Jump to content

kvernland

Members
  • Posts

    37
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

kvernland's Achievements

Explorer

Explorer (4/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. kvernland

    Laika

    Har laikafolket noen tips til innjaging av østlaika til mår og revjakt? Frisøk eller sporing frem til dagleie? Er det i hele tatt noe sjans for at en rev vil stoppe i stålos om det ikke er veldig mye snø? Har ei tispe på 11 måneder som skal jages inn..
  2. Rådyr er definert som storvilt blant annet i forskrift om utøvelse av jakt, felling og fangst. Man kan jakte på rådyr med hagle. (I likhet med gaupe, jerv m.fl. som også er definert som storvilt.) Men man må uansett være 18 år for å jakte rådyr alene, også med hagle.
  3. Sesongens tredje mår hang i fella på lørdag. Kania agnet med honning og rype. Hunnmår på 1,1 kg.
  4. Fikk godkjent to båser i dag, så nå er det bare å vente på 1.februar!
  5. I dag hang sessongens andre mår i fella. En fin hannmår. Åte var rype og honning.
  6. Slenger ut noen bilder av en rådyrbukk jeg skaut i august som jeg nettopp har fått opp på veggen. Tørkeprosessen er over, men maling av nesebor og øyne gjenstår enda.
  7. 23. desember hang endelig årets første mår i fella. Conibear 160 agnet med honing og rype.
  8. Jeg har grunnet latskap ikke prøvd meg på garving etter Mauseth sin oppskrift. Jeg har bestilt meg såkalte "kits" som har alt man trenger av utstyr til det dyret jeg skal stoppe ut. Jeg ble ferdig med en bogmontert rådyrbukk denne uken. Siden vandykes ikke har kits med rådyr bestilte jeg et antilope kit uten form. Det fungerte greit. For å garve hele skinn har jeg bestilt meg en slik: http://www.vandykestaxidermy.com/K7111-P184.aspx. Jeg har ikke rukket å å prøve ut den enda.
  9. Om du vil handle fra utlandet er van dykes taxidermy et alternativ. Jeg har bestilt en del derfra og har bare gode erfaringer. Selv med porto, toll og avgifter vil det som oftest bli biligere enn norske leverandører. Link: http://www.vandykestaxidermy.com/
  10. Jeg lar spetsen min springe fritt utenfor båndtvangen. Tispa har vært vant til å være løs siden hun var liten og holder seg i området. Det fungerer bra så lenge ikke elghunden er løs samtidig. Da kommer de som oftest på at de skal ta seg en tur til fjells..
  11. For å få den brune fargen som et gevir har på høsten kan du bruke kaliumpermanganat som også fås kjøpt på apoteket. Lag en svak blanding på 2-3 % og legg på lag på lag med en svamp til ønsket farge er oppnådd. Fargen blir først rødlig, men blir brun når den tørker. En annen mulighet er å bruke airbrush.
  12. Legger ut bilder av noen av dyrene jeg har stoppet ut. Moro å dele tips og erfaringer med andre hobypreparanter! De fleste dyrene er enkelt behandlet med boraks, med unntak av reven som er garvet. Det ser ut til at boraksbehandlingen fungerer bra på små dyr. Skinnet vil nok krympe litt mer enn om det har blitt garvet. Gretten snømus: Bogmontert rødrev: Krikkand: Ekorn på fallgevir:
  13. Det ble opplyst på gaupetelefonen torsdag kveld at det var en gaupe på kvotejaktsområde 15, og den ble fjernet i løpet av fredag. Siden telefonen ble oppdatert med en ekstra gaupe tror jeg ikke det var gaupa som ble skutt som skadefelling det var snakk om.
  14. Fosen fikk tildelt tillegsdyr på torsdag, men tidlig på fredag ble tillegsdyret trukket tilbake.
  15. I dag kom det endelig brev fra fylkesmannen med svar om at søknaden til bruk av bås var godkjent. Jeg har to båser stående ute i år. En ved ei bru hvor gaupa pleier å passere når det ikke er is, og en i en smal skogstripe mellom dyrka mark og et bratt fjell. Jeg bruker ledgjerder inn mot begge båsene. Båsene er tenkt som gjenomgangsfeller med trampeplate og luktestoff. Så nå er det bare å vente til klokken blir 00:00 mandag og håpe på det beste!
×
×
  • Create New...