Jump to content

Tutto

Members
  • Posts

    9
  • Joined

  • Last visited

Tutto's Achievements

Rookie

Rookie (2/17)

  • First Post
  • Conversation Starter
  • Week One Done
  • One Month Later
  • One Year In

Recent Badges

0

Reputation

  1. Ser at det er grønn slipepasta som folk anbefaller å avslutte med, men jeg var på j Jensen lærhandel i lillestrøm og de hadde ikke grønn slipe pasta, isteden anbefalte de en blå klump jeg skulle påføre læret. Noen som har erfaring med blå slipe pasta kontra den grønne som anbefales? Den blå er som en veldig hard leir klump.
  2. Mottok i dag deler av bestillingen min og fikk 220 steinen og opprettersteinen. Begge er på 220 grit med oppretteren føles veldig mye grovere. Skal det være sånn?
  3. vil ikke den steinen som sliper ned de andre steinene også bli ujevn etterhvert?
  4. Takker for all hjelp jeg har fått her! Håper å få noen ordentlig skarpe kniver etterhvrt. Kommer med ett siste spørsmål, og det ang lærbiten. Hvordan lær skal det være?hvilke side skal brukes? Den var glatte, eller siden ned "pels"?
  5. Da blir det den første kombinasjonen jeg velger og legger til den stein sliperen du linker til i tillegg. Som siste finish tror jeg at polerings siden på Rudolfstroppen skal være bra nok. Håper resultatet blir bra med litt øving. Hvor arbeid tåler en stein før den bør byttes ut? Steinen med 220 er 20mm høy og kombi steinen med 1000 og 4000 er 25mm høy. Tusen takk for hjelpen, det hjalp veldig! Nå blir det og se på videoer av hvordan man skal slipe knivene mens jeg venter på steinene.
  6. Da tror jeg at jeg har funnet det jeg trenger. Men spør hva dere slipe kyndige mener om det. Disse https://www.dictum.com/en/sharpening/be ... =rxuH9zQTW" target="_blank" target="_blank https://www.dictum.com/en/sharpening/be ... =rxuH9zQTW" target="_blank" target="_blank Eller disse https://www.dictum.com/en/sharpening/be ... =La92evpcp" target="_blank" target="_blank https://www.dictum.com/en/sharpening/be ... =La92evpcp" target="_blank" target="_blank Ser ut som det blir mest økonomisk å kjøpe to sidet stein og regner med at det må være brukbart?
  7. Tusen Takk. Men om det fungerer dårlig til høy carbon bør jeg kanskje finne noe annet? Knivene jeg har som brukes er esee 3 med 1095 stål, Becker bk9 med 1095 crovan stål, cold steel ark med aus8 stål og fallkniven f1, denne har konveks egg, så her bruker jeg nok Rudolf stroppen.
  8. Hva er grunnen for at dere anbefaler vannbryner istedenfor diamant bryner? Så for meg at det lønner seg med diamant bryner ettersom de holder seg flate? Til å starte med så klarer det seg med en grov på ca 220 og to stk på 1200-6000 en plass? Også utvide etterhvert når man får teken på det. Pluss en reim med slipepasta? Har merket noe å si, ser jo steiner i alle prisklasser.
  9. Nærmeste jeg har vært kniv sliping er med ett lansky sett, får ett greit resultat på små kniver men ønsker å lære å slipe for frihånd. Har lest litt rundt og funnet ut at jeg skal kjøpe Rudolf stroppen til fallkniven f1 ettersom den har konveks egg og til de andre knivene jeg har gå i innkjøp av diamant bryner. Hvor mange forskjellige grovhets typer er nødvendig her og Hva bør sliping avsluttes med? Største kniven jeg har er en Becker bk9 som er 9" lang og regner med at denne kanskje trenger en litt større bryne enn en liten kniv? Fant desverre ingen søke funksjon her?
×
×
  • Create New...