSER PÅ KORNET.
  2. Se deg heller om etter en brukt Match-pistol, den blir du garantert mere fornøyd med i lengden.Har en X-esse selv som jeg bruker i spesialpistol, og der er den helt suveren, men kan ikke hamle opp med f.eks. Pardini el.lign. Har en Hammerli 280 som er til salgs med links.skjefte.Kjempebra våpen.Send en melding hvis du skulle være interessert.
  3. Synes dette er en veldig god ide.Gode skyttere synes at det blir for lite utfordring, og nye skyttere synes det blir for små skiver og lite poeng.Vi trenger sårt noe som får flere skyttere på banen, så jeg synes vi skulle hilse alle fornuftige forslag velkommen.Hvis skivene er så hullete, så går det vel an å bytte dem.
  4. Ikke vurder for lenge, for dette er noe av det smarteste jeg har gjort.30-06, 308 og 6,5 blir nesten som salongrifler.Bare husk å ta av demper etter bruk. Har selv valgt A-tec, men har liten erfaring, så du får jo mange gode råd her.Lykke til.
  5. Enig med Totningen selv om han er stressa.Pardinien er nydelig å skyte med, og meget enkel å plukke i biter for puss.
  6. Smith model 41 var i sin tid(før GSPen kom) det mestvinnende våpen i store konkurranser, så du har nok valgt ett bra våpen. Når det gjelder det skytetekniske, så er den jo relativt høy i forhold til moderne våpen. men dette er vel mye en smaksak. Lykke til med skytinga.
  7. Synes jeg husker at du skjøt om på Hurtig Fin under NM for en del år siden, jeg Mr. Bromark, og det var vel ikke mot Pål, mener å huske at det var mot Petter.Men uansett så skal ikke du klage, tenk heller på oss andre slavene lenger ned på listene.
  8. Finnes jo en Colt Ace, tror jeg den heter, som er helt identisk med 1911 A1. Men min erfaring er at det er bortkastet trening med hensyn til skyting med en Colt 1911.Det som er avgjørende, er jo rekylopptaket og det å komme raskt tilbake på neste skudd.Hadde en gang en Sig Nehausen 210-5 med Peter Stahl konverteringssett, som jeg brukte til militærfelt.Men det var ingen trening å bruke .22 settet, selv om vekt, vinkel og avtrekk var likt.Mitt råd er er at du burde kjøpe en god .22 pistol (hvis du ikke har), og så trene mengde med denne, og mest mulig med .45-en. Lykke til.
  9. Hei. Har en Scatt selv, og det er ett suverent verktøy for trening.Den største faren er overtrening. Ville ikke nølt hvis du skal nå langt. Lykke til.
  10. Ser det er en som etterlyser timer, er det noen som har ett godt forslag til hvor man får kjøpt en timer til felt/praktisk/hurtig for en billig penge? Kanskje noen har en til salgs? Har brukt en gammel lydbåndopptager, men nå har den oppgitt ånden.
  11. Har hatt både Sako, Hammerli 280 og Walther GSP.Er nå tilbake på GSP-en igjen, mest grunnet det at den fabrikeres fortsatt, og er suveren kvalitetsmessig.Sjekk skjeftevinkelen, den er ganske bratt, litt lik 280-en, mens Sakoen er litt mere "stump".Men det finnes jo så mange gode pistoler i 22 og 32 nå, så personlig synes jeg du burde se deg litt rundt, og prøve flest mulig våpen.Det er ikke et must å ha to like våpen, selv om Svingen påstår det i boka si.
  12. Ta en titt på Beretta Cheetah i .22. Veldig bra våpen, ligner litt på den mere kjente 92F, men i mindre målestokk.Fåes vel muligens også i .380 Auto og .32 ACP. Har 2 stk. selv, og er veldig fornøyd.
  13. Hvis du skal ha det beste, må du ikke glemme Pardini.Det brukes alle slag av militærpistoler også i NM, fra den råeste, nyeste Pardini, via Sig Neuhausen, alle 1911 kloningene, Tanfoglio og til den gamle gode P08 Luger! Finn ett våpen hvor skjeftevinkelen er brukbar for din hånd, det er det viktigste.Presisjonen er stort sett god nok i de fleste moderne pistolene.Synes ikke du skal ha så stor respekt for deltagelse i ett NM, det er veldig stort sprang mellom de øverste på lista, og bunnen, men alle trives allikevel, og ingen blir hengt ut. Snakkes i Sandnes i 2010
  14. Interessant, hvor kjøper du disse kulene, er de mantlet eller bly?
  15. Veteranskytter

    Fripistol

    Har du en link hvor jeg kan finne dette punktet? Under skyting.no står ett punkt som heter reglementer.Hvis du ikke finner det der(har ikke sett der selv siden i sommer)så ringer du bare til Norges Skytterforbund og ber dem sende deg en kopi av pistolreglene.Det pleier de å gjøre.Lykke til.
×
×
  • Create New...