Jump to content

Uteseiler

Members
  • Posts

    36
  • Joined

  • Last visited

Recent Profile Visitors

The recent visitors block is disabled and is not being shown to other users.

Uteseiler's Achievements

Contributor

Contributor (5/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Husker vi såg de titt og ofte langs kysten før. Men da var vi egentlig på andejakt... Leser litt her og der om folk som jakter de med hund. Hva med å gå støkkjakt etter rugde? Er det litt dødfødt?
  2. om du kan komme deg på sjøen, så er det plenty bra sjøfugljakt rundt Stord
  3. Midway har slik foring i kal.22 til 465,-kr. Har spurt de om de kan skaffe i 17 også. Bronwells tar 36$ for en foring i 17. Blir jo styr å prøve å privat importere en slik foring, så derfor lurte jeg litt på om det var noen børsemakere som allerede holdt på med slikt i Norge. Riflen det er snakk om, er en enkeltskudds BRNO som veier snaut 2kg og er perfekt som nr.2 våpen i sekken. Er villig til å legge ut for et par timer med børsemaker arbeid på den. Uansett, etter å ha lest litt om det så ser jobben så enkel ut at jeg kan ikke tenke meg at det skal ta så mange timer. Koster det oppimot et par tusen, så er ikke det så avskrekkende. Men begynner vi å snakke om 3-4-5 tusen, så skal jeg være enig i at det begynner å bli litt søkt.
  4. Neida, kassa er lang nok den. Lurte tidligere på om det gikk å kamre den om til 22WMR, så jeg sjekket om jeg fikk plass til en 22WMR inn imellom kammeret og sluttstykket. Gikk fint det.
  5. Kom over en artikkel om hvordan en kan fornye gamle løp ved å legge inn en foring. http://findarticles.com/p/articles/mi_m0BQY/is_2_53/ai_n27106238/?tag=content;col1 Det hele virket veldig enkelt: 1. Bor ut det gamle løpet 2. Sett inn foringen, som limes fast 3. Brotsje nytt kammer Søkte litt og fant en foring i kal.17HMR http://www.brownells.com/.aspx/pid=25219/Product/_17_CALIBER_RIMFIRE_BARREL_LINERS Nå lurer jeg på om norske børsemakere har tilgang på slike foringer og kan gjøre en slik jobb. Og hvor mye kan dette koste ca.? Blir det så dyrt at det hadde vært billigere å kjøpe seg en ny rifle istedenfor å sette en slik en i gamle salongen? Noen som har noen erfaringer her? Takker for svar
  6. Har lurt på hvorfor det ikke er lov å jakte sel i Hordaland. Er det noen som har en grei forklaring på det?
  7. Hvordan er det med harebestanden på de forskjellige øyene for tiden? Jaktet en del på Sørøya før, og der kunne det variere en del fra år til år. Går og tenker selv på å ta meg en tur til gamle trakter igjen iår.
  8. Lurte litt på det der selv. Men siden Suhl haglene sin sikrings mekanisme har visse svakheter, så er det visst ikke å anbefale å ha for lett avtrekk. Valgte å legge innstikksløpet i venstreløpet, for å kunne bruke bakerste avtrekk. Med pistolgrepet og bakerste avtrekker, så ble det ikke så verst egentlig. Hadde hagla hatt en mer moderne sikringsmekanisme, så ville jeg nok vurdert å finpusset litt på avtrekket.
  9. Var en tur på leirduebanen og bomma på 'alt'. Fant ut etterpå at hagleløp og rødpunkt ikke stemte 'helt'... Planen nå er å ta det oppe i et sandtak til helga. Først skyte inn rødpunktet noenlunde etter hagleløpene, så justere innstikkløpet inn etter siktet. Mer eller mindre Skal uansett klare å få til en samling, så får vi se hvordan det blir med treffpunktet. Lurer egentlig litt på hvor godt samskutte hagleløpene er. Har aldri tenkt på det før, det er liksom noe en tar for gitt at to hagle løp seff treffer samme plassen...
  10. Det går i S/S 12/70 med innstikksløp i 22wmr for tiden. Har hatt O/U tidligere, og har en mistanke om at en O/U kanskje har litt bedre 'gli' i svingen. Ellers så har jeg også hatt en S/S i 20/76. Selv med 76 patroner, så virket den ikke helt overbevisende. Vet godt at med samme ladning så skal den være akkurat like effektiv som 12/70, men den magler liksom litt 'Boooom' i det skuddet går av. Men hvem vet, jeg ender kanskje opp med en 20/76 igjen. Særlig nå etter at jeg har begynt å få sår skulder etter lange dager i fjellet. Om det er mulig, så skal det choker i hagle, samma f... om det er S/S eller O/U. Og uten pistolgrep så blir det helt weird å skyte med. Dråpeformet pistol grep på en S/S! Finaste finaste. (Ikke det at den på bildet er fin, men den er nå litt grom likevel). Til sjøjakta så frister det med litt med en 870.
  11. Har blitt invitert over til Skotland selv. Lurer på hvordan det er å ta med riflen. Skal det noe mer til enn våpenpass? Må en ha spesial-spesial tillatelse? Vet at UK er helt nazi på våpen. Hva med jaktprøve? Må det tas på nytt der borte?
  12. Det kommer vel an på typen innstikksløp og hvor mye arbeid det omfatter. Jeg betalte ca.1500,- for selve løpet og så en 880,- for å få det montert. Skulle jeg gått for et vanlig klaffsikte, så tror jeg hele pakka kunne kostet under 3000,- (materialer + børsemakerjobben) En kan jo selvfølgelig prøve å spare penger på å gjøre jobben selv:
  13. Har du sett på diverse klaffsikter? Det var dette jeg hadde tenkt å sette på mitt prosjekt før jeg endte med docter. Med litt arbeid, så burde den til høyre kunne felles rett inn i sikteskinna. Har ikke helt greie på det, men om du vil ha diopter; kan du ikke da bare bore et lite hull i et slikt sikte? Du finner mer info her: http://www.recknagel.de/Recknagel_Katalog_5.pdf
  14. Det var litt frem og tilbake med plasseringen, men det havnet der det havnet for å komme lavest mulig. Det måtte lages en egen festeplate for siktet, og så måtte det ikke komme i veien for løpene. Men satser på at det funker greit likevel
  15. Her finner du et i .22 Hornet (se litt nedover siden) http://www.einstecklauf.de/KellerSimmann.html Ellers så har du Lothar Walter sitt utvalg: http://www.lothar-walther.de/209.php
×
×
  • Create New...