Jump to content

20mm cannon

Members
  • Posts

    1,403
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Posts posted by 20mm cannon

  1. 54 minutes ago, Skrueråmuttere said:

    Noen må nesten spørre deg, @20mm cannon: kan du umiddelbart komme på noen du mener ikke er skikket til å eie våpen? 

     

    Mulig jeg tar eller husker feil, her, altså, men jeg har inntrykk av du forsvarer absolutt alles rett til å eie våpen, alltid. 

    Jeg forsvarer ikke alles rett til inneha våpen. Jeg forsvarer alles rett til å få en redelig saksbehandling.
    Personer som ikke bør eie våpen? Psykiatriske pasienter med psykoser, tunge rusmisbrukere, og personer med et særdeles kriminelt sinnelag. 
    Dette gjelder selvsagt ikke Racer-Ola fra Øvre Gårdstun, der det eneste som var å finne på, var å kjøre traktor, og helcrosser, samt gå ut å skyte, både sommer og vinter. Det er forskjell på å grisekjøre med en Opel Ascona, og det å skyte kjerringa i affekt, fordi hun etter ditt skjønn ikke hadde gjort grundig nok oppvask. Sistnevnte trenger jo åpenbart hjelp, samt at samfunnet trenger beskyttelse mot vedkommede.
    En fyr som går på revejakt, og skyter jaktkameraten, er ikke nødvendigvis uskikket til å inneha skytevåpen igjen. Nå er det slik, at jeg har lest dommene i denne revejaktsaken som det vises til her. Og det kan jeg si, det er mye søt synsing blandt Kammerets medlemmer. Jeg vil være litt forsiktig med å gå bastant ut med hva jeg mener i den konkrete saken fordi:
    1. Jeg var ikke tilstede i rettsalen.
    2. Jeg deltok ikke på befaringen, som i den saken er fullstendig vesentlig!

    Det som imidlertid er slått fast, er at det er en rekke omstendigheter som burde tale til fordel til den tiltalte. Saken er ikke sort/hvit. 

    Men nå har vi ganske mange trafikksaker her i landet, der folk har meid ned andre trafikanter, pga. alt fra promillekjøring til rene uheldige omstendigheter,  fått 120 dager i fengsel, og fått tilbake førerretten etter 2-5 år.

    Jeg har vært tilstede i en del rettsaker, når det gjelder vådeskudd, og jeg må si det, at norsk rettsvesen fremstår som svært uforutsigbart og vilkårlig. Og det er et svært farlig problem. Vi har hatt noen svært stygge justismord her i landet, der det er dokumentert at beviser som frikjente den tiltalte, ble ignorert. Etterforskningen har vært ensidig og slett. Slik er det ofte i de mindre sakene også, og de får mindre rettsikkerhet i rettsvesenet. Og for den enkelte vil et justismord, stort eller lite, være svært ødeleggende!

    • Like 1
  2. On 5/1/2024 at 6:33 PM, AGR416 said:

    Grunnløse anklager mot politi/tollvesen på et nettforum er ikke det samme som at de ikke vil ta en tilbakemelding.

    Fullstendig korrekt. Politiet tar ikke kritikk uansett. Det gikk nesten 80 år før norsk politi kunne beklage at de deltok i deportasjon av jøder under 2.VK.

     

     

    On 5/1/2024 at 6:33 PM, AGR416 said:

    Spurte trådstarter hva disse påtegningene betød? Kanskje han hadde fått svar, dersom han hadde spurt, fremfor å korrigere selv.

    Hvorfor gjør ikke politiet dette uoppfordret? Forventer de at hvermansen skal forstå advokatspråk?
     

     

    On 5/1/2024 at 6:33 PM, AGR416 said:

    Ingen mennesker er ufeilbare, selv ikke politifolk eller ansatte i tollvesenet. Jeg tror de fleste prøver å gjøre den jobben de er satt til etter beste evne, og at terskelen for å tolke regelverket litt for strengt er nok lavere hos tollere, fordi de ikke vil la noe som faktisk er ulovlig slippe gjennom.

