Jump to content

Garrett

Members
 • Content Count

  38
 • Joined

 • Last visited

Community Reputation

1 Neutral

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

 1. Venter i spenning på neste video 😊
 2. Jeg har akkurat kjøpt meg en Blaser R8 Professional i 308W. Dette er første rettrekker jeg har og derfor dukker det opp noen spørsmål ifm lading og utprøving av ladninger. På en vanlig boltrifle kan en få et signal om at trykket er for høyt ved at (blandt annet) bolten blir tung å åpne. Hvordan går dere frem når dere finner ladninger til deres Blasere? Noen forskjeller ift andre rifler?
 3. Har to Nikon kikkertsikter: Nikon Monarch Gold 2.5-10x56 - godt fornøyd med denne. Hatt den i ca 10 år. God optisk og meget robust bygget, noe som også gjenspeiles i vekta: den er vel nesten 700gr. Men alt i alt en god kikkert til prisen. Hadde ikke vært bekymret for å kjøpe denne igjen. Nikon Buckmaster 6-18x40 - Helt grei kikkert. Denne ble vel erstattet av Prostaff serien. Et litt negativt punkt her er at den er ømfintlig på øyeavstand på høy forstørrelse. Har også en Monarch 8x42 håndkikkert. Denne har jeg hatt i 10 år og den har fått mye juling og vært med på jakt i mye dårlig vestlandsvær. Fungerer fortsatt helt topp. Alt i alt synest jeg Nikon gir mye optik for pengene.
 4. Har bestemt meg for en skikkelig kikkert for bruk på hjortejakt i skumring og måneskinn. Bor på vestlandet og det hender at det er litt vått!! Har kommet frem til at valget står mellom det to overnevnte kikkerter. Etter mye søking og lesing på nett finner jeg ut at de skal være mye godt jevngode i dårlig lys. Er det noen som har erfaring med noe annet? Ett punkt som skiller litt er vekt. Swarovski'en er 1225gr mens Zeiss er rett over 1000gr. I utgangspunktet ikke avgjørende siden det ikke blir så mye trasking med denne kikkerten. Men om egenskapene ellers er like er det jo godt å slippe den ekstra vekten. Et punkt som derimot er viktig er hvordan coating på linsene er mtp antidugg og avrenning av vann. Vet at Zeiss har Lotutec som fungerer bra, men hva har Swarovski? Finner svært lite info om dette. Noen med praktisk erfaring med denne kikkerten(SLC) i vått vær? Kan nevne at jeg får det til omtrentlig samme pris, så det er ikke en forskjell der. Kan også nevne at jeg ikke har annledning til å teste de ut før kjøp. Så her må det stoles på andres erfaringer + magefølelse Håper noen har erfaringer å komme med!
 5. Garrett

  Nye Mauser M12

  Som to andre også har spurt om...kommer denne i links?? Finner ingen info!
 6. Da har jeg snakket med importør. Black Velvet er samme rifle som Classic XT, bare med en annen bakstokk som passer for både høyre- og venstreskyttere.
 7. Hei er det noen som har info om overnevnte modell? Har fått ett tilbud fra Våpensøilen men finner ingen ifo på denne....kun for 303 Black Velvet.
 8. Prøv først å frilegge løpet i den stokken du har? Er ikke akkurat rocketscience å få løpet fritt... Plast eller trestokk? Er det trestokk tar du bare et rør eller lignede med sandpapir på og "justerer" løpskanalen. På en plaststokk må du kansje frem med kniven.
 9. Prøv denne! http://savvysurvivor.com/tanfoglio_witn ... ithing.htm
 10. La toppen av forsiktet i toppen av svarten, dvs ca 30cm høyere enn rullende på 100m.
 11. Er nok på tide å innta skyttergravene ja
 12. Brukte CCI standard. Pistolen er skutt inn rullende på 12.5 meter.
 13. Var på skytebanen i dag for å skyte litt med jaktrifla. Hadde også med meg en pistol i sekken. Etter at de fleste hadde gjort seg ferdig med skytinga spurte jeg skytelederen om jeg fikk teste et par skudd med pistolen mot skivene(elektroniske). Etter litt frem og tilbake fikk jeg lov til det. Men verken han eller noen andre hadde noe tro på at jeg kom til å treffe skiven en gang...Pistolen var en Hämmerli X-esse 22LR. Noen mente jeg måtte sikte minst en meter over skiva for å komme fram, og lignende påstander... Satte meg ned og begynnte å skyte. La kornet i øvre kant av skiva...treff i 3'en kl 12. Litt mumling om flaks i bakgrunnen.. Neste skudd la jeg kornet i øvre del av svarten. Rett i 10'en! Nå ble det stille bak meg.. De neste 8 skudd satt alle i svarten:-) Etter dette var skyteleder meget imponert! Tror jeg endret hans og fleres syn på pistolskyting. Ble til og med oppfordret til å prøve på reinsfiguren: 5 av 5 treff i målområdet:-) Dette er absolutt ikke ment som skryt over egne skyteferdigheter, men heller en artig historie om hvordan en gjeng innbarkede rifleskyttere fikk ett nytt syn på pistolskyting! Er sikker på at dette er noe mange(ja kansje de fleste) pistolskyttere som er noenlunde aktive hadde klart. Men morro var det uansett:-)
 14. Har en Buckmaster 6-18x40. Fornøyd med den, men har bare brukt den i fint vær og mest på blink/bane. Men er klar og fin på alle forstørrelser så lenge du bruker paralaxejusteringa. Til min følgte det med Target turrets og sunshade. Kjøpt i fjor fra www.dnrsports.com so forøvrig kan anbefales.
 15. Jeg kjøpte mine ringmontasjer fra www.dnrsports.com -> http://www.dnrsports.com/acatalog/D___R_Catalog_CZ_Ring_637.html Det er de øverste du skal ha. Står CZ 527 men der er samme skinne på kassen som 452. Dette er gode ringer i stål. Du kan gå inn på Burris sin hjemmeside for spesifikasjoner om høyde og div. Har handlet mye med www.dnrsports.com og de har levert uten problemer hver gang.
×
×
 • Create New...