Jump to content

Åge Kolsrud

Members
  • Posts

    18
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Åge Kolsrud

  1. Tipper det går greit med sommerdekk jeg. Forventer ikke snø riktig enda. men man vet jo aldri.. Snødde i midten av juni så... Kan følge med litt på yr fremover.
  2. Ja,det er godt gjort det der. Men det er ikke store øya så du ser nesten alt fra der du står. Hvis du pugger kart og bilder på http://kart.finn.no/ så kan du få et A4 ark der det er en dårlig kopi på. Det burde holde det. Det er fefo som gjelder ja. (Måsøy kommune)
  3. De kan da virkelig ikke ha felt SÅ FÅ HARER som bare 50!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Da må det være en kolaps i bestanden på gang Nei da.. bare dritvær. Har klarnet opp igjen nå så det blir vel mer i mårra. Skal se om jeg får sneket meg ut en runde jeg også,men må være forsiktig med skudda mine. Oppdaget nettopp at jeg har bare 60-70skudd igjen, som skal vare i 3uker ..
  4. Nå må dere skynde dere hvis det skal være igjen noe... Henger vel ca 50 Harer på et stativ hos naboen her nå...
  5. Prøv med en tynn olje 5.56 wd40 e.l. og varm litt forsiktig med varmluftspistol/loddebolt/lighter slik at du koker det ned i gjengene. kan være de er innsatt med låseguffe... men alt løsner med varme...
  6. Er kanskje mulig å få tak i noe vom i disse dager. Eller dra ut på sjøen å fisk litt. Vanlig husholdningsøppel funker vel også greit. Bare det lukter ufint kan man bruke hva som helst. Best effekt vil du nok få dersom du forer over tid... men man vet jo aldri.. Ikke skyt den første og beste som kommer på åtet, ha litt tolmodighet så de rekker å fortelle alle vennene sine at her er det mat å få... Ellers vil jeg si: Flinke gutter!! Predatorjakt er en fornuftig tidtrøyte, Det er en dugnad der alle bør ta et i et tak. Jeg har stor tro på at informasjon nytter,mange som ikke tenker over hva som står på menyen til predatorene våre. Når folk begynner å skjønne at det jegeren tar ut av småvilt er bare en liten fjert i forhold til hva predatorene tar ut, så blir kanskje interessen for slik jakt større også. Selv har jeg fått skutt 6 rev og et lass med ravn på vanlig støkkjakt på 4 dager. det er for meg helt vannvittig,har aldri opplevd maken.jeg har aldri sett så mye ravn og kråke i fjellet før. Har ikke sett fjæra av rypa.
  7. Eieren av nabovaldet var plager med jordråtter, men ville først og fremst stattuere et eksempel (etter hans eget utsagn). Eiendommen hans ligger inntil europaveien og han har ofte vert utsatt for krypskyting av rådyr. Anmeldt for å skyte rev det er nesten det værste jeg har hørt! Nei fy å fy! Bedre nå slemmo?
  8. Å ikke minst rev! man vasser i rev her oppe. Det er pinadø like mye rev på kvaløya som det er hare på Rolvsøya. Ikke uvanlig å se femsju rev når man kjører en liten runde her på kveldstid. Hører folk maser om at det er lite rype her, men det er da for pokker ikke noe rart det!!! Når jeg spør folk om det ikke er noen i området her som jakter rev så får jeg til svar: Hva er vitsen med det?det er jo ingen skuddpremie på de å så er skinnprisene lave.. Har fått inntrykk av at her skal det høstes men ikke såes.. Burde innført at man må levere inn minst 2 reveskrotter 5 kråker og 2 ravn i bytte mot et jaktkort på rype. SE TIL HEL..... TIL Å SKYT REV!!!!!!!
  9. Trodde den var spist for lenge siden. Prøv å bruke den som lokkegås.. Eller har gåsa forsvunnet fra øya?
  10. Har du jaktbikkje eller pyntemopp? Gå å lek i skogen dere!
  11. I kveld begynner det! Kjenner nakkehårene reiser seg,en ny jakthøst begynner om kun noen ynkelige små timer.. Å nå kommer gylne datoer som haggel fremover. Kalde morgener med frost i gresset som tiner utover dagen, ligge inntil en furulegg å kjenne varmen fra bålet og fra sola.kjenne lukten av alt for sterk kaffe og svidd brødskive med ost på.. Eller kanskje sitte på elg/hjorteposten,gjennomvåt.. å nesten holde pusten for å ikke bli oppdaget,høre losen nærmer seg.mens nesedråpene renner i uante mengder...alle sansene i høyspenn. Bukkejakta ble vel egentlig ikke så veldig interessant i år,lite rådyr hjemme etter gaupas herjinger...De som har overlevd må få gå i fred. Gåsejakta skulle være premiæren.. I natt skulle jeg være på plass.. i natt skulle jeg skyte det første skuddet mot "fornuftig" vilt... I natt skulle høsten åpnes, ei fantastisk tid. Men nei da!!! Her er purkeinfluensaen kommet i hus.. ligger på sofaen å fryser og svetter.. kaster noen sløve blikk bort på tikkaen å synes FORFERDELIG synd i meg selv! Mon tro om det er en lett tilgjengelig plass i nærheten der man slipper å gå noe særlig.. hmmm.. Uansett! skitt jakt makkieboy! ikke skyt Gisle,da blir matmor lei seg..
  12. Flott tiltak 100kr herved overført fra meg også. Fantaserer om drilling selv så det er greit med inspirasjon. Kanskje jeg ikke trenger å svi av ei halv årslønn på en ny hvis jeg kan få oppussingstips fra raudnakke.. Dette er ei god investering!
  13. Au da, Stakkar! Kommer du deg til Hammerfest å trenger bil kan du ta min, Hvis du må til avsted til Alta eller noe.. Jeg er tilbake i Trøndelag nå så jeg har ikke desverre ikke mulighet til å hente dere i Havøysund.
  14. Er det noen som har detaljerte bilder og beskrivelser av løpsbytte og mekanisme på r-93? Har begynt å sikle litt på systemrifler selv.
  15. Fantastisk! da har jeg mer å gå på.. får prøve å se om jeg finner ut av denne lapua 100grs(6,5 gram) FMJ RN kula... Kan nok stemme at det var i slutten av 80- begynnelsen av 90tallet ja.. Hadde vært spennende å se hvilken effekt disse kulene hadde hatt på småvilt.
  16. Nei det er nok ikke den. Men den kan ligne sånn i formen. tror den var litt lengre og så var det fmj.
  17. For en del år siden kan jeg huske jeg brente av en pakke med noen "rare" skudd i kal 6,5x55. Kulene var nesten helt butte og bare halvparten så lang som vanlige fmj kuler. jeg har søkt en del etter disse kulene men kan ikke finne noe som ligner. Tar jeg ikke feil så kunne det ha vært 6,5g fra Rano eller noe(rekrutt?).. Er det noen der ute som vet hva jeg tenker på og som vet om disse kulene (eller ferdigrulla skudd)er å få kjøpt i dag? Grunnen til at jeg vil prøve disse kulene igjen, er fordi jeg har skutt en del småvilt med vanlig spisse fmj kuler og ofte ser man ikke tegn til treff i det heletatt,selv med skudd midt i motorrommet. Tar gjerne imot forslag til andre gode småviltkuler også.
×
×
  • Create New...