Jump to content

snoqy

Members
  • Posts

    25
  • Joined

  • Last visited

About snoqy

  • Birthday 09/27/1989

snoqy's Achievements

Apprentice

Apprentice (3/17)

  • First Post
  • Collaborator
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later

Recent Badges

0

Reputation

  1. Da det er vanskelig å få tak i fabrikkammo i 303. British så trenger jeg hylser,ladeklips og diesett til dette kaliberet. Send PM om du har noe liggende du ikke har bruk for. mvh snoqy
  2. Da eg kjøpte min No4 mk1 for ein måned sidan hadde eg leita i fleire måndar etter ein einfield. Og måtte ut med 3500. Det var ikkje noke å sei på prisen, børsa var heilt orginal og i nydelig stand, og heile historia til børsa følgde med på eit ark. I tilleg fekk eg med 100 patroner med krigsammo og 40 patroner norma blyspiss. Har berre prøvd 2 patroner med den og på 50m med dei orginale sikta var hulla plassert 3 cm over senter med ein spredning på 2cm. Må berre få tak i litt tomhylser så eg ladde sjølv. Krigsammoen blir ikkje rørt, den er uopna og har fulgt børsa siden den kom med båt over nordsjøen.
  3. Takker Den er skutt i Brekke i Sogn.
  4. Då har eg vert heime ei veke på perm, og det resulterte i 2 hjortar. Ein spissbukk og ein flott 13 tagger! Onsdag 14.09.10 Type dyr: Spissbukk Vekt: 44 kg Terreng: Innmark Type Jakt: Bøjakt Tid på døgnet: rundt 20:00 Skytestilling: Kne Avstand: 126m Treffpunkt: Bogen Patron: Lapua mega Kaliber: 6,5-55 Våpen: Tikka T3 Lyddemper: Hausken Siktemiddel: Fontaine 4-12X50 Fluktstrekning: Knall fall. Lørdag 18.09.10 Type dyr: 13 tagger, jevnt og fint. Vekt: 130 kg slaktvekt. Terreng: Utmark Type Jakt: Snikjakt Tid på døgnet: 07:40 Skytestilling: Stående Avstand: 40m Treffpunkt: Bogen Patron: Lapua mega Kaliber: 6,5-55 Våpen: Tikka T3 Lyddemper: Hausken Siktemiddel: Fontaine 4-12X50 Fluktstrekning: Knall fall. Annet: Var på veg heim frå bøjakt då eg oppdaga bukken halveis gjømt bak eit tre ca 250m oppi fjellsida, vinden var bra, og kom ned fjellet. Det hadde regna heile natta og akkurat blitt opphold, så alle dei små bekkane som bruste døyvde lyden av kleda mine. Bakken oppover var ganske open, så eg sneik meg oppover fra tre til tre, og tue til tue. Då eg var inne på ca 40m hold flytta bukken litt på seg og kom klar fra treet. Da small det! og hjorten datt. Like etterpå kom det fram ein litt mindre bukk, den sto å stirra litt på meg før den sprang i veg. Eg fekk hjelp av min far og eit par andre frå jaktlaget til å slepe den ned. Geviret var utruligt stort, det var 100cm mellom dei ytterste taggene i toppen, og horna var 98cm lange. Det tok litt tid å flå den da eg hadde bestemt meg for å stoppe ut hode. Det var veldig spennende å snike seg innpå den! Her er bilde av den flotte bukken!
  5. Woolpower sin 600 gramms ullfrottê jakke er god! (Den kom veldig bra ut i en test i villmarksliv tror jeg det var.) Men den er ikke vindtett, så man må ha en vindtett jakke utenpå viss det blåser mye. Den har lang hals, lange ermer som rekker ned til knokene og rundt tommelen(går an å brette opp) og er lang i ryggen. Tjenestegjør for tiden ved GSV, og kjøpte denne på den lokale g-sporten. Kostet ca 900kr, og jeg angrer ikke ett sekund på kjøpet. Den kom godt med på øvelse i vinter da tempraturen gjikk ned mot 35-40 minus. Samtlige av befal, og en del menige i kompaniet har kjøp seg denne. Har brukte den senest i dag=)
  6. Takker for raskt svar Svennis! Det var det eg tenkte, men var ikkje heilt sikker. Då må eg nok ta ein tur til den lokale lensmannen og skrive ein søknad.
  7. Hei Lurer på kva loven og regelverket seier om kjøp/salg av rifle løp fra privatpersonar. Er det noke papirarbeid som må vere i orden først, eller er det fritt salg? mvh snoqy
  8. Eg og meiner at så lenge det er 3 tagger eller fleir i toppen så er det en kronhjort. Ser på jaktbilde serien i lokalavisa si heimeside at det er skote ett par store 10 taggers kronhjortar.
  9. Såg i dag ein "ravn" svart rev med kvit hale tupp. Stor rev med flott pels. Den / dei har blitt observert fleire ganga det siste året, av mine naboar. Dette er vel ikkje normalt? Noen andre som har sett/hørt om svart rev før?
  10. Noen som har bilder av villmænn sin boltmuffe montert på børsa si?
  11. Eg har også Husken demper str. medium på min Tikka T3 LS i 6,5X55 og er kjempefornøyd!! En veldig lett demper, merker ikke at den er der, verken på lengden(løpet kappa) eller vekta. Lett å ta av og på er den også. Kommer ikke til å skyte uten demperen. Blir mindre rekyl, og så slepper man å ødelegge hørselen ute i felten;)
  12. Eg kjøper gjerne 3 stykker (helst i rustfritt) En til meg, og til to jaktkamerater. Vi har ikke hatt problem med denne plast delen. Men viss eg kan forhindre ansikts/øye skade så gjør eg det gjern..
×
×
  • Create New...