Jump to content

SærSkyttern

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

About SærSkyttern

  • Birthday 12/15/1972

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

SærSkyttern's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hei, vet ikke om du har mistet interessen for emnet nå, men jeg har akkurat skaffet meg en slik (1975-årgang). Jeg har ved anledning prøvd denne flere ganger gjennom årene før jeg kjøpte den. Man kan summere den opp slik: 1. Veldig god kontakt med avtrekkeren ( i forhold til Hammerli 100-serien, som er fryktelig). Fingeren får den "rette" vinkelen i forhold til avtrekkeren. 2. Gode, store sikter. God kjernelinje. 3. Veldig tung og stor pistol. Min veier ca. 1700 gram, i forhold til Hammerli 100/TOZ 35 som veier ca. 1300 gram. Man må vite hvordan å spare kreftene under skyting. 4. Elektronikken er lunefull, men ganske enkel i forhold til dagens E-pistoler. De fleste WFP har problemer med dette, men noen som er kyndig på elektronikk pleier å kunne fikse dette. Walther støtter IKKE denne pistolen lenger. Underleverandøren av kretskortet har forlengst gått konkurs. 5. Sluttstykket kan være litt dårlig tilpasset/bli slarkete. I mitt tilfelle er det viktig å sette patronen HELT inn i kammeret. Dette gjør jeg med en liten skrutrekker som jeg "vipper" patronen på plass med. 6. Er ikke kresen på patroner, skyter t.o.m de billigste patroner med god nok presisjon. 7. Bruker 9V røykvarslerbatterier, men er et ordentlig strømsluk. Man må bytte batterier til hvert stevne. 8. Ladehendelen trykker en liten knapp som lader opp kondensatorene til tennstiften. Denne knappen kan bli slitt, slik at våpenet ikke lades opp. Man kan øke kontaktflaten ved å lodde på en liten tinnbit på ladehendelen, hvor denne treffer knappen, for å gi bedre kontakt. Håper dette var til hjelp
  2. Hva med Mossberg 464 ? [http://www.mossberg.com/products/default.asp?id=31]
  3. Jeg har anskaffet meg en Howa i 7mm RM. Hvor mange skudd tåler pipa til Howa`en i dette kaliberet ? Jeg har den blånerte utgaven. Hvis det noen flere som har erfaring med kaliberet og børseprodusenten, så kom gjerne med noen innspill..
  4. At tønna skrur seg ut var et problem jeg hadde tidligere, men det løste jeg med LocTite gjengelåsing. Jo, jeg skal prøve å teste rebound-sliden på den måten, men er alikevel fristet til å kjøpe nye fjærer til hele revolveren. Alternativt får den gå på bruktmarkedet, men jeg har en forkjærlighet for gamle Smith'er og vil helst beholde den.
  5. Så det beste er å prøve å bytte ut alle fjærene i revolveren? Jeg tipper at alle fjærene er originale, siden rebound-fjæra har en svart overflate og neppe er en wolff-fjær. Tipper at revolveren er fra begynnelsen av 70-tallet.
  6. Nei, utløserknasten har ikke noe med det å gjøre. Når jeg skrur av cylinder-releasen etter at våpenet har gått i stå, sitter fremdeles fremdeles mekanismen bom fast. Tønneknasten som sitter under tønna berører såvidt, men kommer ikke langt nok opp til å gå i lås. Men tønneknasten fjærer fremdeles når jeg berører den med en tannpirker e.l. Armen til tønna, altså den som roterer tønna, blir liggende i sporet og når ikke fram til knastene i bakkant. Derfor kan jeg rotere tønna fritt begge veier. Når jeg da må demontere våpenet for å tømme den, må jeg få ut avtrekkeren med armen. Det virker som det er en konflikt i samspillet mellom hammer og avtrekker. Jeg begynner å mistenke noen mikroskopiske skjevheter og toleranseglipper i stud'ene som hammer og avtrekker henger på (tappene som står igjen inni ramma når all mekanisme er fjernet), men jeg har ikke muligheter i å måle eller vurdere hva som er akseptable toleranser. Det eneste av custom-deler på våpenet, er en hogue-sleideutløser og bladfjær fra wolff. Jeg har aldri gått på det tullet med å løsne på skrua til bladfjæra for å lette på avtrekket.
  7. Jeg har en S&W M15-3 som har hatt den noen år, og den har alltid vært trøblete med ammo som holder faktor over 120, eller ved skyting av svakere ammo med mer enn 40 skudd i rask rekkefølge. Da låser hele avtrekksmekanismen og utløserknasten seg.og tønna kan svirre fritt rundt. Somregel har jeg da måtte demontere mekanismen for å tømme våpenet. Jeg har Kuhnhausenboka om S&W-revolvere, men kan ikke finne den problemstillingen der. Er det noen der ute som har hatt tilsvarende problemer og vet å fikse dette? Revolverfelt-karrieren har gått i stå pga. dette...
  8. Tittet innom JD`s side. Siterer en setning: "Formålet er å få en våpenlov tilpasset dagens situasjon samt løfte viktige prinsipielle spørsmål fra forskriftsnivå til lovnivå. " Tilpasset dagens situasjon? Kan man bruke fantasien og tolke dette? Kan vel gå utifra at "dagens situasjon" ikke nødvendigvis er dagens situasjon i Norge men enkelte andre land..? Forbudet mot 12.7x99 og alle "moderne" håndvåpen over kal.50 kjenner man til og det er vel en aksept i deler av miljøet for dette. Men det er også eksplisitt forbud mot 5.7x28 FN .224 BOZ og 4.6x30 H&K fordi dette er patroner som er utviklet for å trenge gjennom skuddsikre vester fra kompakte taktiske våpen. Alle halvautomatiske våpen er satt opp på egen godkjenningsliste derav de er delt opp i om det er våpen til jakt eller våpen til konkurranseskyting. Undertegnede har tidligere fått brev om å selge et våpen fordi den andre hadde samme kaliber og mekanisme enda tillatelsene var innvilget til hvert sitt formål (2" snub og 4" feltrevolver). Fikk også avslått en søknad om .22 banepistol fordi jeg hadde en fripistol fra før. Ifølge våpenkontoret var dette på grunn av en mulig våpenlov som kom og at det i den nye loven ikke var lov for borgere i Norge å eie 7 våpen totalt uansett om man var jeger eller skytter eller begge deler. Saken ble løst til min fordel og våpenforskriften ble noe annet enn det som våpenkontoret sa til meg. For meg høres det ut som en slags salami-taktikk der man forbyr alt som er over eller under gjeldende regelverk eller som på film eller i media kan virke skremmende og terroristisk. Ved en eventuell ny våpenlov regner jeg vel med at JD`s representanter allerede har bestemt seg og at andre representanter fra fra Skytter-Norge mest er der for demokratiske grunner. Å skylde på det ene eller andre partiet om de er for eller imot tror jeg har lite å si. De kreftene som styrer denne retningen er ganske upolitiske. Lovforslag og reguleringer er alltid for å gjøre ting dyrere og mindre åpent for tolkninger. Tross alt betaler staten mennesker for at mitt og ditt liv skal bli dyrere og vanskeligere. Lysten til å lemme seg inn i et stort EU-paradis og betale seg vekk fra byråkratiske bekymringer er vel nokså stor.Saken er ganske enkel men i prinsippet så udemokratisk og borger-fiendtlig som det kan bli. Det er mitt syn om dette. Noen innspill imot?
  9. For de som er spesielt interesserte har man jo .460 Rowland da. Den er 1.6mm lengre enn .45 ACP-hylsa men har samme totallengde. S&W 25/625 (ikke M1917!) og Ruger Blackhawk samt noen 1911-merker er rated for denne patrona. Kammerene må brosjes selvfølgelig . Den skal kunne yte en 230 FMJ på 1250 ft/s som gir en faktor på 287... Interessant?
  10. Finnes det forhandlere her i landet som leverer Rem 870'n i kaliber 20 Magnum?
  11. SærSkyttern

