Jump to content

Bøggval

Members
  • Posts

    12
  • Joined

  • Last visited

Everything posted by Bøggval

  1. ikke kjøp noe du ikke er 100 % fornøyd med. du kommer til å irritere deg over det til du får kjøpt et nytt. et kikkertsikte varer i mangfoldige år og ekstrakostnaden spredd utover levetiden til siktet blir ikke rare greiene. hva er vel 1000 kroner i det lange løp? kjøp noe du kan være heilt fornøyd med, omprioriter dersom det er trangt med penger eller vent den tiden du trenger til du får råd.
  2. Heia, Er det noen som kan hjelpe meg med kråkelyder? Har tenkt meg ut med plastfugl og cd-spiller og har problemer med å få tak i kråkelyder. Ser det ligger noen lyder på svartkrutt.net men får ikke til å laste de ned. Ravn hadde også vært fint. På tide å prøve å gjøre forholdene litt greiere for alskens hønsefugl...
  3. Heia, Kjøpte du kulene? Hvordan fungerte de? Ladedata?
  4. Kunne du forklart litt nærmere hvordan dette systemet med tre haner skal fungere? Er det slik at hanene til hagleløpene er spent hele tiden, og at optimaens løpsvelger er trumpfens sikring? Når og hvordan kan rifleløpet avfyres, og hvordan er dette forskjellig fra optimaen? bare for å slenge ut noen spørsmål...
  5. Heia Jeg kjøpte meg ny optima i fjor vår. Gikk for 20/76 og synes denne er heilt konge! Kjempesmekkert våpen som er godt og lett å bære med seg, balanserer flott og er en drøm å skyte med. Dersom du legger opp til mer enn en dag med patronhandel burde du finne noe som går greit i dette kaliberet. Ser det er noen som kommenterer rustproblemer på Krieghoffen. Jeg har ikke merket noe til det. Så, optimaen kan absolutt anbefales!!
  6. Heia Jeg lurer på noe av det samme. Skulle gjerne hatt kulebanekompensator til S&B classic 1,5-6x42. Noen som vet hvordan en får til det? Er det mulig å montere selv uten å miste garantier og slikt?
  7. Heia Her får du sannelig mange velmente råd Slettes ikke alle som er like lette å forstå? Jeg skal ikke komme med noe råd, men heller litt av min erfaring. Min første rifle var en sako 75 hunter i 6,5. Jeg valgte god og etter forholdene dyr rifle, og heller litt billigere kikkert. De første årene brukte jeg en bushnell 3-9x40. Etter flere år kjøpte jeg meg en schmidt & bender 1,5-6x42. Dette synes jeg fungerer utmerket som allroundbørse som jeg trygt vil anbefale! Med årene har våpenskapet blitt stadig trangere, men det er fremdeles sakoen som har ubestridelig flest timer i skogen med far! Hadde jeg skulle begynne min jegerkarriere i dag ville jeg utvilsomt gjort akkurat samme valgene! Lykke til!
  8. Bøggval

    kinnstøtte?

    heia jeg har også brukt samme løsning som sako 30-06. jeg brukte et sitteunderlag som jeg klipte til og tapet med duck-tape. Jeg er veldig godt fornøyd med løsningen. det fine er at jeg lett kan fjerne det uten at det er merker igjen på kolben. og så er underlaget varmt mot kinnet
  9. er dette samme kuler som skal til 5,6x50R mag.?
  10. Jeg er den stolte og lykkelige eier av en sako75 i 6,5! Dette er en utprøvd modell som jeg er sikker på at mange vil anbefale, så også jeg. Børsa mi har vært med meg i mange år og jeg kan ikke drømme om å bytte den ut med noen annen. Kjærlighet... Presisjonen er upåklagelig. Hva mating angår har ikke jeg hatt noen problemer med min de 6-7-8 årene jeg har hatt den. Lykke til med valget av børse!
×
×
  • Create New...