    At ingen er ufeilbarlige er vi enige om. At de fleste offentlig ansatte forsøker å gjøre jobben sin etter beste evne, håper jeg er feil. For om det håndverk som er gjort i denne saken er beste evne, så gudhjelpeogbevareossallesammen! Tolking av regelverk? Ja, er vedkommede skyldig?
    1. JA!
    2. NEI? Svar nummer 1 trer automatisk inn!
    Hadde tollerne brydd seg om å forstå regelverket, hadde hele saken vært en ikkesak.

     

     

    On 5/1/2024 at 6:33 PM, AGR416 said:

    Som vi ser her, så fungerer systemet ved at man kan utfordre vurderingen, og det fikk et positivt utfall.

    Hadde systemet fungert, hadde det aldri blitt noen anmeldelse.

    Basert på erfaring, så hadde jeg gått til anmeldelse på idioten i tollvesenet som signerte anmeldelsen av deg. Dette for å vise at det er ikke fritt frem å skrive ut grunnløse anmeldeser. Det er faktisk straffbart, også for tollere og politiet. Anmeldelser mot offentlig ansatte blir nesten alltid henlagt uten noe som helst etterforskning. Men det vil stå der på vedkommede. For alltid. Og nok anmeldelser vil få konsekvenser. Og det trengs!

    • Like 1
  3. On 4/30/2024 at 1:40 PM, AGR416 said:

    Hva er mest sannsynlig? At dette er rapporten fra tollvesenet? Eller at politiet driver med "entrapment"?

    Jeg støtter hypotesen om "entrapment"!
    Dette ligger i ryggmargen til politiet!
    På den måten kan de rettferdiggjøre de feil som eventuelt er begått. Ved å skylde alt over på den mistenkte/siktede/den ønskede dømt, kan de få fokus bort fra sin manglende kompetanse.

    • Dont like 1
  4. On 4/27/2024 at 3:25 AM, JacArcher said:

    Edruelighet er et av kravene for å inneha våpen. Om det viser seg at jegeren gjentatte ganger har overtrådt trafikkregler, eller har brutt dem så grovt en gang at man kan stille spørsmål ved hans edruelighet, så er det høyst relevant for vurdering av våpeninnehav også. Om man blir tatt for å kjøre i 95 i 80-sonen en gang, så er ikke det relevant. Blir man tatt 5 ganger ila kort tid, så kan det være relevant.

    Edruelighet, eller pålitelighet? 95 i 80-sonen?
    Er du upålitelig om du har en viss risikovillighet?
    Hvorfor er da FSK utstyrt med våpen?
    Du tar ikke en viss risiko, om du dresser deg opp i jaktutstyr, og stikker ut i skogen? Et tre kan falle over deg på post. (Sitt midt på myra i selvlysende klær) etc.
    Alt vi gjør og ikke gjør, har en viss risiko. Vi kan ikke gardere oss mot alt. Jaktulykker skjer, slik har det alltid vært. Noen er på grunn av idioti. Noen er regelrett rene uhell. Jeg har selv opplevd utilsiktet avfyring på skytebanen. Skuddet gikk når han tok ned bolten. Det ble forsøkt å fremprovosere hanefall igjen, uten hell. Det var ingen fornuftig forklaring på hvorfor skuddet gikk. Vi beveger oss. Ting skjer! Vi vurderer feil. Vi tar feil. Vi vurderer feil. Farligst er de som ALDRI gjør feil, og skal straffe alle som er i stand til å innrømme feil. Det finnes navn på slikt.

    • Like 5
  5. On 4/26/2024 at 9:52 AM, Skrueråmuttere said:

     

    Amerikanerne har en grunnlovsfestet rett til å eie våpen. Enkelte nordmenn later til å være noe forvirret når det gjelder hvor de bor og/eller hvilke lover som gjelder her. 

    Svært mange nordmenn går rundt i den villfarelse, at de skal få en rettferdig og saklig saksbehandling. Det kan du bare drite i. For det det offentlige gjør overfor privat part. er alltid å konstruere en karakterdrap.