    Erma ESP85

    Har en ERMA ESP85A i .22 selv. Det er den kortløpede varianten og med Karl Nill-grep. Presisjonen og funksjoneringen er upåklagelig. Et svakt punkt er skruen til å stille avtrekkervekten. Den må testes omhyggelig etter å ha stilt den ellers risikerer man hanefall eller at avtrekkeren bare feiler å utløse hammeren. Den er også var mot for mye olje. Kun litt på glideflatene. Overføringsarmen fra hammeren mot searen kan smøres forsiktig med moly-fett i bakkant.
  12. Er inne på tanken,ja... Spørsmålet er om 1-7/8"-toms løpet greier å stabillisere kula da..
  13. Har du noen referanser på det? Jeg har alltid gått utfra at de er regulert for 158grs kuler på 12 yards, muligens så lavt som 7. Husk at de er laget for balleskyting i mørke bakgater, ikke svetting på 25meter som du liker. Referanser for snub? Nei det har jeg faktisk aldri sett. Må lete. Men jeg har sett referanser for pistoler i PP/PPK- størrelsen. De er regulert til 25 m/yds, utenom de aller minste (TPH,Jennings). De er regulert til 15 yds. Siden snub'er ( i USA) fyller samme området som .380 pistoler, har jeg egentlig bare gjort en antagelse. Folka i "Dragnet" og "Streets og San Fransisco" gjør jo underverker med det her .... :-=
  14. Det snodige er at det ikke finnes antydninger til dette når jeg bruker fabrikk 148 S&B Wadcuttere. Anslagene er noen ganger ca. 1 mm ut av senter, men anslagene er runde.. SærSkyttern
×
×
  • Create New...