Jump to content

Stihl Crazy

Members
  • Posts

    4,253
  • Joined

  • Last visited

  • Days Won

    2

Posts posted by Stihl Crazy

  1. Eg hadde prøvd og pruta ned den dere m70 rifla som M67 linka til, fått på demparen og på sikt kjøpt èin lee loader i .308. Fått tak i eit sikte til 2-3 tusen og du er ‘’god to go’’ eventuelt den til 2000 som du hadde som forslag sjølv eller venta og sjå kva som dukka opp.

  2. Når eg tenke meg om har du sjølvsagt heilt rett. Har èin fleire rifler med samme gjenger trur eg at eg ville hatt èin dempar til den med størst kaliber. Ellers hadde garantert èin sånn rotepave som meg skrudd på på eks vis .223 dempar på 6,5x55 rifla med dei følgene det måtte få.

  3.  

    christian91 skrev (1 minutt siden):

    Ja er er økonomien som gjør at jeg må prøve holde prisen nede, er desverre en uføre alenepappa så ungen kommer i første rekke så får far for nøye seg med det som blir igjen 😅 så er det jo endel utgifter nå i begynnelsen så får det heller byttes ut litt senere når man får spart opp litt 👌

    Følge deg 100%, då gjeld det at me kan finna noko billigt og brukande. Er nok èin god del snobberi ute og går, før skaut dei no èin god del hjort heima med kragh jørgens med jernsikter. Berre det og ha kikkertsikte er jo èin kjempefordel. Er vel me som er bortskjemte. Bør kanskje satsa på .308 då, i og med at du allerede har èin dempar i kaliberet. Har jo allerede utalt meg om den rifla du har sett på men har ikkje inngående kjennskap då. Brno 601 i .308 er ei velprøvd rifla. Det brukar alltid vera nokre sånne på Finn, eventuelt venta litt. Det kan vera eit allternativ.

  4. Ja då er jo hagla i boks, èin ting mindre og kjøpa. Kva budsjett har du? Er du sparsommelig, er det derfor du har tenkt litt på den rifla til 2k eller er det noko sånt du har råd til? Sjølv om èin er nøktern i levestandarden så må èin av og til bruka litt pengar. Rifla kan vera èin sånn ting. Men for all del, ikkje lett og veta når èin er heilt ny. Tippar det ikkje er mange her inne som har jakta ei stund som framleis brukar fyrste rifla og sikte. Dei fleste (inkludert meg) har vel byt nokre gonger.

  5. Akkurat det der med pipekapping har eg ikkje heilt kontroll på, vil tru at for standardkaliber så minsker hastigheita nokonlunde lika mykje uavhengig kaliber, må heller sjå på utgangspunktet. 30-06 kan ha meir enn .308 men dette er kanskje ikkje det èin bør tenka mest på som fyrstegongskjøpar.

  6. Får neppe noko betre for 2000, men eg ville spart litt lengre og kjøpt noko litt nyare og helst i 6,5x55. Det siste er mi personlige meining. Er vel meir på bruktmarknaden i .308 og 30-06. Heilt nytt treng ikkje alltid bli så utruleg dyrt heller. Kjem ann på kor mykje du vil bruka. Meir styr og kjøpa rifla enn kikkartsikte så eg ville lagt mest i rifla og faktisk dempar. Andbefalar det, deretter sikte der hadde eg prøvd brukt. Hagla, tja eg har nå klart meg med ei enkeltløpa frå -60 eller -70 talet så treng ikkje bruka så mykje der. Når det gjeld rifla, sjå litt hos børsemakar wear, dersom det ikkje er heilt utanfor budsjett då.

    • Like 1
  7. Jaja frå 278 til 1099 på under 15 år. Hadde ei slik ei eingong eg og, trur eg berre necksiza på ho i 6,5x55. Trur de ho klarar heilpressing i same kaliber? Uansett, voldsom prisstigning. Kan trygt sei at lønna mi ikkje har ca firedobla seg samtidig. Har ikkje dobla seg eingong. Har vel mykje med krona sin svekkelse mot dollaren. Solid reallønnsnedgang iverfall. Tippar det same har skjedd på mange andre ting og, me berre gløymer det.

  8. Eg har iverfall jobba ute i litt forskjelligt ver. Det som fungere best synes eg er skikkelige regnklær og ull under eller ullblanding, det ville eg valgt skulle eg jakta i mykje dårlig ver og.

×
×
  • Create New...