     

  6. Jeg tror ikke at jeg hadde blitt frikjent. Antakelig hadde jeg fått en straff på tre til seks uker i fengsel, og vært uten førerkort i 18 til 24 måneder. Når denne straffen var ferdig, skal jeg da ikke få gå videre, få tilbake førerkortet, etc.?
    Det er folk som har meid folk ned i promillekjøring, i alt for høy hastighet, fått åtte måneder i fengsel,  3 års sperrefrist på førerkortet, og blitt yrkessjåfør i etterkant.
    Etter 7 år uten våpen, så mener jeg at revejegeren kan få tilbake sitt våpenkort, og begynne å jakte igjen. Men den norske stat tilgir aldri. Har revejegeren kjørt for fort, så blir det tatt med, for å konstruere et karakterdrap på han. Slik gjøres det alltid fra den offentlige side. For det er det de kan. De klarer sjelden å forholde seg til fakta. Så da spiller de på følelser!
    Det er bare å se til Baneheia-saken. Making a MONSTER!

  7. 1 hour ago, bardp said:

    Synes nå det er helt greit at enkelte verken får ha våpen eller kjøre bi. Ikke alle er skikket til og ha våpen og det er urovekkende mange som aldri burde få kjøre bil. Det går for øvrig helt fin å leve uten våpen eller uten og kjøre bil.

    Jeg finner din manglende evne til tilgivelse, og akseptere at ikke alle skal ha livstid, meeeget interessant.

    • Like 1
  8. Jeg var ute og kjørte bil her en kveld. Det var i et boligområde, og farten var veldig lav. Så plutselig så registrerte jeg en liten bevegelse av "noe", og slo på fjernlysene. Det viste seg at dette "noe" var en kvinne i mørke klær, uten refleks. Ved siden av gikk en mann, også i mørke klær, som jeg overhodet ikke så noe til før fjernlysene kom på. Om jeg hadde kjørt på dem, hadde jeg vært den skyldige. Det er uomtvistet. Hvis en eller begge døde av de skadene jeg eventuelt forårsaket, skulle jeg da aldri få lov til å kjøre bil igjen? Skulle jeg da holdt meg innendørs for resten av mitt liv? Sluttet å jobbe? Sluttet å leve?
    Eller når jeg var ferdig med straffen min, har jeg da rett til å gå videre? Få tilbake førerretten? Kunne kjøre bil igjen? Handlingen vil alltid være der, straffen likeså. Men man kan gjøre feil. Vurdere feil. Det betyr ikke at du skal avslutte alt. 
    Han har gjennomført den straffen rettsvesenet gav han, hvorfor skal han ikke ha rett til å gå videre? Skal han ha livstid? Eller skal livet få gå videre?

    • Like 2
  9. Uskyldspresumsjonen gjelder bare utvalgte. 
    Mye pent på papiret, men det er ikke like pent i virkeligheten. Norge er dømt en rekke ganger for brudd på menneskerettighetene, og det var med nød og neppe at ikke den norske domstolen ble karakterisert som kynisk av EMD. 
    Uskyldspresumpsjonen er noe som man som normalt lovlydig borger, neppe vil oppleve.

    • Like 2
  10. 2 hours ago, Jegermeistern said:

     

    Et av de tre masse-familie-drapene ble jo foretatt med kniv. Vedkommende var såpass over den eventuelle "terskelen", at han drepte sin mor, sin stefar, prøvde å drepe sin søster, og til slutt kverket seg sjøl, med kniv.

    Nå har det vært diverse drap, uten forvarsel og foranledning, på buss, trikk etc. I det ene tilfellet sto det en rasende og hysterisk politiadvokat i politiuniform i beste Dagsnytt-tid, og krevde Rambo-kniver forbudt. Men det er fortsatt ikke aldersgrense på kniver såvidt jeg vet. Men det kommer vel. Dessuten, når man ser til Sverige, så er det vel i forsvinnende lite grad at legale våpeneiere som er vesentlig på statistikken. 

