Jump to content

Krieghoff

Members
  • Posts

    7
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Krieghoff's Achievements

Newbie

Newbie (1/17)

  • First Post
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Jeg har vært hos Glen, og det som er saken er at han har under 20 000 mål å jakte på. Dermed blir Dere kjørende rundt i EC fra terreng til terreng, og de som ligger lengst unna bruker man nesten en dag på å komme til. På farmen til Glen går det noen Blesbok i en liten innhengning også kan du hvis du er heldig skyte warthog og bushbuck der. Og når vi var der hadde han leid inn en masse ph'er som ikke var hans egne. Men Glen og Tracy er to trivelige mennesker som gjør så godt de kan for at du skal ha det bra, men det hjelper ikke når det ikke er terreng og dyr der. Det er vel 4-5 år siden vi var der. Gruppen ble splittet og vi overnattet rundt omkring og kjørte like mye på veien som vi var på jakt. Jeg ville heller prøvd Safari Management eller Abiku Safari & Jaktreiser som begge er store aktører i Afrika. Hold dere unna turoperatører som ikke er registrert hos Reisegarantifondet.
  2. Jeg har også vært på løshundprøve i høst med NEG Tispe 2 år. Og er litt usikker på hva som skal til for å få første premie. Jeg trodde grunnkravet var 1,5 timer los og selvfølgelig nok poeng på de 10 momentene. Jeg hadde gode søk 20-30 min og det ble uttak 600 meter unna oss, og etter 1,5 times los sier dommeren: Da er vi på god tur, da trengs to støkkinger hvor hunden stopper elgen og får minimum 30 min ny los. Og det gikk greit vi støkket to ganger, og det ble begge gangene ny stålos i over 30 min. Men det overrasket meg at dommeren hevdet at dette var et krav. Og i motsetning til Dere andre, så fikk ikke jeg vite resultatet da det skal opp på dommermøte i Januar. Men jeg kan jo selv regne poeng, og det ser bra ut. Men er det noen som kan orientere noe rundt krav til to støkkinger med dertil 30 min los.
  3. Skal prøve å ikke være negativ, da det spørres etter de gode aktørene. Men ovenfor nevnes det at Sparta sin jakt i Sør-Afrika er bra. Jeg har vært der, vi var 7 stk som skulle skyte en 6-7 dyr hver oss. Det viser seg da vi kommer dit at outfitter Glenn, som jeg ser fortsatt er outfitter for Sparta, har et område på bare noen tusen mål(vet ikke akkurat hvor mange, men tipper på en 20 000 mål). Her skulle vi 7 stk skyte 6-7 dyr hver oss, det gikk selvfølgelig ikke. Da mange av artene heller ikke fantes der. Dermed ble vi kjørende rundt hele Eastern Cape og jakte hos forskjellige outfittere. Og det syntes jeg var beklagelig, og ihvertfall da dette ikke var nevnt for oss før vi reiste. Liker ikke å bruke tiden på kjøre rundt på asfalten, da jeg egentlig skulle vært ute å jaktet. Dette er ingen kritikk, men min opplevelse og betraktninger rundt dette. Det er sikkert greit hvis man ønsker å se store deler av Eastern Cape og bruke halve dagen i bil på søken etter nytt terreng.
  4. Har reist med Abiku Safari & Jaktreiser, kjempefornøyd. Det nevnes Sør-Afrika og Namibia, jeg har vært begge steder med Abiku. Fantastiske terreng, særs store på 500 000 mål og oppover. Hyggelige atmosfære og profesjonelle guider, familiedrevet og du er straks en del av familien. Gode boforhold, nye bilparker. Av de 15 dyrene jeg har skutt på disse turene, er det kun ett som ikke kvalifiserte til gullmedalje. Og det var en kudu i Namibia, (ble gjort oppmerksom på det før jeg skjøt) men jakten var så god så jeg ønsket den. Dette var min personlige erfaring. Men du må spørre arrangørene etter referanser.
  5. Vet at Abiku Safari & Jaktreiser har avtalt Norske kroner som betalingsenhet til sin outfitter i Sør-Afrika, se Jegerboka 2009. Og med den kursoppgangen dollaren har hatt i det siste, vil jeg tro at Abiku vil være et meget rimelig alternativ i Sør-Afrika. Anbefaler å sjekke med dem......................
  6. Ville sjekket ut firmaet nøyere, f.eks om eiere har sittet inne ifbm firmaet. Etter min mening et totalt useriøst firma, men det er min mening.
  7. Ta kontakt med Atira, finner de på nettet. De har spesialisert seg på Bjørnejakt i Canada, og er nok absolutt de i Norge som sender flest jegere dit. Knallbra opplegg.
×
×
  • Create New...