Jump to content

Hirulen

Members
  • Posts

    17
  • Joined

  • Last visited

Hirulen's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Hirulen

    kahles 312i

    Jeg har en K312 og optikken er fantastisk. Jeg hadde tidligere en zeiss v 6-24x56 og jeg får samme følelse med kahlesen. Måten kikkerten forsvinner bak bildet, fargene, dybden, alt bare er der. FOV`en nok større enn i zeiss`en, det oppleves hvertfall slik. Alt det mekaniske er i min mening perfekt utført, mtp størrelse og design av tårnene og zero stop. Kjøpte den da jeg anså den som en av de absolutt beste allround kikkertene som finnes. Har ikke følt behovet for noe mer forstørrelse selv på langhold, jeg hadde ingen problemer med å sikte meg inn på steiner i nevestørrelse på 700m. Har forsåvidt ikke fått brukt den på jakt enda, men den fungerer utmerket i dårlig lys og har en enorm FOV så det tror jeg ikke blir noe problem. Personlig har jeg ikke savnet lys enda. Kahles representanten på SHOT 2014 sa at det skulle komme en versjon av k312 med lys i løpet av året, så gjenstår det å se hvor stort pristillegget blir. Jakter du veldig mye i dårlig lys kan det kansje være noe å vente på.
  2. Bruksområde? Skal du gå mye med kikkerten eller skal den stå på hytta eller ligge i båten? Til jakt og liknende hadde jeg gått for 8x heller enn 10x, jeg mener 10x blir litt for shaky (selv om dette er individuelt) og at den økte FOV er mer fordelaktig enn ren forstørrelse. Støttes, mye kikkert for pengene. Har aldri hatt noe problemer med seriøse selgere på ebay. Selv er jeg en fan av Hawke/promaster/zen ray kikkertene. Promasteren (8x42 ED) har jeg selv og kan anbefale, veldig veldig skarp. Den fås på ebay til rett over 3000 kr ikludert frakt og mva. Du finner mye omtale av disse rundt på nettet.
  3. De virker hvertfall rimelig seriøst med lenker og slikt. Fant en tråd der de diskuterer kundeservicen, virker som en habil nettside etter kommentarene å dømme. http://www.photography-forum.org/showthread.php/30449-Morris-Photographic-good-mail-order Hvis du vurderer kikkerter i den prisklassen så anbefaler jeg deg å ta en titt på Hawke ED modellen som ble nevnt i en annen tråd på kammeret. Jeg har hatt en av de andre modellene som ble nevnt (promaster 8x42) en stund, og den er veldig veldig skarp, uten at jeg har hatt mulighet til å sammenligne med tilsvarende zeiss eller noe slikt. Men den var langt skarpere enn nikon monarchen, og den er ikke direkte dårlig. http://www.kammeret.no/forum/viewtopic.php?f=24&t=43895&hilit=hawke
  4. Anbefaler Burris sin Fullfield II 3-9x40. Du kan jo lese litt av kritikkene den har fått på midway. Jeg har ikke prøvd 3-9 versjonen, men jeg har brukt 2-7x35 mye og optikken er veldig klar og lys.
  5. Er en del tråder om Duracoat her på kammeret, pleier å være en god investering om man har problemer med rust osv. Tåler litt hard bruk også Det er vel Durano som fører det her til lands.
  6. Edit: Jeg jobber, og kan dermed ikke komme. Fredlaus vet jeg ikke om kommer seg opp på gjøvdal uten transport, mulig han finner seg en alternativ transport
  7. Du slipper vel å tenke så mye på rust, dritt og riper om du kjører på med duracoat. Så det er jo en rimelig og effektiv måte å slippe en del vedlikehold på Hvis du vil beholde fargen du har på våpenet nå så finnes det jo Duracoat clear, helt gjennomsiktig. Akkurat samme beskyttelse uten å forrandre våpenet synlig. Nå driver jeg å funderer på et lite duracoat prosjekt selv, skal legge opp bilder så fort det begynner å skje noe.
  8. De er veldig greie å ha med å gjøre, rask og god service, samt snille priser Siste gangen jeg handla der så var det litt dårlig kommunikasjon angående at de ikke hadde riktig retikkel på lager, tok litt tid før de svarte, men det er første gangen jeg har opplevd noe sånt derfra. Når jeg først fikk svar så gikk alt kjapt.
  9. Fant en tråd som kansje hjelper deg litt. Link Når det gjelder tikka så har jeg ikke så mye erfaring med de, men vet mange her på forumet har det, så du får nok svar snart
  10. Jeg vil gjerne ha navnet mitt på den listen takk
  11. http://www.jaktogfriluft.no/display.aspx?menuid=10800&prodid=10852
  12. Haha, og takk til deg! Når det er sagt så er jeg veldig fornøyd med denne rifla (forøvrig 308). Jeg tilbrakte mye tid sammen med min gode venn google før jeg bestemte meg helt, samt at jeg fikk råd fra mer ( eller mindre ) gode kamerater. Jeg tror virkelig ikke du trenger å bekymre deg for presisjonen i denne rifla, og den er mest sannsynlig i stand til å skyte bedre enn deg ut av boksen. Har lest en del bra på diverse forum, og har som nevnt brukt rifla uten noen problemer til 600+ meter med treningsammo. Noe min rifle virker til å like ganske greit Kan vel uten å få kritikk referere deg til denne testen fra Snipercentral, som skal være ganske annerkjent. Der fikk de rifla til å gå sub 0.5 moa, rett ut av boksen, riktignok med matchammo, uten at dette er noen slags garanti.
  13. Vel, nesten ny hvertfall, ca en uke gammel Hadde fått skutt den inn litt grovt med 2 skudd før jeg møtte opp. Skyting i dag kom litt plutselig, så jeg bare hoppa på!
  14. Var veldig gøy ja, første gang jeg fikk prøvd meg på noe særlig avstand, og det med ny rifle. Meget bra opplegg og greie folk! Bonus at jeg drar på langholdsskyting første gang og ender opp med tidenes idiotkul i panna. Frykter sterkt at dette ble dokumentert på kamera :\ Hvis jeg skal klage så må jeg si det var litt kaldt, selv for en jervenmunk (Evt burde jeg kledd meg bedre, flekkerøybunad vurderes.)
×
×
  • Create New...