  11. 14 minutes ago, høggern said:

    Har  noen sjekka om dette skjer, eller om det bare er noe noen tror skjer?

    Tallgrunnlag burde kunne skaffes.

    Tallene er gamle, men gir en indikasjon.
    https://www.abcnyheter.no/nyheter/2007/05/04/45692/flere-vapen-ikke-flere-drap?nr=1
     

    6 minutes ago, Perjoto said:

    Partnerdrap er grusomt ord, som statsministeren sa, men det er selvdrap også. Og drap generelt. Japan er kjent både for mye selvdrap og lite skytevåpen. Tall kan brukes til å underbygge mye rart. 

    Tall kan brukes til å underbygge mye rart.....
    https://www.nettavisen.no/nyheter/amerikanske-forskere-flere-vapen-gir-flere-drap/s/12-95-3677784
     

    Og denne kan gi en indikasjon....

    https://www.forskning.no/vold/usa-serbia-jemen-finland-og-norge-har-mest-skytevapen/2193994

    Men min konklusjon er at normalt sett lovlydige borgere, er en mikroskopisk del av problemet.
    Og når det er disse som tråkker over, og begår grove voldsforbrytelser med våpen (kniver, balltre, skytevåpen), så er det antakelig en bakenforliggende årsak, synlig eller usynlig. Skytevåpenforbud vil ikke løse problemet.

    • Like 4
    • Thanks 2
  12. Og da ser det vel ut til at det politiske flertallet er etablert....
    https://www.nrk.no/buskerud/regjeringen-oppretter-en-partnerdrapskommisjon_-etter-flere-drap-i-naere-relasjoner-1.16824422

    Sitat:
    "– Kommisjonen skal studere eksempler på hva vi har hatt bak oss av lignende tilfeller. Det handler om å forstå mer av hva som kan gjøres for å forebygge og gi oss mer kunnskap. Så skal vi fremme et lovforslag for det, slik at vi får ordentlig tilgang til personopplysninger og får den ordentlig etablert i samfunnet."

    Så da blir det mindre personvern, og mer overvåkning. Og som enkelte her inne har antydet, at terskelen for å søke hjelp vil bli for mange vesentlig høyere.

    • Like 1
    • Thanks 1
  13. Ingen, ingen, ingen registrerte noe galt hos AS (Torpo) eller SK (Nes) i forkant av drapene. Ingen! Alle sa at dette var skikkelige folk, skikkelige familier, ikke noe tull, og det hele fremstår som uforståelig. Så hva skulle noen spørsmål fra en psykolog/ psykiater avsløre? Om du ville betro deg til en vilt fremmed psykolog/ psykiater, om du har fått det for deg at du skal ta hele familien? Neppe, for noe slikt ville neppe avsløre noe som helst. Disse hadde vært våpeneiere i flere ti-år. Stødige og stabile. Ingen forvarsel. Og hva vet jeg, kanskje dette var et øyeblikks påfunn? I saken til Phillip Manshaus var det ingen som tenkte at det var så ille fatt med guttungen, selv ikke nærmeste familie. (Nå er det visst kommet frem at han var i psykose).

    • Like 2
  14. Jeg vil komme med en oppfordring, om at flest mulig sender inn et høringssvar på denne høringen.

    https://www.regjeringen.no/no/dokumenter/horingsbrev-forslag-til-endringer-i-vapenlova/id3021851/

    Et forslag som jeg sendte inn var slik:

     

    Jeg støtter Norsk Våpeneierforbunds  høring og ser en fordel meg automatiserte ervervssøknader, så fremt politiet kun bruker sine egne registre for kontroll.

    Jeg går sterkt i mot høyere gebyrer og at politiet/våpenforvaltningen skal få bestemme nye gebyrer etter eget ønske.

    Hilsen  (ditt navn)

    Men du kan selvsagt legge inn en annen tekst også, om du ønsker det.

     

×
×
  • Create New...